Web Analytics
Jump to content

Castor Fiber


CastorFiber
 Share

Recommended Posts

Inspirert av flere gamle travere, hiver jeg meg også frampå med en liten presentasjon.

Personalia:

Jeg er nok av den desidert eldre garde på forumet, siden jeg er født i 1959. Ut over det driver jeg til vanlig med noe så kjedelig som å få en etter hvert stor neve med datamaskiner til å spille sammen. Jeg jobber i et firma som leverer e- læring og internettinnhold til en rekke aktører i det norske markedet. Vi jobber fortrinnsvis med relativt store kunder.

Jeg har tre barn, som etter hvert har blitt så gamle at de driver og flytter hjemmefra etter hvert. Alle spiller et eller annet instrument, men det er bare datteren som spiller noe med strenger på.

Av utdannelse har jeg en musikkutdannelse i grunn, sammen med en filologisk lærerutdannelse. Så har jeg fylt på med litt datastudier. Sluttet i skoleverket for snart ti år siden.

Hobbyer.

Hobbyene mine har variert, noen har jeg aldri lagt ned, andre har vart en periode. Som eksempel driver jeg lite med leirdueskyting, knivmaking, pil og bue-skyting, banekjøring med MC, Offroad med det samme og gulvlegging mer.

Derimot synes jeg det fortsatt er spennende med diverse gitarbyggeprosjekter, og er meget opptatt av brytere, ratt, ledninger, knotter og slikt. Og så liker jeg at ting lyser og blinker!

Derfor har jeg vært selvoppnevnt ansvarlig i diverse bandsammenhenger der det kreves litt teknisk innsikt, og kanskje også litt loddeferdigheter. Flink er jeg ikke, men synes det er både praktisk og morsomt å svinge en loddebolt.

Musikkutstyr

Der har jeg litt å velge i. "Furtebua" mi er relativt stappet med synther, ukuleler, basser, miksere, kabler, mikrofoner, effektbokser, bassforsterkere, gitarforsterkere, og annet skrot. Jeg har helt klart gått for kvantitet i forhold til kvalitet.

Jeg eier for eksempel ikke en eneste gitar som koster mer enn 7000 kroner.

De gangene jeg har fått for meg at jeg "trenger" en dyrere gitar for å være bedre, har jeg bedt noen som virkelig kan spille gitar på besøk, latt de låne gitarene mine, og stått fjetret tilbake når jeg ser hva de får ut av den gitaren jeg ga 700 kroner for. Det er en billig måte å kurere GAS på.

Det er nok slik at man må øve for å bli god. Man kan ikke kjøpe seg lyd.

Som sagt, ingen dyre "godsaker" hos meg, men til gjengjeld har jeg sustainer, gitarsynth, 12strengs akkustisk, resonator, tre kvartskala, halvskala, necktru, bolton, nylon, stålstrenger, jazzgitar, med Floyd, uten Floyd, firestrengs bass, femstrengs bass, bass med silikonstrenger, tohalset gitar og så videre. Til sammen er det vel for tiden rundt 25 stykker, med stort og smått. Kanskje over 30, hvis jeg tar med det som er i deler.

Jeg har også rasket sammen en komplett PA, litt lysutstyr med diverse effekter og så videre, så jeg er rimelig selvforsynt på den fronten.

Jeg er ikke noen dyktig instrumentalist, det jeg kanskje er mest oppgående på, er vel elbass, men det er da nyttig å kunne spille litt gitar, ukulele, mandolin, piano, orgel, trompet, tuba, klarinett, fløyte, trommer og annet også. Og så har jeg dirigert korps og kor.

Det er forresten ikke sant at dirigenten har et partitur foran seg, og der står det "Wave arms until music stops." Den historien er løgn.

Musikk

Musikksmak er så mangt, og den skifter faktisk litt i løpet av livet. Jeg er ikke fanatiker på noen måte, men har stor respekt for dyktige musikere. Det vil si musikere som har noe å formidle, og som har teknikken som trengs for å formidle det. Det gjelder vel egentlig nesten alle sjangre, jeg kan kose meg med å høre på en bra framføring i klassisk sjanger, og en av mine store opplevelser er de gangene jeg har vært med på å framføre Mozarts Requiem. Det er utrolig givende.

Skal jeg velge fritt, blir det nok litt tung rock som ligger mitt hjerte nærmest. Tungrocken har en tendens til å bli litt mindre tung når jeg skal framføre den selv, men det er en annen sak.

Et veldig godt eksempel på at "har man noe å formidle, spiller ikke rådyre gitarer eller annet flott utstyr noen rolle i det hele tatt", er for eksempel dette:

Det betyr ikke at jeg nødvendigvis er blodfan av verker sjanger eller artist. Det er bare en helt fantastisk framføring. Står på egne bein!

Spiller ikke fast i noe band for tiden, men driver litt "lekestudiojobbing" sammen med en kollega, vi har som mål å spille inn fire sanger før jul. Vi har holdt på et års tid, og vi satser på å få ferdig den siste låta, slik at vi kan bruke det som julegave.

Sånn ja, det var vel det grøvste.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Ja, det kan jeg da skrive litt om.

For noen år tilbake kom datteren min hjem og fortalte at hun ville begynne å spille fagott. Det syntes jeg var veldig stilig, og fikk lyst til å begynne med å spille et litt sært instrument jeg også.

Ukulele var snurrig nok på den tiden, dette var før Espen Lind sto fram med sin ukulelelast på TV i beste sendetid. Derfor ble noen ukuleler innkjøpt, og trålet nettet etter akkorder og slikt. Under en av disse "trålingene" fant jeg ut at svenskene skulle forsøke å sette ny rekord i antall ukulelespillere samtidig, i en park i Stockholm.

Vi trengte en liten ferietur, så flybilletter og hotellrom ble booket, og derfor var jeg altså med på å spille ukulele sammen med 401 andre på Långholmen.

Var rimelig lei av å spille to akkorder på ukulele i en halv time i strekk, men morsomt var det. Lyden av 400 ukulele samtidig var helt surrealistisk.

Rekorden er godkjent, men jeg aner ikke om den blir med i boken. Det settes, og godkjennes mange flere rekorder enn de som er med i boken, har jeg fått høre.

Et par linker til det som skjedde:

www. ukulelefestivalen.se

Elvira Bira- en slags grønsj på ukulele..

Ukulele er noe alle bør prøve.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.