Web Analytics
Jump to content

Hva skal jeg bruke for å vaske/pusse mine gitarer?


Konnis

Recommended Posts

Har 4 sorte gitarer som kunne trengt seg en liten puss, ser jeg. Utrolige fettmerker/fingermerker går igjen, og dette vil jeg ikke ha noe av.

Har en bomullsklut fra Planet Waves, men hvilket middel trenger jeg for å fjerne fettet? Som ikke herper lakken på noen måte :P

Link to comment
Share on other sites

Har 4 sorte gitarer som kunne trengt seg en liten puss, ser jeg. Utrolige fettmerker/fingermerker går igjen, og dette vil jeg ikke ha noe av.

Har en bomullsklut fra Planet Waves, men hvilket middel trenger jeg for å fjerne fettet? Som ikke herper lakken på noen måte :P

HEi der..

Jeg bruker blå Jiff (vindu/speil vask?) til å rense gitarene mine. Ellers kan jeg anbefale en runde med rubbing og polering

av kroppen i ny og ne. Spesielt på svarte gitarer synes overflate riper utrolig godt, og ved å rubbe ned overflaten vil mye av disse bli borte..

Men ikke poler baksiden av halsen, min erfaring er at den ikke glir så godt i hånden etter å ha bli vokset..

Mvh Søren

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

Når du sier sitronolje mener du vanlig sitron saft liksom?

Forresten så har jeg også en svart gitar som kunne trengt en liten puss, så bomulls klut og Jiff Vindusvask funker bra Neros?

Jiff Vindusvask bruker du på kroppen, dvs alle deler som er lakkeret.. Blir rent og pent..

Har du noen små overflateriper kan du stort sett få disse vekk med en Rubber pasta (samme som brukes på Billakk),

og til slutt polerer du kroppen med en lakkpolish/voks. (Biltema er din venn her) Ang rubbing, så prøver du deg ut på baksiden av gitaren, noen Rubbing`r er mer agressive enn andre, så prøv deg frem. Jeg har gjort dette på etpar sorte gitarer, og de ble som nye..

På gripbrettet finnes det utallige anbefalte løsninger. Jeg bruker en møbelolje som heter Joni, og det funker knall på rosentre.

Ville ikke brukt denne på lyst treverk, da den har en svak fargetone..

Du får kjøpt "trygge" lurium ting til å rense/olje gripbrettet på nærmeste gitarsjappe...

Lykke til... En ren og strøken gitar er digg å spille på.... ^_^

Link to comment
Share on other sites

Er bare ute etter å fjerne fettmerkene fra gitaren, ikke polere med voks og sånt :P Hvis jeg tar en tørr/fuktig (av vann) bomullsklut og prøver å gnikke litt på gitarene så sprer jeg bare fettmerkene utover så det blir sånne bølger. Jeg vil bare ha fettet vekk fra gitaren :excl:

Link to comment
Share on other sites

Jeg lover at dette ikke er overkill. Eneste bortkasta produkt i pakka er strengecleaneren, den funker ikke. Men fingerboardclean og olje er ett must. Så ut som exploreren din kunne trengt en runde med clean/olje.

Grunnen til at jeg mener dette er bedre enn sitronolje er for at her drar du av møkka først før du legger på olje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.