Web Analytics
Jump to content

Hva trenger jeg?


ErlendB
 Share

Recommended Posts

Hei igjen!

Når jeg blir 18 får jeg mætti spenn, og har tenkt å kjøpe inn litt av hvert for å begynne å ta opp litt.

Hva må jeg ha for å ta opp i god kvalitet?

Hva trenger jeg?

Lydkort?

Program til å lage trommer i?

Mikrofon?

Har tenkt å lage et lite "One man band", så hadde vært fint om dere kunne anbefalt programmer og lydkort egnet mitt bruk. Hva slags program får jeg best trommer i osv.

På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Lydkort - Echofire er å anbefale, størrelse må du tilpasse - www.marios.no

trommer - Jeg bruker Addictive Drums, da jeg fant dette bedre enn EZ. - www.marios.

Mic - Til oppmikking av gitar - Shure SM57

Til sang - finnes mange forskjellige mikker etter hva du vil ha, karbonsjikt, stormembran osv www.marios.no

Du bør egentlig prøve deg fra. Finnes en milliard muligheter, og det er ikke bestandig man liker det "vanlige" best. Pris er selvfølgelig en faktor. Kjøper du noe dyrt, blir du sjelden skuffet, men det er ikke nødvendigvid det beste

Link to comment
Share on other sites

du må bruke det som VST i et opptaksprogram. Selv bruker jeg SONAR da det er billig og greit å bruke. Trommene blir i 1 spor, og blir til det formatet du konverterer låta til når alt er klappet og klart. Du vil ikke begynne å lage kun trommer som mp3, da det er svært vanskelig å redigere.

Trommene vises som MIDI, og routes til et audiospor der Addictive/ EZ er VST. Enkelt og greit. Når du har valgt hvilket studioprogram du vil bruke, kan det være lurt å sjekke på tromme-sjappa sine hjemmesider for å se om de har drum-maps til det respektive programmet. Drum-map er en template som programmet bruker for å vite at et skarp-slag er et skarp-slag og ikke f.eks et tom-slag.

Du kommer fort inn i det når du begynner å herje på egen hånd

Link to comment
Share on other sites

Spiller mest thrash metal, men også mye melodiske greier.

Har spilt inn i studio en gang. Har også spilt inn en hel masse soloer hjemme, men med elendig kvalitet. Har en dårlig amp, men har tenkt å kjøpe nytt så fort jeg blir 18. Da har jeg tenkt å kjøpe alt på en gang.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke handlet veldig mye software og sånn samtidig. Det er faktisk ganske mye å sette seg inn i, og jeg tror at det er lurt å begynne ett sted, og så bygge på. Skal du sette opp en full DAW med flere virtuelle instrumenter, trommer og så videre og så videre, så håper jeg du ikke har noe annet å bruke tiden på. Det tar faktisk litt tid å lære seg å få til ting til å funke. Penger "går ikke ut på dato", og man kan fint slenge på komponenter etter hvert. Hvis ikke ender du opp med software du ikke har brukt engang, før det foreligger en ny versjon på markedet.

Jeg synes heller ikke at du trenger å bruke en formue på mikrofoner. En stormembran til et par tusen, evt. en kondis til en tusenlapp, og så er du i havn. Bruk heller litt tid og krefter på å få rommet du skal spille i brukbart, med noe dempeelementer, og kjøp deg et par skikkelige stativer.

Det er fælt å si det, men jeg får langt bedre gitarlyd ved hjelp av gitarpro enn ved å søle bort masse tid på å mikke opp en amp. Dessuten kan man forandre gitarlyden etterpå hvis man plugger gitaren "rett i brettet".

Dyre mikrofoner låter helt sikkert bedre, men det hjelper ikke det spøtt med dyre mikker når man mangler et godt opptaksrom, samt kunnskapen man trenger om å plassere dem.

Link to comment
Share on other sites

:lol:

Men er det vanskelig å fÃ¥ lagd trommene om til mp3, wav, eller hvilket som helst format? Eller er det piece of cake sÃ¥ fort man lærer seg programmet?

Til det bruker du et opptaksprogram. Du kan ikke lage egne tromme-loops i selve Addictive. Du må skrive trommene i et MIDI-spor i opptaksprogrammet. Der de selger det, kan de forklare det

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke mer enn 2000kr for å få deg bra utstyr.

Jeg kjøpte mitt lydkort Line6 toneport UX-2 til 1200kr brukt. Og jeg bruker ingenting annet.

Kan være greit å kjøpe mikrofon om du har en bra amp, men det er ikke nødvendig.

Man bruker ampsimmuleringer som Guitar Rig, Amplitube eller Gearbox som har mange gitarlyder og gitarforsterkere osv..

Har du et greit lydlkort på PC'en, trenger du ingenting enn programmer..

(kan skaffes ulovlig via nedlasting) Men kjøper du Line6 så får du med alt du trenger.

Har du et multieffektbrett, kan du koble det til lydkort og bruke det som forsterker(preamp).

Så enkelt er det.

Men når du først skal ha en god forsterker, ville jeg kjøpt lydkort med 2 spor + en mikrofon fremfor å kjøpe programmer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.