Web Analytics
Jump to content

Bass på fly ?


Orph
 Share

Recommended Posts

Jeg har et spørsmål som går på frakt av musikkinstrument på fly.

Jeg har kjøpt meg en Musicman bongo 5 som jeg skal ta med meg hjem fra et besøk i statene om noen ukers tid, jeg lurer på om det er mulig å ta med seg bassen på fly ? Mer spesifikt om jeg får lov til å ta med meg bassen inn i kabinen.

Edited by Orph
Link to comment
Share on other sites

En Bongo er da vel heller ikke det store problemet å dele i to? Slakke strenger, fire skruer, og vips..

Det var et meget godt poeng. Kanskje en idè å la strengene (og muligens halsen) ligge i den innsjekkede bagasjen, da...

Link to comment
Share on other sites

Det bør du nok. Jeg er redd en løs basshals blir alt for "slagvåpen" til at du får den med inn i kabinen. Og tenk på alle de fine snubletrådene og garrottene du kan lage med bass-strenger!

Akkurat det jeg tenkte. Minner litt for mye om et balltre. Og ja, G-strengen er en fin garrote... Skal forhøre meg når jeg flyr over tenker jeg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fløy til USA i fjor. Da hadde jeg Surine bassen med i en gig-bag, som hånd bagasje i kabinen. Det gikk helt fint, begge veier.

Dvs, på et innenriks fly på hjemveien var det en ved gate som sa at jeg måtte levere bassen som spesial bagasje fordi den var for lang til bagasje hylla. Men jeg visste det var bare tøys for jeg hadde den i hylla på samme flyet en uke tidligere. Så jeg sa "jadda jadda" og leverte ikke noen bass fra meg men tok den med og sa ingen ting. :)

Alt OK.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har akkurat reist tur/retur England med bass hver vei. Pakket bassen i en vanlig hardcase (av Fender-tweed-type), siden jeg ikke har en skikkelig flight case. Slo noen omganger med bobleplast rundt hardcasen, og la det hele i en større pappkartong. Sendte som spesialbagasje begge veier, og hadde ingen problemer med det. Gikk helt fint.

Det hadde helt fint gått å ta den med inn som håndbagasje, også, men det er ikke like kjekt alltid. Dessuten tror jeg ærlig talt at bassen min hadde det bedre der den var, trygt i hardcasen sin og med bobleplast og stor pappkasse som "buffer" utenfor der igjen, enn den hadde hatt det i en gigbag over hodet mitt, når nabodama kommer med sin "håndbagasje" og trøkker den inn oppå bassen. :) Gjerne en sånn "kabinkoffert" som er akkurat stor nok og som skviser alt annet til pinneved oppi der.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

jeg har tatt fly med to ganger med en bass og to stk gitarer (henholdsvis). Ikke noe problem i det hele tatt, jeg fikk dem med meg inni kabinen og alt. Air france ene gangen, icelandair andre. Tror ansatte på amerikanske flyplasser er mye mindre restriktive på dette enn i ansatte i Norge!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.