Web Analytics
Jump to content

Bytte ut Edge 3'en på en Ibanez?


Metalbrain
 Share

Recommended Posts

Morn. Jeg har en Ibanez RG350EX, og den har et Edge 3 tremolosystem som jeg lurer på om jeg kan få byttet ut med et bedre, da driten nekter å holde seg stemt hvis jeg ikke tar den av annenhver uke og kliner inn kniveggene med Lipsyl/et eller annet fett, glatt noe.

Det jeg lurer på, er da om jeg kan få byttet ut Edge'en med en Original Floyd Rose fra Schaller, som ifølge masse lesing på internett er den absolutt optimale Floyden. Noen som vet om den passer til utfresinga i RG'en? Og dersom en OFR ikke skulle passe, gjør en Floyd Rose 'Pro' det? Den er visstnok mindre enn OFR.. Og hvis det skulle være HELT umulig å få pressa en Floyd Rose inn i RG'en min, går det an å bytte ut Edge'n med en av Ibanez sine ZR-tremoloer? Den skal visst være bra. Og hvis det også skulle vise seg å være helt umulig, så er vel det eneste å få gjort å bytte ut Edge 3'en med en Edge Pro da?

Ja, masse spørsmål her altså, noen som har noen svar? :blush:

Link to comment
Share on other sites

Ifølge en dude, så er alle Floyder som er laget i Tyskland laget av Schaller, det bare står ikke Schaller på dem.. Schaller lager sine egne lisensierte floyder som det står Schaller på. Visstnok.

Det står bare "made in germany" på tremoloblokka ellernoe. Ikke vet jeg :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler på at det er noe annet enn at kniveggene er totalt hakkete og ødelagte. For når jeg merker at tremoloen begynner å bli ustemt ved divemombing/pulluping, så tar jeg av hele uherligheten og kliner inn kniveggene med noe fett noe, og da kan jeg divebombe og pull-upe den til helvete uten at den går ut av stemming.. Så mest sannsynlig er det tremoloen. Den er jo 4-5 år gammel, så..

Link to comment
Share on other sites

Takker :rolleyes:

Satan, ser ikke ut som at en Schaller FR passer.. Får prøve å snakke med en gitarsjappe :ninja:

Jeg tviler på at noen i en "gitarsjappe" gir deg noen bedre råd enn det som står nevnt i den tråden.. Den er fra verdens største Ibanez forum og med folk som har mye hands-on erfaring. men les hele tråden så får du nok noen tips om hva du faktisk kan bytte til.

Teskje..

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler på at noen i en "gitarsjappe" gir deg noen bedre råd enn det som står nevnt i den tråden.. Den er fra verdens største Ibanez forum og med folk som har mye hands-on erfaring. men les hele tråden så får du nok noen tips om hva du faktisk kan bytte til.

Det var ikke så veldig mye hjelp der da, har funnet ut at det ikke er mulig å få en Schaller floyd neddi routingen på RGen, ikke mulig å få bytta den ut med en ZR-tremolo, og det går ikke å få installert en vanlig Edge. Men jeg vet at en Edge Pro passer. Altså har jeg tonnevis med forskjellige varianter av lisensierte floyder igjen, pluss, hvis jeg er heldig, så kanskje en OFR passer. Er det jeg tenkte jeg kunne snakke med en sjappe om. Er det ikkenoe som passer, så kan jeg kanskje få en gitarmaker ellernoe til å utvide routingen så en Schallerfloyd eller noe lignende passer.

Det kunne du kanskje ha nevnt litt før..
Teskje..

Fælt så sure alle var idag da :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Det sto at Edge Pro og Edge Pro 2 passet. Og ifølge en der passet en Gotoh FR, mens ifølge en annen passet den ikke, også var det en som mente at OFR passet også, men de var litt uenige ogsånn.. men jeg får sjekke med en sjappe om de har en OFR liggendes som jeg kan prøve og se om passer.

"I've done an OFR replacement to a 350EX that was a direct drop in." Hørtes bra ut det :P

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Selvsagt er vi sure, teite, ukule, dumme, ekle, mannsgriser, fordomsfulle, vemmelige, usympatiske og drit- et- eller annet så lenge vi ikke serverer hele løsningen på problemet ditt på et fat. Gratis. Sier seg selv. Det er jo bare fordi du fortjener det. Du skal jo selvsagt skumme gjennom livet uten en eneste hindring.

Urk, og god natt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.