Web Analytics
Jump to content

Hvilke Cymbaler burde jeg kjøpe?


ApoteX
 Share

Recommended Posts

Jeg prøvde noe ZBT når jeg skulle kjøpe hi-hat. Jeg synest de låt bæsj. Anbefaler heller enten Sabian XS .... eller Wuhan! De låter masse bedre. Men enda bedre er det om du prøver cymbaler før du kjøper. Det er så masse forskjellig - og de låter veldig forskjellig!

Link to comment
Share on other sites

Ja, prøv heller meinl eller wuhan! paise er også ganske bra. tror du får mer ut av pengene når du kjøper cymbaler som ikke er fra de største merkene i den prisklassen. Zidlian og Sabian er bedre i litt høyere prisklasse!

Link to comment
Share on other sites

Meinl er cymbaler som låter bra til en fin sum. Wuuhan kan låte fint det også, men de går i stykker alt for fort.

Cymbaler kommer veldig ann på hva slags musikk du spiller også. Men XS-settet til sabian er nok et bedre valg en B8 og ZBT. husker ikke helt hav XS-pakka ligger på i pris, men den tror jeg ikke er dyr.

Selv bruker jeg å spare opp så jeg får kjøpt akkurat de cymbalene jeg har lyst på. Da får jeg som regel den sounden og sammensetninga jeg selv vil ha.

Edited by FoxyFix
Link to comment
Share on other sites

Beklager hvis jeg kupper tråden, men ser ingen stor vits i å lage en ny tråd.

Jeg har tenkt å bestille cymbaler fra statene, kommer sikkert til å prøve litt først, men jeg lurte på om folket her likte Sabian AAX bedre enn Zildjian A Custom eller vice versa? Er snakk om en pakke med hats, ride og crash. Er så jævlig billig der selv om man tar med moms og frakt at det blir mye billigere enn å kjøpe her..

Merk: Andre merker er absolutt ikke utelukket, jeg bare spør om disse to, siden de er de mest "kjente".

Forresten, er Sabian HHX litt mer Jazz type cymbal? Har forstått det slik ut av det jeg har lest på nettet.

Link to comment
Share on other sites

men jeg lurte på om folket her likte Sabian AAX bedre enn Zildjian A Custom eller vice versa?

En kamerat av meg har to Zildjian A Custom crash cymbaler. Selv har jeg en Sabian AAX Studio og en AA Medium Thin. Jeg liker Sabian AAX bedre enn Zildjian A Custom. I mine ører har Sabian en mer kompleks og rik tone enn Zildjian. Mulig at det ikke gjør store forskjellen i en band sammenheng, men det gjør en forskjell for meg.

Men begge to er ganske like i lyd karakter - meget anvendelige og allsidige. Tror ikke du kan gå feil med verken Zildjian A eller Sabian AAX.

Sabian HH (og HHX) har generelt en dypere klang enn AA. Jeg foretrekker den dype lyden, men kan tenke meg at den vil være litt mer vanskelig å plassere i pop/rock lydbildet, som ofte er meget tettpakket. Men om du spiller mer rolig musikk der det er plass til å la en cymbal klinge, vil jeg absolutt foretrekke HHX.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal handle her i Norge, mener jeg oppriktig man ikke finner bedre cymbaler for prisen enn Meinl. De har virkelig tatt seg oppover i kvalitet, og toppseriene deres (Byzance, Soundcaster/Custom, MB20/MB10 og Amun) låter vel så godt som hva det skal være fra Zildjian, Sabian og Paiste. Men, cymbaler er såpass individuelt hva man foretrekker at det er vanskelig å gi noen konkrete tips. Amun er etter min mening de perfekte allround cymbaler til overkommelig pris, vil man spare enda mer kan Classics være verdt en titt (synes de holder seg godt sammenlignet med f.eks XS20 osv., men har som regel billigere pris), eller om du har først råd til det, så er de håndhamrede Byzance verdt alt hva de koster, og mer. Kan si det sånn, har et fullt sett med Paiste Signature cymbaler på mitt ene sett, men hadde jeg visst om Meinl Byzance/fått testet de ut tidligere, hadde jeg heller gått for de i stedet. For det første liker jeg lyden av de bedre, og jeg hadde også spart en god sum penger på det... Men som jeg sa, så er det veldig individuelt fra trommis til trommis hva øret foretrekker. Men kan også anbefale Paiste Alpha om du skulle ha råd til de, fine mellomklasse-cymbaler. De og Meinl Classics er mine tips for fine cymbaler til billig pris. Hadde selv styrt unna ZBT/B8 osv, de kommer man uansett bare til å selge unna for å bytte ut senere, om man er en "seriøs" trommis...

My 2 cents ;)

Edited by Petrez
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.