Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

fender s1


Dag

Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe en fender strat (HSS) med s-1 systemet..

Noen som har noe dritt om denne gitaren? Eventuelt noe jeg bør høre etter når jeg tester den for 2. gang?

Hva er forskjellen på deluxe og standard?

Endret av Dag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deluxe serien og standard serien er som Toyota og Porsche. Deluxe koster mer og er bedre, standard koster mindre og er mindre gode, per definisjon.

S-1 systemet er bare en switch som endrer på routingen til pickupene, dvs. måten hvem av dem er koblet sammen på. Jeg ser ikke helt den store hensikten med systemet, men det er jo ikke negativt å ha det på gitaren, blir som å kjøpe en gps til avensisen din, den utvider funksjonalitet/allsidighet, men bilen er fortsatt den samme ;)

Du finner diagram over HSS for standard stratocaster her: http://www.fender.com/products/s1/pdf/Amer...HSS011-7000.pdf

Endret av Gnome
Lenke til kommentar
Del på andre sider

S1 systemet gir deg litt ulike koblinger avhengig av om gitaren er SSS eller HSS. For en HSS fungerer 5-veis omskifteren som vanlig med S1 knappen utkoblet :

1 - Neck

2 - Neck + middle (paralell)

3 - Middle

4 - Middle + den ytterste spolen av bridge humbucker i paralell

5 - Bridge humbucker seriekoblet

Med S1 knappen inne :

1 - Neck + middle i serie

2 - Neck og ytterste del av bridge humbucker i serie + middle pickup i paralell med disse.

3 - Neck og Middle pickup i serie + Bridge humbucker i paralell med disse

4 - Middle pickup i paralell med hele bridge humbucker.

5 - Bridge humbucker seriekoblet (samme som uten S1 knapp)

Hvis det er forskjellen mellom American Standard og DeLuxe du funderer på så er det jo noen forskjeller. DeLuxe har altså S1, litt annerledes tremolo og roller nut blandt annet. Dessuten er det jo noen kosmetisk forskjeller. I praksis er vel kanskje ikke forskjellene så enorme med unntak av S1 systemet hvis vi snakker om en godt oppsatt American Standard i alle fall. Begge er jo gode gitarer.

Hva man skal kikke etter for å finne et godt eksemplar er jo egentlig ganske enkelt. Dessverre er ikke Fendere alltid så fryktelig godt satt opp fra fabrikken, men de amerikanske er ikke så aller værst faktisk. Det første man må se litt på er jo detaljer på gitaren, altså eventuelle monteringsfeil, finish feil osv. Se/sikt på halsens kant fra hodet og ned mot kroppen danner den en rett linje uten sideveis vridning ? Merk deg at halsen ofte har en bueform grunnet trussrod justeringen men sideveis vridning skal ikke forekomme. Spill så gitaren akustisk - låter den bra slik ? resonerer gitaren når du slår ann en streng ? Altså kjenner du vibrasjonen godt i både kropp og hals ? spiller den noenlunde høyt og med en fin tone akustisk ? Hvordan kjennes halsen ut ? har gripebrettet en fin og jevn overflate ? er endene på båndene glatte og "sømløse" med treverket ? Er det mye strengeklirr på noen av båndene selv ved normal strengehøyde ? Låter gitaren rent både når du spiler over tolvte båndet og på f.eks åpne akkorder ? Klinger tonene på 12-22 bånd godt ? eller "dør" de umidellbart ? Virker det greit å stemme gitaren og holder den på stemmingen men du spiller på den ? (stem ned alle strenger en halv og stem opp igjen f.eks) Plugg så inn gitaren og prøv hvordan den låter elektrisk. Prøv gjerne med en "drømme rig" men også med noe som ligner på ditt eget oppsett.

Om en gitar er et godt ex er ofte en personlig vurdering, det er ofte viktig å tenke på hva som kan ordnes med en enkel setup jobb og hva som krever større inngrep. Det er mange som tror de har kjøpt den "beste" gitaren fordi nettopp dette eksmplaret tilfeldigvis hadde den beste fabrikk setup'en men slikt kan ofte egentlig ordnes på 10 minutter av en kvalifisert gitar teknikker. Det er viktig å sammenligne med de andre eksemplarene butikken har for å danne seg et inntrykk av forskjeller - her må man være "fargeblind" og prøve det som er, uansett om gitaren har den riktige finnish'en eller ikke. Når du så kjøper gitaren må du for all del passe på at du får det eksemplaret du har kikket på ! og at selgeren sørger for en eventuell "korrigerende" setup jobb. Hvis du ikke blir fornøyd med resultatet så sier du så det.. Slikt er enklest å få ordnet med en gang.

Endret av Greener
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.