Web Analytics
Jump to content

Lydforskjell mellom tonekontroll..


Recommended Posts

Hei, lurte på om noen kompetente mennesker kunne si meg om det er noen lydforskjell dersom man kobler tonestacket som en anodefølger eller katodefølger? Planlegger å bygge sjøl og ser på skjemaer fra forsterkere jeg liker, og ser at det er gjort på forskjellige måter.. Peavey 5150 og ENGL Powerball har koblet som anodefølger.. mens f.eks Mesa Dual Recto, Marshall <etellerannent> osv er kobla som katodefølger.. Hjelp? :)

(Er det ikke sånn at med katodefølger blir gain <1 mens med anodefølger kan man ha gain både over og under 1?)

Edited by Pappa
Link to comment
Share on other sites

Det stemmer, anodefølgeren har gain som kan settes relativt vilkårlig innenfor specs på røret, mens katodefølgeren har gain slightly mindre enn 1.

Katodefølgeren brukes som oftest som en buffer for å gi bedre arbeidsvilkår for tonekontrollene. I teorien bedre, men i praksis... YMMV, siden gitaramper *skal* lage forvrengning, og effektene av dette gjerne blir skjult av helt andre ting.

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Tone stacken vil aldri bli plassert inne i en feedback loop da det vil gi faseproblemer med mulig oscillasjon, så ikke bry deg om fasen inverteres eller ikke.

En katodefølger har veldig lav utgangsimpedanse og vil kunne drive tonestacken slik at frekvensresponsen blir som 'på papiret'. En anodefølger har høyere impedanse og vil påvirke frekvensresponsen litt. Spesielt om det brukes et høyimpedant rør som 12AX7 som anodefølger.

I praksis så betyr ikke det nødvendigvis at katodefølgeren er best lydmessig.

Selv foretrekker jeg anodefølger, men jeg bruker rør med relativ lav impedanse forann tonestacken. Det trengs ikke så veldig mye gain i dette trinnet uansett, en katodefølger har jo <1 i gain, så det er unødvendig å bruke 12AX7 her.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.