Web Analytics
Jump to content

Randall MTS serien RM50


mboogie
 Share

Recommended Posts

Fikk min long awaited RM50 mts i går. Tenkte jeg skulle dele mine første inntrykk av den.

Jeg kjøpte med to moduler til og begynne med. Brown som er inspirert av en Heit Marshall Plexi, og XTC er inspirert av Bogner XTC.

Brown modulen ble kjapt favoritten hos meg da. Var ikke mye problemer med å skru seg fram til en troverdig GNR lyd feks. Eric Johnson var heller ikke langt unna med litt hjelp av en cleanboost og lav gainsetting på modulen. Går du tilbake på gainen så lander mann i ACDC land. Den har fort også litt duft av EVH om en maxer alle kontrollene og fyrer av litt god gammel eruption! Så at denne modulen har fanget essensen av Marshall, det finnes det ingen tvil om. Ett lite aber til denne er at jeg syns ikke den hadde noe særlig til cleanlyd. Veldig lite headroom. The real deal blir det selvsagt ikke. Men det er nært nok for meg foreløpig :D

XTC var som ventet veldig mye mer moderne i låten. Kunne hente noen ganske aggressive numetall toner ut av denne. Men med litt ratting så var denne faktisk i dual recto land. Kunne hente både syngende leads, chugga chugga rytme crunch og i motsettning til brown, en fantastisk fet klarlyd med tonnevis av headroom.

Har 1086 modulen i bestilling, og vurderer og jeg skal teste SL+ også. Gøy med GAS :D

Link to comment
Share on other sites

Bra at du er fornøyd med førsteinntrykket. Vurderer å kjøpe en RM100 selv (istedet for en Framus Cobra), med den gode dollarkursen for tida, så kan en jo spare noen tusen her.

Har du testa ut midi-switchinga sammens med en effektprosessor ennå?

Har også hørt at det er lett å modde modulene om de er litt løse i bassen eller mangler litt gain eller om en vil endre litt på eq. :)

Link to comment
Share on other sites

kjøpte rm100 for en måneds tid siden, men har bare fått testa 2 ganger, men nå har cleanmodulen begynt å vrenge :o trur det er dårlige rør ellerno. har clean, recto, xtc, og 1086. syns xtc er fetest, men 1086 er også ganske fet, litt mer karakteristisk enn de andre. recto og xtc låt igrunn ganske likt, så rectoen ligger bare der..

Link to comment
Share on other sites

Bra at du er fornøyd med førsteinntrykket. Vurderer å kjøpe en RM100 selv (istedet for en Framus Cobra), med den gode dollarkursen for tida, så kan en jo spare noen tusen her.

Har du testa ut midi-switchinga sammens med en effektprosessor ennå?

Har også hørt at det er lett å modde modulene om de er litt løse i bassen eller mangler litt gain eller om en vil endre litt på eq. :)

Ja betalte 7000 med to moduler, så den prisen er ganske grei. Koster vel 17k i Norge. Av en eller annen grunn slapp jeg moms også :D

50Wattern har ikke midiswitching så det har jeg ikke testa ut. Har switch via midi i fotbrettet mitt så jeg skifter kanaler slik.

Modulene skal være veldig enkle å bygge videre på om du har peil på elektronikk. Det har ikke jeg :D

Link to comment
Share on other sites

kjøpte rm100 for en måneds tid siden, men har bare fått testa 2 ganger, men nå har cleanmodulen begynt å vrenge :o trur det er dårlige rør ellerno. har clean, recto, xtc, og 1086. syns xtc er fetest, men 1086 er også ganske fet, litt mer karakteristisk enn de andre. recto og xtc låt igrunn ganske likt, så rectoen ligger bare der..

Har 1086 to kanaler?

Min vrengte også ganske stygt når jeg starta opp. Men biasen var nede i 18mv Den skulle være mellom 30-35 i følge manualen, så når jeg fikk økt den så ble det bra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.