Web Analytics
Jump to content

Innkjøp av akustisk gitar, nybegynner!


Spzh

Recommended Posts

Hei!

Jeg tror jeg skal kjøpe meg en gitar for å lære et instrument og for å spille litt hjemme. Har ingen store ambisjoner med gitarspillingen, da jeg har veldig mye annet å foreta meg også. Jeg har sett en god del rundt på internett, og har funnet noen pakker som kan være aktuelle. Jeg skulle gjerne prøvd ut disse i butikken selv, men jeg bor ganske langt unna noen anstendig gitarbutikk hvor folk har peiling. I tillegg har jeg jo ikke peiling på hva som er bra eller ikke...

http://www.sound1.no/index.html?http&&&www...Produkt_ID=3325

Ephiphone DR-90 gitarpakke. Koster kr 1490,- på Sound1.

http://www.sound1.no/index.html?http&&&www...Produkt_ID=3178

Fender DG-5 gitarpakke. Koster kr 1290,- på Sound1.

http://www.sound1.no/index.html?http&&&www...Produkt_ID=1385

Yamaha F310P gitarpakke. Koster 1495,- på Sound1.

http://www.riff.no/butikk/product_info.php...products_id=751

Ibanez V-50 Jam Pack. Kr 1495,- på Riff.

Er det en eller flere av disse dere vet eller tror er bedre enn de andre? Eller kanskje har dere noen helt andre gitarer å anbefale, i stedet for å kjøpe en pakkeløsning?

Flere av dem er visstnok dreadnought. Hva betyr dette? Webster forklarer ordet som ”one that is among the largest or most powerful of its kind”. Er det rett og slett en stor gitar?

Hvordan vet jeg om det er stål- eller nylonstrenger på dem?

Er det noen av dem som har output?

Slik jeg har forstått det spiller vel de fleste her inne på elgitar, men det virker som en god del av dere har peiling på akustiske gitarer også. Håper at dere gidder å svare på i hvert fall noen av spørsmålene mine. Hadde satt veldig pris på det! Jeg har søkt en del på internett, men finner ikke så mange erfaringer og tips...

På forhånd takk!

PS. En ting til. Tenker å starte på kulturskolen til høsten (går på ungdomsskole). Tror dere jeg må ha en spesiell gitar for det? Tror ikke det, men er det feks noen generelle normer om stål vs nylon eller noe sånt?

Link to comment
Share on other sites

Halla!

Jeg kjenner ikke så godt til gitarene, det skal jeg la noen andre ta seg av. Jeg titta veldig fort igjennom linkene og alle de gitarene der er relativt vanlige stålstrenger alle mann.

Forskjellen mellom en stålstrenger og en nylonstrengsgitar er først og fremst at de er bygd helt forskjellig. western-gitaren (stål) er mye kraftigere og egner seg mye til spill med plekter og litt mer bråkete visemusikk osv. en klassisk gitar derimot er mer spinkel og egnet for fingerspill og mer "vakkert" spill som vi ungdom ikke har peiling på.

alikavel er det mange som kjøper seg en nylonstrenger, pga strengene. De er både mykere og lettere å trykke ned når man skal holde grep.

Jeg startet med en stålstrenger og måtte selge den fordi min gitarlærer mente den var for stor og tung for meg. jeg hater han for det, men jeg tror jeg hadde hatt en mye tøffere jobb på den svære gitaren enn den søte nylonstrengern som jeg bytta til.

På kulturskolen er det best å møte opp med en helt vanlig akustisk, spiller ingen rolle hvilken.

Lykke til! :)

ps. jeg anbefaler at du får med deg en kompis som kan spille gitar på en gitarbutikk bare for å teste litt rundt. Det er veldig mange typer du aldri har prøvd!

Link to comment
Share on other sites

Takker så meget for svaret, Jamest! Jeg har vært borte noen dager, så svaret mitt kommer sent.

Men ut fra det du skriver - anbefaler du å heller starte med en nylonstrenger? I så fall bør jeg finne andre alternativer enn de jeg har listet opp. Tre45.no skryter veldig av Strunal-gitarer, og nevner Strunal 4655 som et bra alternativ for nybegynnere. Jeg er litt skeptisk, for jeg har ikke sett Strunal bli nevnt i så mange sammenhenger! Litt info fra hjemmesiden til Strunal:

MODEL: 4655

TOP: Laminated spruce

BACK AND SIDES: Laminated mahogany

NECK: Mahogany

FINGERBOARD/BRIDGE: Tempered beech

MACHINE HEADS: Brass plated

FINISH: High gloss or matte

SIZES: 4/4-1/8

ADDITIONAL INFO: Classical guitar, black-white-black binding, nylon strings

Hva tror dere? :mellow:

Edited by Spzh
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.