Web Analytics
Jump to content

Hjelp med palm-mute


ToreFagerheim
 Share

Recommended Posts

Hei folkens!

Palm muting (kva er det på norsk?) er ein kul ting, men eg klarer berre ikkje å få det til å høyrast skikkeleg ut. Greitt nok at eg dempar strengene, men "etter" dempinga, kjem det ein minst like høglytt klang, feedback-aktig. Lurer på kva eg gjer feil her? Eg har tross alt berre lært dette frå videoar på youtube, so det er sikkert noko eg ikkje har fått med meg. Eg kan prøva å få ut eit lydklipp dersom nokon vil ha det.

Eller har eg berre for mykje flesk på hendene?

Link to comment
Share on other sites

Tja, eg er for lat akkurat no til å ta opp noko, so eg er ikkje heilt sikker på om me snakkar om den same lyden her. Men, det er då vel ikkje stort eg kan gjera med venstrehanda dersom eg skal spela ekstremt fort med palm-mute på ei laus streng?

edit: Fekk lite anna å driva med. Her er eit klipp:

http://tore.thedigitalline.com/palmmute.wav

Det kjem vel ganske tydeleg fram no kva eg snakkar om?

Edited by ToreFagerheim
Link to comment
Share on other sites

Du må dempe etterpå, vær litt kreativ. Det kommer av seg selv etterhvert. Demper du på en åpen streng kan du bevege høyrehanda litt fremover eller legge venstrehanda på strengene.

PS: Ha kanten på hørehanda di så langt ned mot stolen så mulig, og kjør handa di ordentlig hardt inn i strengene når du palm-muter. Sånn som du gjør nå tror jeg den bare så vidt ligger oppå, da får man en ullen og utight lyd, høres nesten ut som halspickup. Kanskje det funker til rock'n'roll-saker da.

Link to comment
Share on other sites

Jeg får ikke tatt opp noe godt eksempel da det er seint, men tidligere i dag tok jeg opp en snutt til et annent medlem her på forumet for å demonstrere riggen min som inneholder en del palmmutes med demping og sånn, kanskje du forstår bedre da.

Lite utdrag:

http://fleinsopp.1.vg/~jo/palmmutes.mp3

Edited by Pappa
Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelpa, no er det berre å øva meir! :)

edit: Har sett litt meir på dette no, og eg trur eg gjer noko ganske drastisk feil her. Slik eg hadde oppfatta det frå dei videoane eg hadde sett og artiklane eg hadde lest, so skal ein ha litt av handa kvilande på stolen. Er dette feil? Ser ut som om uansett kor hardt eg trykkar ned, forsvinn ikkje noko av den fæle klangen. Men dersom eg flyttar handa lenger vekk frå stolen, forsvinn han, men då forsvinn og lett heile lyden.

Er det nokon som har ei god forklaring ein plass med gode, informative bilete? Litt forvirrande dette her. :)

Edited by ToreFagerheim
Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelpa, no er det berre å øva meir! :)

edit: Har sett litt meir på dette no, og eg trur eg gjer noko ganske drastisk feil her. Slik eg hadde oppfatta det frå dei videoane eg hadde sett og artiklane eg hadde lest, so skal ein ha litt av handa kvilande på stolen. Er dette feil? Ser ut som om uansett kor hardt eg trykkar ned, forsvinn ikkje noko av den fæle klangen. Men dersom eg flyttar handa lenger vekk frå stolen, forsvinn han, men då forsvinn og lett heile lyden.

Er det nokon som har ei god forklaring ein plass med gode, informative bilete? Litt forvirrande dette her. :)

ok eg testa når..det eg gjør (uten at jeg har tenkt over dette) er å også dempe med venstre handa rett etter at eg har spilt noe.. bare legger fingrene lett oppå strengene..samtidi så demper eg også med venstre hånda etter jeg har spilt...uten det får eg også den lyden du snakker om

legge ved et klipp her som eg tok opp med mobilen nå

så ser du at med en gang eg bruker berre hendene so demper eg det meste av lyd

http://download.yousendit.com/AEA662A8388B9A51

nb du må ha quick time for å se

Edited by SvartaTosten
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.