Web Analytics
Jump to content

Celestion G12-Vintage, G12T-75


Recommended Posts

Har du sjekket celestion sine sider ?

Ellers så driver man jo vanligvis ikke å regner så mye på kabinettvolum o.l. på gitarelementer da, de monteres jo som oftest i kabinetter med ganske vilkårlig volum basert på "hva som har vært vanlig"

Link to comment
Share on other sites

Det som sto på Celestion sine sider var bare at men skulle bare ta det på øyemål.

Stor kasse=mere bass, Liten kasse=mindre bass

Men det er noe man vet, men jeg ville regne ut slik at jeg fikk et 2x12 kabinett på toppen med mere linjær lydgjenngivelse(liten kasse med som har en Qtc rundt 0,7) og et 2x12 bunnkabinett med mere bånn(Qtc rundt 0,95-1,0)

Da hadde lydmann hatt flere valg om man hadde mikket opp begge på live spillinger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner.. Mange "vintage" gitarelementer har ganske høy Qts, faktisk er den så høy på enkelte modeller at du egentlig ikke får laget et kabinett med noe særlig lav Q og f.eks en dobling av kabinettvolumet trenger ikke å utgjøre så mye i praksis. så å ta utgangspunkt i Q verdiene vi kjenner fra Hi-Fi og PA verdenen er ikke nødvendigvis så fornuftig som man skulle tro alltid.

Du kan jo selvsagt måle ut elementene da, T/S målinger krever ikke all verdens til utstyr, men det er klart har du det ikke, eller ikke kjenner noen som har det er det jo verre.

Hva med om du heller bruker to ulike element-typer ? som har litt ulik lydkarakter ? En moderne type med stort motorsystem i en romslig kasse som gir en tight og definert bunn i kombinasjon med en mere nøytral mellomtone og diskant + en vintage type med litt mer krutt/særpreg i mid/topp og en litt beskjeden bunn ?

Vel det er mine 2C i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Har bare tatt målene til et vanlig 1960A kabinett, kuttet målene i to og bygd et vinklet 2x12 kabinett som har ganske lite volum og skal bygge et 2x12 rett kabinett som blir noe større...til sammen så vil det utgjøre like mye volum som et 4x12 kabinett.

Og så har jeg mulighet til å fjerne 2/3 av bakplaten på det vinklede 2x12 kabinettet for å få en openback løsning, dette for å få en fullere lyd på øvingene og man kan mikke det opp som en vanlig kombo (en fasevendt mikk bak) for å få mere fylde i lyden under innspilling.

Men må få bygd det rette kabinettet før jeg kan si noe om hvordan lyden ble, men er fornøyd med det vinklede kabinettet. Har en behagelig fylde som openback og det skifter ganske mye karakter når man setter på bakplaten, så det lover bra.

Link to comment
Share on other sites

Har sett kabinett med hengsler på bakplata. Veldig kjekt når du skal skifte mellom åpen og lukka bakplate. Dette kabinettet var hengsla nede, og var festet innvendig med noe tau i toppen, slik at når man åpnet noen låseanordninger på toppen slapp bakplata seg ut ca 30 cm. Det gjorde stor forskjell på lyden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.