Web Analytics
Jump to content

fender s1


Dag
 Share

Recommended Posts

Vurderer å kjøpe en fender strat (HSS) med s-1 systemet..

Noen som har noe dritt om denne gitaren? Eventuelt noe jeg bør høre etter når jeg tester den for 2. gang?

Hva er forskjellen på deluxe og standard?

Edited by Dag
Link to comment
Share on other sites

Deluxe serien og standard serien er som Toyota og Porsche. Deluxe koster mer og er bedre, standard koster mindre og er mindre gode, per definisjon.

S-1 systemet er bare en switch som endrer på routingen til pickupene, dvs. måten hvem av dem er koblet sammen på. Jeg ser ikke helt den store hensikten med systemet, men det er jo ikke negativt å ha det på gitaren, blir som å kjøpe en gps til avensisen din, den utvider funksjonalitet/allsidighet, men bilen er fortsatt den samme ;)

Du finner diagram over HSS for standard stratocaster her: http://www.fender.com/products/s1/pdf/Amer...HSS011-7000.pdf

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

S1 systemet gir deg litt ulike koblinger avhengig av om gitaren er SSS eller HSS. For en HSS fungerer 5-veis omskifteren som vanlig med S1 knappen utkoblet :

1 - Neck

2 - Neck + middle (paralell)

3 - Middle

4 - Middle + den ytterste spolen av bridge humbucker i paralell

5 - Bridge humbucker seriekoblet

Med S1 knappen inne :

1 - Neck + middle i serie

2 - Neck og ytterste del av bridge humbucker i serie + middle pickup i paralell med disse.

3 - Neck og Middle pickup i serie + Bridge humbucker i paralell med disse

4 - Middle pickup i paralell med hele bridge humbucker.

5 - Bridge humbucker seriekoblet (samme som uten S1 knapp)

Hvis det er forskjellen mellom American Standard og DeLuxe du funderer på så er det jo noen forskjeller. DeLuxe har altså S1, litt annerledes tremolo og roller nut blandt annet. Dessuten er det jo noen kosmetisk forskjeller. I praksis er vel kanskje ikke forskjellene så enorme med unntak av S1 systemet hvis vi snakker om en godt oppsatt American Standard i alle fall. Begge er jo gode gitarer.

Hva man skal kikke etter for å finne et godt eksemplar er jo egentlig ganske enkelt. Dessverre er ikke Fendere alltid så fryktelig godt satt opp fra fabrikken, men de amerikanske er ikke så aller værst faktisk. Det første man må se litt på er jo detaljer på gitaren, altså eventuelle monteringsfeil, finish feil osv. Se/sikt på halsens kant fra hodet og ned mot kroppen danner den en rett linje uten sideveis vridning ? Merk deg at halsen ofte har en bueform grunnet trussrod justeringen men sideveis vridning skal ikke forekomme. Spill så gitaren akustisk - låter den bra slik ? resonerer gitaren når du slår ann en streng ? Altså kjenner du vibrasjonen godt i både kropp og hals ? spiller den noenlunde høyt og med en fin tone akustisk ? Hvordan kjennes halsen ut ? har gripebrettet en fin og jevn overflate ? er endene på båndene glatte og "sømløse" med treverket ? Er det mye strengeklirr på noen av båndene selv ved normal strengehøyde ? Låter gitaren rent både når du spiler over tolvte båndet og på f.eks åpne akkorder ? Klinger tonene på 12-22 bånd godt ? eller "dør" de umidellbart ? Virker det greit å stemme gitaren og holder den på stemmingen men du spiller på den ? (stem ned alle strenger en halv og stem opp igjen f.eks) Plugg så inn gitaren og prøv hvordan den låter elektrisk. Prøv gjerne med en "drømme rig" men også med noe som ligner på ditt eget oppsett.

Om en gitar er et godt ex er ofte en personlig vurdering, det er ofte viktig å tenke på hva som kan ordnes med en enkel setup jobb og hva som krever større inngrep. Det er mange som tror de har kjøpt den "beste" gitaren fordi nettopp dette eksmplaret tilfeldigvis hadde den beste fabrikk setup'en men slikt kan ofte egentlig ordnes på 10 minutter av en kvalifisert gitar teknikker. Det er viktig å sammenligne med de andre eksemplarene butikken har for å danne seg et inntrykk av forskjeller - her må man være "fargeblind" og prøve det som er, uansett om gitaren har den riktige finnish'en eller ikke. Når du så kjøper gitaren må du for all del passe på at du får det eksemplaret du har kikket på ! og at selgeren sørger for en eventuell "korrigerende" setup jobb. Hvis du ikke blir fornøyd med resultatet så sier du så det.. Slikt er enklest å få ordnet med en gang.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.