Web Analytics
Jump to content

Øving


adoniz
 Share

Recommended Posts

Hei godtfolk.

Har spillt gitar ca 6mnd nå, føler selv at jeg har masse framgang, ting jeg syntes var dritvanklelig for en mnd siden er nÃ¥ "enkelt".

JEg øver i snitt rundt to timer hver dag (men ikke i helgene da, for da drikker jeg whiskey som en rocker! ^_^ ) ..

Jeg starter ofte med å øve på stålstrengeren min, både riff og soloer. For det første hører jeg mye bedre om jeg spiller rene akkurder og treffer på båndene. Dessuten er det mye vanskeligere! :) Blir jo en drøm å dra fram elgitaren (på clean) for å dra gjennom samme greiene. Prøver å få det så rent og korrekt "som mulig" før jeg fyrer løs med fuzz'n (på de sangene som har det da) :)

Jeg sliter fortsatt med lillefingeren, får ikke brukt den så mye som jeg ønsker, og merker at enkelte solopartier krever bruk av denne. Lillefingeren er lite bevegbar sidelengs og det virker unaturlig å flytte den en annen vei en feks ringefingeren... kommer sikkert etterhvert.

Når jeg har det ganskje klart, handler det om å spille uten å se på. Sånn generellt så har jeg dårlige dager, og dager der jeg spiller perfekt!(i forrhold da :) )

Noe jeg bør tilføye? Her er det foreløpig _lite_ teori, det går kun i tabs. Jag varmer ikke opp, selv om jeg merker at teknikken blir bedre bare etter noen minutter, kanskje jeg varmer opp? :D

Fikk en liten ahaopplevelse her om da'n. Den gikk på plekterbruk, mindre bevegelser på høyrehånda ga mer presise anslag, lettere å spille fort. Aureka!

Noen som har konkrete tips/licks/teknikker/whatever som kan hjelpe meg framover?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror du kan finne mye nyttig her. Jeg prøver å gjøre finger gym 5 min hver dag, og det bærer frukter, selv etter bare et par uker.

Jeg bruker siden en god del og finner mye annet spennende der også, som Blues-kurs, 3 notes per string-skalaer for hurtig soloer. For å få i gang lillefingeren anbefaler jeg også Hendrix-inspirerte låter. Er også en egen Hendrix-seksjon under "rhythm".

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

+1 på sidene til Justin Sandercoe. Den fyrens videoer har lært meg alt jeg kan av gitarspilling. Har bare holdt på i rundt 3 måneder, men jeg merker klar fremgang fra da jeg først tok gitaren hjem fra butikken og fåfengt prøvde å gjøre noe tilnærmet kontrollert med kleptopølsene på fingerbrettet og vaffelen i høyrehånda.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.