Web Analytics
Jump to content

Hva skal jeg bruke for å vaske/pusse mine gitarer?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Har 4 sorte gitarer som kunne trengt seg en liten puss, ser jeg. Utrolige fettmerker/fingermerker går igjen, og dette vil jeg ikke ha noe av.

Har en bomullsklut fra Planet Waves, men hvilket middel trenger jeg for å fjerne fettet? Som ikke herper lakken på noen måte :P

Link to comment
Share on other sites

Har 4 sorte gitarer som kunne trengt seg en liten puss, ser jeg. Utrolige fettmerker/fingermerker går igjen, og dette vil jeg ikke ha noe av.

Har en bomullsklut fra Planet Waves, men hvilket middel trenger jeg for å fjerne fettet? Som ikke herper lakken på noen måte :P

HEi der..

Jeg bruker blå Jiff (vindu/speil vask?) til å rense gitarene mine. Ellers kan jeg anbefale en runde med rubbing og polering

av kroppen i ny og ne. Spesielt på svarte gitarer synes overflate riper utrolig godt, og ved å rubbe ned overflaten vil mye av disse bli borte..

Men ikke poler baksiden av halsen, min erfaring er at den ikke glir så godt i hånden etter å ha bli vokset..

Mvh Søren

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

Når du sier sitronolje mener du vanlig sitron saft liksom?

Forresten så har jeg også en svart gitar som kunne trengt en liten puss, så bomulls klut og Jiff Vindusvask funker bra Neros?

Jiff Vindusvask bruker du på kroppen, dvs alle deler som er lakkeret.. Blir rent og pent..

Har du noen små overflateriper kan du stort sett få disse vekk med en Rubber pasta (samme som brukes på Billakk),

og til slutt polerer du kroppen med en lakkpolish/voks. (Biltema er din venn her) Ang rubbing, så prøver du deg ut på baksiden av gitaren, noen Rubbing`r er mer agressive enn andre, så prøv deg frem. Jeg har gjort dette på etpar sorte gitarer, og de ble som nye..

På gripbrettet finnes det utallige anbefalte løsninger. Jeg bruker en møbelolje som heter Joni, og det funker knall på rosentre.

Ville ikke brukt denne på lyst treverk, da den har en svak fargetone..

Du får kjøpt "trygge" lurium ting til å rense/olje gripbrettet på nærmeste gitarsjappe...

Lykke til... En ren og strøken gitar er digg å spille på.... ^_^

Link to comment
Share on other sites

Er bare ute etter å fjerne fettmerkene fra gitaren, ikke polere med voks og sånt :P Hvis jeg tar en tørr/fuktig (av vann) bomullsklut og prøver å gnikke litt på gitarene så sprer jeg bare fettmerkene utover så det blir sånne bølger. Jeg vil bare ha fettet vekk fra gitaren :excl:

Link to comment
Share on other sites

Jeg lover at dette ikke er overkill. Eneste bortkasta produkt i pakka er strengecleaneren, den funker ikke. Men fingerboardclean og olje er ett must. Så ut som exploreren din kunne trengt en runde med clean/olje.

Grunnen til at jeg mener dette er bedre enn sitronolje er for at her drar du av møkka først før du legger på olje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.