Web Analytics
Jump to content

Trøbbel med lydkort


Guest Roar v.2
 Share

Recommended Posts

Guest Roar v.2

Må spille inn på et vanvittig lavt volum for at det ikke skal peake og selvfølgelig enda lavere hvis jeg skal ha flere spor.

Lydkortet det er snakk om er Realtek HD Audio. Tar jeg ikke helt feil er det onboard. Bruker mic fra Class Ohlson.

Jeg har selvfølgelig vurdert at lydkortet er totalt ræva, men jeg kan ikke forstå at det skal være noe verre enn det som var i den forrige PC-en(AC97 tror jeg det var).

Micen jeg brukte før var i tillegg enda verre. Gammel PC mic.

En annen ting jeg har lagt merke til er at for at jeg skal kunne ta opp i "stereo", må jeg av en eller annen grunn sette input options på left.

Stereo gir kun i venstre og right gir null lyd. Bruker for øvrig Adobe Audtion 1.5.

Noen som har peiling på hva som kan være galt?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke mikken som kan være årsaken da?

Hadde en clahs olson mic en tid tilbake jeg også. Funka ikke til stort, synes jeg. Kjøpte en Senheisser(?) mic, og det endret livet mitt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Roar v.2

Jeg har vurdert det, men jeg kan ikke forstå at den skal være mye dårligere enn en gammel PC mic.

Det virker som at terskelen for at lyden blir "cappa" er veldig lav..Kan ikke skru opp veldig mye i selve programmet før det blir drit.

Men jeg kan ikke så mye om sånn studioting, så jeg skal vel ikke snakke.

Edited by Roar v.2
Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner ikke hva du mener når du sier at du må ha lavt volum for ikke å peake. Mener du at mic'n er veldig sensitiv?

Når du sier du vil ta opp i stereo, mener du da å ta opp et mono-track som er på både L og R? For det er derfor du må velge 'left'. Fordi det er left-input'et du bruker på begge kanalene.

Standard lydkort med mini-jack pleier å være TRS (tip-ring-sleeve), men mer seriøse lydinterface har ikke TRS for input (mitt har TRS throughput). Jeg bruker 2 input fra PodXT'n min for å få stereo.

Link to comment
Share on other sites

du har en dårlig mikrofon som er veldig sensitiv.. og få muligheter til å styre signalet.. hadde du hatt en kompressor i signalkjeden vill ting ha blitt "litt" bedre..

i utgangspunktet er sånne onboard-lydchipper helt greie til å gjengi ferdig innspillt lyd og fikse prating på msn når de sitter der og har seg foran webcamen.. men lite egnet til lydopptak av musikk.. uansett om det er sang eller instrument..

skaff deg en mikrofon som er beregnet på det du skal bruke den til

og skaff deg et lydkort som brukes av musikkfolk

du klarer det fint innenfor et par-tre tusenlapper - er du flink kan du også spare mye på å kjøpe brukt fra musikkweb.no eller finn.no.. da kan du få riktig så bra

komponenter til hjemmestudioet ditt. Gode råd i forhold til kjøp får du her på forumet.. bare spør og grav.

på clas kan du kjøpe kabel, loddetinn og loddebolt .. og ostehøvel.. og ny reim til klokka.. motorsaga jeg kjøpte der er helt kurant.. men jeg kjøper ikke engang bilstereo der..

Edited by fivel
Link to comment
Share on other sites

du har en dårlig mikrofon som er veldig sensitiv.. og få muligheter til å styre signalet.. hadde du hatt en kompressor i signalkjeden vill ting ha blitt "litt" bedre..

Etter som den ikke går over 0 dB høres det ut som et annet problem.

på clas kan du kjøpe kabel

håper ikke du har kabler fra clas i rigget ditt ;D (med mindre det er digitale kabler - lol@folk som bruker mer enn 250,- på HDMI kabler)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.