Web Analytics
Jump to content

Skal bytte rør


Sereth
 Share

Recommended Posts

Jeg skal bytte rør på en brukt amp jeg har kjøpt meg. Har funnet et sett ifra eurotubes.com, hvor jeg får 2 nye utgangsrør, og 4 preamp rør. "high gain" sett.

Ampen er en mesa boogie studio .22+

Kan jeg bytte disse selv?

jeg har lest litt på noen amerikanske forums der det snakkes om å "bias" rør. hva vil dette si, må det gjøres, og kan jeg gjøre det?

ps. Om noen her sitter med jævla mye kunskap om rør, så kunne det kanskje vært greit med en sticky med litt info om dette?

Edited by Sereth
Link to comment
Share on other sites

Mesa Boogie sine amper has "fixed bias". Det vil si at du ikke kan justere bias i ampen, og må bestille sluttrinnsrør som passer til ampen din. Eurotubes kan hjelpe med rør som er matchet til Mesa-amper.

De to andre løsningene for bias i amper er enten fullt justerbar eller katode-justert. Førstnevnte vil si at du kan sette i rør som er matchet med hverandre og deretter justere ampens bias, men dette er litt styr da du må vite hva du gjør samt måle en del skumle spenninger med multimeter osv. Katode-bias vil si at ampen på en måte "justerer" bias selv, men denne løsningen er vanligvis forbeholdt amper med ett eller to sluttrinnsrør.

Felles for alle tre "bias-løsningene" er at sluttrinnsrørene MÅ være matched med hverandre. På Mesa-ampen din må de i tillegg matche selve ampen, da du ikke har noe å justere på i den, og den heller ikke justerer seg selv.

EDIT: Min amp har katode-bias. Når jeg kjøper rør så trenger jeg bare kjøpe ett par som er matched med hverandre, og deretter putte dem rett i. Lett sak.

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Denne påstanden vil få langt mer tyngde hvis du forklarer hvorfor du tror at utgangsrør må være matchet.

Nei, jeg tenkte at du heller kunne kjøre en kveruleringsrunde jeg, så kan jeg blåse påstandene dine til himmels etterpå istedet. :)

Link to comment
Share on other sites

Ok

Så når jeg kjøper en rør pakke som eurotubes sier skal passe til min amp, og den har fixed bias, så er det bare plug and play?

Ja, det er grei skuring å plugge i røra ja, men jeg kan ikke garantere at du får riktige rør fra Eurotubes. Om du er i tvil, så er de veldig behjelpelige per mail. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er grei skuring å plugge i røra ja, men jeg kan ikke garantere at du får riktige rør fra Eurotubes. Om du er i tvil, så er de veldig behjelpelige per mail. :)

i og med at jeg har en Mesa Boogie Studio .22+, og de har denne pakken

https://ssl.eurotubes.com/cart/index.php?pa...category_id=186

så regner jeg med at de vet hva de driver med?

men takk for hjelpen, da bestiller jeg rør nå:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.