Web Analytics
Jump to content

Innspilling for noob


Palle
 Share

Recommended Posts

Skal spille inn noen låter tenkte jeg. Løsrive meg fra bandet og lage noe solo fordi det er så mye stress ved å spille inn trommene etter hva jeg kan forstå.

Så hva slags trommemaskiner og programmer lager de mest autentiske trommelydene? Hører mye bra om Cubase. Gidder ikke noe sånn echodrumming.

Og hva annet trenger jeg? Lydkort og pad? Har tenkt å bare spille inn et instrument om gangen,så no need for expensive shit og doble utganger.

Lar det seg gjøre med en vanlig mic eller må det være PA ? Og går det an å koble effektbrettet inn i lydkortet and such? Er midi-utgang på det. Syns effektene på guitarrig er ganske crappy. Mulig jeg ikke bruker det rett.

Link to comment
Share on other sites

har du Mac, så kan du trygt spille inn gitar uten å bruke extern lydkort.

har du PC, så må du muligens bruke lydkort. På familie-PC'en hjemme, slipper jeg å bruke lydkort pga det integrerte i PC'en funker fint nok med lav latency og lite støynivå.

Mens på min bærbare, så er det håpløst å spille inn uten lydkort. Så jeg bruker Line6 Toneport UX-2. Koster vell 1200 på finn.no om du finner en.

Jobber fortsatt med å lære teknikker ol.. men det funker bra til enkle demoinspillinger.

Trommer så har man blant annet Ezdrummer som kommer som en plug-in til Cubase.

Toneport UX-2 kan du spille inn to gitarer samtidig. Du trenger ikke mixebord/PA fordi den har phantomspenning i to mikrofoninnganger.

Men du får mye annet som er bra på markedet. Søk etter lydkort på finn.no så finner du sikkert noe. Det lå blant annet en Alesis iO2 til 5-600kr her for litt siden.

EDIT: Du kan bruke effektbrett ja. Mange som bruker POD ol og kobler inn i lydkortet med gode resultater.

kjøper du en POD XT elle rnyere, så har jo de lydkort innebygget. OM det er bra, vet jeg ikke.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Audacity og Kristal er gratis innspillingsprogrammer som du får for PC. Har du mac så er GarageBand en veldig godt og greit alternativt for å komme i gang. Programmet har veldig kort vei fra ide til innspilling selv om det ikke er det mest sofistikerte i forhold til postproduksjon.

Selv bruker jeg Pod XT koblet rett i mac'en min for å spille inn gitar og bass. Trommene bruker jeg den innebygde trommesynthen i GarageBand. For vokal bruker jeg en M-Audio MobilePre som lydkort og preamp og med en Studio Projects B1 kondensatormikrofon.

Når det gjelder innspilling med fult band for å få trommer så kommer du langt med en FireWire-mikser og fire (riktige) mikrofoner. Er sånn vi har spilt inn demoen som bandet mitt jobber på nå om dagen...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.