Web Analytics
Jump to content

Forsterker til under 5000?


Joachimz
 Share

Recommended Posts

Hva kan dere anbefale av forsterker til under 5.000 kroner? Er ute etter en med litt størrelse, en 100-120w hadde vært bra. God lyd, trenger egentlig bare en kanal, har et GT-8 brett.

Ser litt på Line6 Spider 3 120w.

Noen anbefalinger?

Og hva kan jeg gjøre for å få best mulig lyd ut av min Roland Cube60 med et Boss GT-8 brett?

Edited by Joachimz
Link to comment
Share on other sites

Hva kan dere anbefale av forsterker til under 5.000 kroner? Er ute etter en med litt størrelse, en 100-120w hadde vært bra. God lyd, trenger egentlig bare en kanal, har et GT-8 brett.

Ser litt på Line6 Spider 3 120w.

Noen anbefalinger?

Og hva kan jeg gjøre for å få best mulig lyd ut av min Roland Cube60 med et Boss GT-8 brett?

Fender FM 212R 100 Watt combo, 2 x 12 " Fender Specail Design drivere med 3 kanaler.

Link to comment
Share on other sites

Om du skal bruke GT8 brettet så kunne det jo kanskje være en ide å se på sluttrinn. Du skal ihvertfall kunne finne Marshall, Carvin, Peavey og Mesa sine til rundt 5000 brukt (og under). Lønner seg uansett å sjekke bruktmarkedet.

Hva er du på utskikk etter lydmessig? Musikkstil? Hva har du av utstyr? 5000 inklusivt kabinett?

Link to comment
Share on other sites

Spiller mye Nirvana og type heavyrock, grungerock, punkrock.

Har en Fender Jazzmaster (Japan) til litt over syv og et halvt tusen, et GT 8 og en Cube 60.

Er ikke den Fenderen mer en bluesamp? Får du rå lyd ut av den?

Tenker hovedsakelig på en combo forsterker da det ikke er så mye av kabinetter og topper til under 5 lapper...

Og så lurer jeg på hva jeg bør ha av innstillinger med preamps og tonekontroller for å få en skikkelig Nirvana-distortion ut av brettet. Tenker på det da det er en mulighet for at vi skal spille Nirvana live.

Link to comment
Share on other sites

Fenderen er mer bluesamp om du bruker forsterkeren alene, med det som er av kanaler i den.

Dersom du kjører fenderen clean og dytter inn en god effektboks kan du få rå lyd i masser =)

Jeg spiller alt fra tungrock og metall, via rock'n'roll, pop, punkrock og gospel til salmer og ballader (dvs alt utenom dødmetall ca :P) med den ampen og utstyret som står i signaturen min uten noen som helst problemer, og jeg har fortsatt en del å gå på ^^

Link to comment
Share on other sites

Er bare å sette seg ned å skru det. :)

Jeg er ikke så kjent med GT8 (eller gt-serien generelt), så noen andre må si hva du må gjøre. En ting er kanskje å skru av modelleringen på gt8en (eller på cuben).

Hvis du søker litt på google , vil du sikkert finne et par sider med patcher til gt8'en, sikkert noen grunge lignende saker også.

Angående det Pappa snakket om, så er det utstyret Kurt brukt. Han brukte også en JCM900 (om jeg ikke husker feil). Husker ikke hvilken 900 modell det var (det skulle vel også gå an å finne en jcm900 til under 5000 brukt...).

Grunge-gutta jeg kjenner kjører kun en Boss DS-1 foran ampen (og ja, de covrer også Nirvana). Mulig de også brukte noe chorus... husker ikke... begynner å bli en stund siden jeg har snakket med noen av de...

Link to comment
Share on other sites

Kurt Cobain brukte vel en Mesa quad preamp og ett eller annet mesa sluttrinn fra samme tidsrom. Vil tro du kan få bra resultater med bare GT8 inn i ett rørsluttrinn av grei kvalitet. Har sett mesa 50/50 til 5k. Det var den gamle typen med half power mode. Dette er en kvalitets amp som låter veldig bra. Vil anbefale bruktmarkedet her eller www.musikkweb.no Søk på sluttrinn eller poweramp.

Edited by mboogie
Link to comment
Share on other sites

Det ligger en Seymour Duncan convertible ute på finn.no nå. Hadde jeg hatt penger skulle jeg kjøpt den selv. Men siden jeg ikke har det, kan jeg like godt tipse noen andre om den. Det er faktisk en veldig bra forsterker, og utrolig allsidig. Var vel så vidt jeg vet de forste modul-baserte ampene som kom på markedet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.