Web Analytics
Jump to content

Øving


adoniz
 Share

Recommended Posts

Hei godtfolk.

Har spillt gitar ca 6mnd nå, føler selv at jeg har masse framgang, ting jeg syntes var dritvanklelig for en mnd siden er nÃ¥ "enkelt".

JEg øver i snitt rundt to timer hver dag (men ikke i helgene da, for da drikker jeg whiskey som en rocker! ^_^ ) ..

Jeg starter ofte med å øve på stålstrengeren min, både riff og soloer. For det første hører jeg mye bedre om jeg spiller rene akkurder og treffer på båndene. Dessuten er det mye vanskeligere! :) Blir jo en drøm å dra fram elgitaren (på clean) for å dra gjennom samme greiene. Prøver å få det så rent og korrekt "som mulig" før jeg fyrer løs med fuzz'n (på de sangene som har det da) :)

Jeg sliter fortsatt med lillefingeren, får ikke brukt den så mye som jeg ønsker, og merker at enkelte solopartier krever bruk av denne. Lillefingeren er lite bevegbar sidelengs og det virker unaturlig å flytte den en annen vei en feks ringefingeren... kommer sikkert etterhvert.

Når jeg har det ganskje klart, handler det om å spille uten å se på. Sånn generellt så har jeg dårlige dager, og dager der jeg spiller perfekt!(i forrhold da :) )

Noe jeg bør tilføye? Her er det foreløpig _lite_ teori, det går kun i tabs. Jag varmer ikke opp, selv om jeg merker at teknikken blir bedre bare etter noen minutter, kanskje jeg varmer opp? :D

Fikk en liten ahaopplevelse her om da'n. Den gikk på plekterbruk, mindre bevegelser på høyrehånda ga mer presise anslag, lettere å spille fort. Aureka!

Noen som har konkrete tips/licks/teknikker/whatever som kan hjelpe meg framover?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror du kan finne mye nyttig her. Jeg prøver å gjøre finger gym 5 min hver dag, og det bærer frukter, selv etter bare et par uker.

Jeg bruker siden en god del og finner mye annet spennende der også, som Blues-kurs, 3 notes per string-skalaer for hurtig soloer. For å få i gang lillefingeren anbefaler jeg også Hendrix-inspirerte låter. Er også en egen Hendrix-seksjon under "rhythm".

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

+1 på sidene til Justin Sandercoe. Den fyrens videoer har lært meg alt jeg kan av gitarspilling. Har bare holdt på i rundt 3 måneder, men jeg merker klar fremgang fra da jeg først tok gitaren hjem fra butikken og fåfengt prøvde å gjøre noe tilnærmet kontrollert med kleptopølsene på fingerbrettet og vaffelen i høyrehånda.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.