Web Analytics
Jump to content

Celestion G12-Vintage, G12T-75


Recommended Posts

Har du sjekket celestion sine sider ?

Ellers så driver man jo vanligvis ikke å regner så mye på kabinettvolum o.l. på gitarelementer da, de monteres jo som oftest i kabinetter med ganske vilkårlig volum basert på "hva som har vært vanlig"

Link to comment
Share on other sites

Det som sto på Celestion sine sider var bare at men skulle bare ta det på øyemål.

Stor kasse=mere bass, Liten kasse=mindre bass

Men det er noe man vet, men jeg ville regne ut slik at jeg fikk et 2x12 kabinett på toppen med mere linjær lydgjenngivelse(liten kasse med som har en Qtc rundt 0,7) og et 2x12 bunnkabinett med mere bånn(Qtc rundt 0,95-1,0)

Da hadde lydmann hatt flere valg om man hadde mikket opp begge på live spillinger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner.. Mange "vintage" gitarelementer har ganske høy Qts, faktisk er den så høy på enkelte modeller at du egentlig ikke får laget et kabinett med noe særlig lav Q og f.eks en dobling av kabinettvolumet trenger ikke å utgjøre så mye i praksis. så å ta utgangspunkt i Q verdiene vi kjenner fra Hi-Fi og PA verdenen er ikke nødvendigvis så fornuftig som man skulle tro alltid.

Du kan jo selvsagt måle ut elementene da, T/S målinger krever ikke all verdens til utstyr, men det er klart har du det ikke, eller ikke kjenner noen som har det er det jo verre.

Hva med om du heller bruker to ulike element-typer ? som har litt ulik lydkarakter ? En moderne type med stort motorsystem i en romslig kasse som gir en tight og definert bunn i kombinasjon med en mere nøytral mellomtone og diskant + en vintage type med litt mer krutt/særpreg i mid/topp og en litt beskjeden bunn ?

Vel det er mine 2C i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Har bare tatt målene til et vanlig 1960A kabinett, kuttet målene i to og bygd et vinklet 2x12 kabinett som har ganske lite volum og skal bygge et 2x12 rett kabinett som blir noe større...til sammen så vil det utgjøre like mye volum som et 4x12 kabinett.

Og så har jeg mulighet til å fjerne 2/3 av bakplaten på det vinklede 2x12 kabinettet for å få en openback løsning, dette for å få en fullere lyd på øvingene og man kan mikke det opp som en vanlig kombo (en fasevendt mikk bak) for å få mere fylde i lyden under innspilling.

Men må få bygd det rette kabinettet før jeg kan si noe om hvordan lyden ble, men er fornøyd med det vinklede kabinettet. Har en behagelig fylde som openback og det skifter ganske mye karakter når man setter på bakplaten, så det lover bra.

Link to comment
Share on other sites

Har sett kabinett med hengsler på bakplata. Veldig kjekt når du skal skifte mellom åpen og lukka bakplate. Dette kabinettet var hengsla nede, og var festet innvendig med noe tau i toppen, slik at når man åpnet noen låseanordninger på toppen slapp bakplata seg ut ca 30 cm. Det gjorde stor forskjell på lyden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.