Web Analytics
Jump to content

Skulder smerter


Goggen

Recommended Posts

Er det noen her som har fått vondt i venstre skulder av å spille før. Jeg har øvet masse i det siste, men i de siste par dagene har jeg fått større og større smerter og nå er det så ille at jeg faktisk ikke greier å løfte venstre armen opp til halsen på gitaren.

Smerten sitter helt inne ved halsen bak imot ryggen. Noen som har vært borte i noe liknende før? Kan dette komme av spilling? Kan ikke komme på noe annet det kan komme av heller akkurat nå. Tror jeg har en OK spille stilling. Sitter på en vanlig spisebord stol forran et notestativ i passende høyde.

Link to comment
Share on other sites

Jeg får av og til vondt i muskelen mellom overarmen og brystmuskelen i høyre arm. Tror det er fordi jeg har gitaren for høyt eller noe. Kan til tider bli så vondt at jeg får smerter når jeg puster, men en dag eller to der jeg er mer eller mindre bort i fra gitaren fjerner smerten.

Kan kanskje være greit å prøve andre stillinger. Vet ikke om du bruker å varme opp, det gjør ikke jeg...Tror nok det hadde hjulpet mye og.

Link to comment
Share on other sites

Og ta en pause er nok kansje lurt ja. Akkurat nå har jeg ikke noe valg faktisk heller :(

Tror nok kansje jeg burde komme i gang med trening igjen også. Har blitt dårlig med det siden jeg begynte å spille igjen.

Link to comment
Share on other sites

Vel' date=' eller så gjør du som meg, lider meg gjenom dritet, og blir ferdig med det, har ikke hatt det på et år nå, husker ejg hadde skikkeilg problemer med det før, men nå er problemet minimalt[/quote']

Det er motto som jeg pleier å bruke på det meste faktisk. "Ta dritt jobbene først etc, å bli ferdig med det", eller "No pain go game". Men akkurat nå gjør det så vondt at det går ikke.

Link to comment
Share on other sites

Smerte er som oftest et signal fra kroppen din om at det du driver med syns den er veldig lite smart.

Smerter oppstår også ofte når man plutselig begynner å benytte muskelgrupper som har vært ute av trening eller som aldri tidligere har vært i så intensiv bruk. Det bør derfor ikke være noe feil med måten du spiller, men rett og slett at du kan ta det litt mer med ro og la musklene venne seg til oppgaven..

Link to comment
Share on other sites

... Det bør derfor ikke være noe feil med måten du spiller' date=' men rett og slett at du kan ta det litt mer med ro og la musklene venne seg til oppgaven..[/quote']

Håper ikke det i alle fall.

PS! La akkurat merke til order "redesignede" i linken til web siden din. Kult ord... akkurat noe jeg ville sagt etter så mange år i utlandet.

Link to comment
Share on other sites

Bare min gamle weird sense of humor :) Jeg var, før jeg flyttet fra Norge, motstander av at man ikke kunne bruke, og gjøre om Engleske ord til Norsk, men at man isteden måtte oversette eller lage nye ord. Du husker kansje at for exemple Show måtte skrives Sjåv og is produsenter ikke fikk lov å bruke SoftIce men isteden måtte bruke SåftIs. (Sitronbrus måtte hete Brus med sitronsmak fordi den ikke bare bestod av sitroner osv. men det har jo ikke noe med dette å gjøre).

Husker ikke helt utkommet, men det var mye avisomtale rundt dette på begynnelsen av 80 tallet.

Poenget og det jeg synes var morro med det er at, Redesignet er jo helt forstålig, men arbeidsutformet derrimot... er nok en eller annen bøtteknott på tinget som har kommet opp med det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.