Web Analytics
Jump to content

fivel

Medlem
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

About fivel

fivel's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. .. vel så er den svart da.. etter min ringe mening den minst passende farven på en strat... - etter rosa og blå..
 2. mye man kunne tenke seg på gitarmarkedet.. 1. men først og fremst på jeg ha en skikkelig brukbar Fender stratocaster, enten Classic 60's/50's Player, eventuelt en amerikansk deluxe.. har lenge hatt lyst på og surfet etter Fender 50'th anniversary deluxe.. (med gul plysj i tweedkassa.. hehe) 2. Parker Fly Deluxe, hva som helst av farge BARE IKKE BLÅ!! Synes blå er den aller sykeste av alle farger folk har funnet på å sette på gitarer. Er ikke spesielt glad i sort heller, men det er fordi jeg begynner å se dårlig. De blir liksom borte.. synes ikke. 3. En god folk stålstrenger
 3. jeg har en billig drittgitar (som er helt fantastisk bra egentlig).. .. kjøpte den brukt - hadde ikke en skramme, ingen riper eller noen ting.. jeg bruker den hver dag - på 4rde året - og fremdeles er det 0 bruksmerker.. - det går helt fint. .. du kan finne violiner fra 1700 tallet som har vært i daglig bruk og fremdeles er uten alvorlige bruksmerker.. Det eneste budet er at du bruker hue... og driter i forfengeligheten ift. hva du kler deg med.
 4. med hensyn til tre skruer.. - nei - microtilt.. som jeg nevnte over - går like fint med 4 skruer. .. jeg ser vel heller på CBS-perioden slik: 1. Tidlige CBS er helt greie.. da hadde de ikke gjort så mye skade 2. Deretter hit/miss.. tenk meksikansk.. - så skjønner du. Du finner jævla gode meksiansk produserte gitarer, men sjekk nøye før du kjøper!!! 3. Hvis du ikke har peiling... kjøp trygt - (i.e. ligg unna).
 5. Det som skjedde var at ansatte i Fender kjøpte ut CBS.. så drog de fram de beste gitarene fra før CBS og brukte dem som utgangspunkt for de nye. Selv mener jeg at det eneste ok med CBS-perioden var oppfinnelsen av microtilt.. og det er jo ikke stort. Hals med tre skruer i stedet for 4 er virkelig hit/miss. CBS ødela instrumentet ved å stadig finne nye måter å "spare" på. Dette var tiden da japsene sine kopier var mye bedre instrumenter enn hva amerikanerne produserte. Når jeg tenker etter vil jeg tro at uten kvaliteten fra Japan kunne Fender ha dødd helt. Den japanske kvaliteten som lå tett oppunder pre-CBS var noe substansielt å konkurrere mot. Dermed måtte ting revurderes.. først og fremst ved å sparke pengegutta (CBS). Nå er ikke nødvendigvis pre-CBS gitarer så fantastisk bra heller.. dersom de er 100% originale og - hvis man er ute etter noe å spille på - de er rett og slett blitt for gamle og utslitte (jada - det tar utrolig lang tid å slite å ut en strat.. ). Klart du kan kjøpe en strat som bare har ligget i etuiet siden 1959 eller noe sånnt.. men da må du pantsette huset ditt. Bottom line: Det lages bedre instrumenter nå, men velg gjerne en leverandør som er litt kresen i utvalget - GuitarWorkshop til Trond Tufte for eks.
 6. samme som Casus.... jeg lager heller låter men klart jeg lærte meg andres låter for en 20 - 30 år siden.. men da spillte jeg mest keyboards.. (det gjør jeg forsåvidt fremdeles)
 7. ja.. det kan gå greit.. men vær sparsommelig med oljen.. ellers er det viktig å vite at sitronolje ikke inneholder sitron.. Wiki skriver bl.a. Viktig å være klar over.
 8. joda.. kreativiteten er stor.. og det er jo egentlig bra da.. reagerte på denne.. strengeplasseringen må ha en eller annen funksjon på lyd/ressonans.. uten at jeg aner HVA..
 9. ... mulig vinner: Hamer 5 neck Generelt mener jeg at jo mer upraktisk en gitar ser ut.. desto støggere er den.
 10. For å finne gratis musikksoftware kan du benytte denne søkemotoren i KVR sin database: http://www.kvraudio.com/get.php Den kan selvsagt også brukes til all mulig annen musikkrelatert software.
 11. Innenfor EU betaler man lokal moms.. og dette beregnes av selger. Altså er EU-moms beregnet inn i prisene hos Thomann. Mener å huske at dersom vi - som ikke er i EU - skal bestille fra web-butikker i EU-land - bør dette ordnes via email slik at de tar bort den lokale momsen (EDIT: FEIL - SE POST UNDER!) . Da mottar du en vare til nettopris + frakt og skal betale norsk moms av dette. Hvis ikke betaler du norsk moms av den lokale EU-momsen også. Ellers gjelder (som også nevnt over): Hvis varen(e)s verdi er til sammen er verd 200 NOK eller mindre, betales det ikke toll eller moms for varen. Frakten regnes da ikke med. Hvis varen(e)s verdi til sammen er verd MER enn 200 NOK, beregenes det moms og evt toll for hele beløpet inkludert porto, pluss et forenklet tollgebyr på 90 kroner pr sending. Unntaket er bøker som avgiftsfritt kan innføres til landet, uansett verdi. På CD-er og DVDer og en del andre varer er det kun moms (25%) pluss tollgebyr som legges til, mens de fleste varer tillegges toll, moms og gebyr.
 12. Behringer påstår at de lager elementene sine selv. På sin fabrikk i Kina. En liten historie om det i bilaget til siste SOS.
 13. Når jeg sier at eggkartong er forbudt - så skal det oppfattes rimelig bokstavelig.. - stikk borti en fyrstikk så skjønner du hva jeg mener. Det stilles krav til byggematerialer i Norge. HiFi systemer er ofte designet for å gi lyd til et HELT rom og ikke en spesiell sweetspot - slik nærfeltsmonitorer for det meste er. Jeg liker bass. - men jeg er enig i forbeholdet ditt ift. to-veis systemer.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.