Web Analytics
Jump to content

kjøp av gitar


Markbarr

Recommended Posts

så var den tid kommet at jeg skulle kjøpe meg en ny gitar, har nå sett meg ut les paul studio.

skal kjøpe ny, så da har jeg leita litt rundt på nett og finner ganske mange forskjellige priser, 2500kr i prisforskjell for å være presis.

fant en på sound1 til 13 495

og en på gitarhuset til 10 995

det er jo samma gitar skulle jeg tro, men nå er priskorskjellen ganske stor. er det noe jeg har oversett?

takk for hjelpen på forhånd :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en Standard LP, brukt!! :)

Helt sikkert! Skal du ha Gibson LP (og det skal du jo selvfølgelig...), er det mye lurere å kjøpe en brukt std. (eller kanskje Classic?) enn en ny Studio.

Link to comment
Share on other sites

mye lurere å kjøpe en brukt std. (eller kanskje Classic?) enn en ny Studio.

Det kommer vel strengt tatt an på hvor trygg man er på å evaluere kvaliteten på en gitar.

Jeg ville heller "nøyd meg" (rart uttrykk å bruke om en original gibson som er knall å spille på) med en ny LP studio enn å kjøpe en brukt LP std i blinde med postoppkrav, men det er mulig det bare er meg. På den andre siden så ville jeg nok kjøpt brukt hvis det var en bekjent av meg (eller noen jeg kunne dra hjem til og prøve gitaren skikkelig (helst også låne den med meg hjem)) og jeg var helt sikker på at gitaren var godt behandlet. Alltid vanskelig å vurdere, og ikke fullt så lett som du fremstiller det her.

Men i ren spilleverdi kan man i mange tilfeller få mer for pengene ved et bruktkjøp så lenge man vet hva man gjør. Gibson-gitarer er tross alt lagd for å vare leeenge.

(disclaimer: driver musikkbutikk og er selvfølgelig ikke "nøytral" fordi jeg lever av å selge nye gitarer, men jeg mener virkelig det jeg sier er fornuftig. ;) )

Link to comment
Share on other sites

Prisen på Studio har variert veldig sist 18 mnd i skandinavia - en periode fikk man nye til 8.500.- nå ser det ut som prisen er tilbake på 11.000 - 14.000

13.000.- er imidlertid i overkant av hva du bør gi for en Studio. Husk at du kan få en ny Standard faded til 12.000.-

Hvis du har bestemt deg for en ny Studio, bør du kunne finne en til drøyt 10-11.000.-, litt avhengig av lakkfinish/hardware. Husk at det er forskjell på gitarbutikk og nettbutikk - nettbutikken kan oftest selge litt billigere, men da får du gjerne frakt i tillegg og ikke mulighet til å prøve den først. Støtt den lokale musikksjappa!

Lykke til. Solgte selv nettopp en brukt Studio for 10.000.- så jeg kan ihvertfall skrive under på at gjensalgsverdien er temmelig bra :-)

Link to comment
Share on other sites

@Aslak og Blooze:

Blir ikke direkte tilknyttet dette, men siden det ble så mye diskusjon rundt svigninger i pris tenkte jeg å klarne opp litt.

Grunnen til at LP Studio varier mye i pris er fordi importøren kjører kampanjer (ofte styrt fra Gibson internasjonalt) på disse modellene med jevne mellomrom. Marginene for salg på alle Gibson-gitarer er relativt moderat og de samme for alle butikker i bransjen (med visse spesialunntak ved kjøp av ekstreme kvanta etc) og det ville aldri vært mulig å ha de spesielle prisene uten tilrettelegging fra Gibson sentralt. Grunnen til at det skjeldent er kampanjer på LP Std er at dette er et mye mer etablert produkt som jevnt over alltid "skal" ligge fra 15 000-20 000kr og oppover avhengig av specs.

Nå er det f.eks kampanje på 7 Gibson-modeller hos de største Gibson-butikkene i landet (det er minimums-kjøpskrav til butikkene for å være med på kampanjen så det ikke blir helt Texas og butikker kjøper bare 1 og 1 gitar) Blant annet inneholder kampanjen Les Paul Studio faded til 8395,- (se bildet for de andre modellene.)

Det mest overaskende er vel at SG Std er på tilbud (og sinnsykt mye også; 6100kr), for det er en veletablert standardsortimensgitar som blir solgt i bøtter og spann til veiledende pris. Jeg kan ikke forstå hvorfor Gibson vil gjøre noe sånt, men er utrolig glad for det, for da ble det ny SG på meg (har tidligere eid special faded, og en special, men har solgt dem igjen nå)

Man kan også lese mer på importørens sider (www.luthman.no) eller selvfølgelig prate med en butikk.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.