Web Analytics
Jump to content

Marshall JCM2000 DSL401


Knopfler-fan
 Share

Recommended Posts

Da har jeg endelig fått meg rørforsterker! Som jeg har skrevet i en tidligere post lette jeg etter en billig grei transistor amp, men fant ikke noe brukbart. Så da fant jeg ut at jeg like godt kunne kjøpte noe skikkelig. Og nå har jeg fått den!

Marshall JCM2000 DSL401, brukt men nyoverhalt. Pris: 5000 kr.

Fantastisk forsterker! Varm og fin cleanlyd. (På de lyse tonene blir den selvsagt littegrann skarpsammen sammen med en telecaster). Og vrengen er flott! Kan velge mellom crunch og skikkelig distortion. Utrolig levende tone! Selv har jeg aldri prøvd noen bedre marshallforsterker! Og trodde ikke de kunne lage så fin cleanlyd. Overaskende mye bunn, og reverben er også fyldig og fin. Liten og grei å ta meg seg sammenlignet med mange andre liknende amper.

Har også spilt endel på en Hot Rod Deluxe. Bruker den i et kor jeg spiller i. Skal teste dem sammen i morra, men nå kan jeg nevne at vrengen i disse to er fra to forskjellige verdener! Eneste hotrodvrengen er brukende til er å spille skikkelig skitten blues! Så jeg har vært avhengig av effekter. Men vrengen i marshallen er helt super så det holder lenge å bruke den til det meste!

En liten ting som og kan nevnes: Den blir sinnsykt varm! Etter å ha stått på et par timer er frontdekselet så varmt at jeg ikke klarer å holde hånda mot det! Men det er vel bare sånn det er. Får satse på at det ikke skader den... :P

Må gi litt kred til Musikkbørsen i Oslo som jeg kjøpte den av og. Utrolig hyggelige og hjelpsomme folk! I tillegg fikk jeg beskjed om at det ikke fulgte med fotbryter, men de la med en likevel :) Koselig overaskelse.

Kort sagt, svært fornøyd! Er du ute etter forholdsvis liten, allsidig rørforsterker full av fet tone, ville jeg gått for denne! Og det har jeg vel forsåvidt også gjort.... :P

Vetle

Edited by Knopfler-fan
Link to comment
Share on other sites

Takk takk!

Joda, det er gamle OP Musikk.

Fikk prøvd den sammen med hotrodden i går. Cleanlyden ble nok en tanke fyldigere på hotrodden. Men samtidig ble den på en måte varmere i marshallen. Får snart en halvakkustisk jazzgitar, så da skulle det være nok av fylde til ting som trenger det. Telecaster har jo ikke akkurat den fyldigste lyden i bygda :P Var også litt bekymra for å ikke få fram den deilige funky lyden i tele'n, men den kom så lett som bare det!

Men når det gjelder vrengen kan jeg bare enda sterkere bekrefte det jeg har skrevet tidligere. Alt med den er bare bedre med den på Marshallen. Alt. Fyldigere, varmere, tightere, mer allsidig, rundere.... u named it.

Også er den bittelitt mindre og endel lettere noe som er et pluss for sånne som meg som skal bære den ut og inn av scene og øvingsrom det neste året på Viken musikkfolkehøyskole :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Jeg kjøpte meg nettopp en JCM 2000 DSL 100. har bare et spørsmål ...

Er JCM 800 bedre? Har ikke helt kjønt det der

(har ikke fått den enda, blir sendt på mandag)

Får også et Randall 4x12 300w kabinett (som vistnok er samme som 1960 - men mer solid)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.