Web Analytics
Jump to content

Patching av kanalene på non-master


Guest

Recommended Posts

Vintage Gitar.no selger de Lava kabler, og blandt sortimentet finnes denne:

Y-cable.JPG

Under bildet står det:

Y-kabel for å kjøre to kanaler samtidig på eks. en 'Vintage-Style' Marshall Amp.
'

Og det jeg da lurer på er om det vil funke på samme måte som den "vanlige" patchingen av kanaler på non-mv amper? Altså der man plugger patchen i low-sensitivity-inngangen på kanal en og i high-sensitivity-inngangen på kanal to (nede til venstre til oppe til høyre) og så gitaren inn oppe til venstre?

Til en "ikke-fagmann" vil man tilsynelatende ikke få samme effekt, men jeg spør allikevel fordi jeg nettopp ikke er noen fagmann..

Link to comment
Share on other sites

Øhm... Ja? Det er jo eksakt det som er non master-volume amper! 2061X, 1974, 1959, 2245, 1987 er blant de mest kjente fra marshall som man får kjøpt ny i dag, men fender Bassman er også tilsvarende.

Fire innganger; to pr kanal, og de pleies normalt å kobles sammen vha en patchkabel sånn som jeg har beskrevet over, og så plugge gitaren inn i high sensitivity inngangen som er til overs.

Greia er at da "bruker" man tre av fire innganger, mens med en sånn y-kabel bruker man bare to. Jeg tror ikke det er tilfellet, men jeg spør allikevel om resultatet blir det samme. Er det noen som vet, og som ikke bare "tror" eller "synes" noe?

Geddit?

Edited by Terrafanatica
Link to comment
Share on other sites

Jess.. Det øker gain. Som sagt aner jeg ikke hva som skjer, men jeg mener å huske fra noenstes at å gjøre dette i praksis dobler gain-stagene eller noe sånt. Uansett så er det på noen amper en kjekk måte å "jevne ut" dersom den ene kanalen er for skarp og den andre for mørk, og så bruke volumknottene på de som tonekontroller. Men det øker definitivt gain ja...

Tilbake til spørsmålet: er det noen som vet om å bruke den y-kabelen gir samme resultat som den vanlige måten å patche kanalene sammen på?

Link to comment
Share on other sites

Tilbake til spørsmålet: er det noen som vet om å bruke den y-kabelen gir samme resultat som den vanlige måten å patche kanalene sammen på?

Det skal være akkurat det samme. Forskjellen er at du har linken mellom kanalene eksternt fra forsterkeren, ved hjelp av denne kabelen, i stedet for å bruke den interne koblingen mellom (høy og lav inngang?)

Men synes kabelen ser klønete ut. hvis du har en klassisk fire-inputs amp så ser det mye proffere ut med en enkel George L ell. mellom lav på kanal 1 og høy på kanal 2. Må jo også være upraktisk at du har en slik kabel dinglende ned fra ampen?

Dårlig bilde, men jeg gjorde det slik på 20watteren jeg hadde:

IMG_0361.jpg

Link to comment
Share on other sites

Augh!!!! :P

Jeg skjønte ikke helt hva du mente, men jeg tror muligens du ikke helt skjønte hva jeg mente!

Laga ei tegning for å kanskje gjøre det litt klarere:

patch.jpg

Link to comment
Share on other sites

Joda, jeg skjønnte hva du mente.

Men virker upraktisk med Y-kabel. (Kanskje bare gammel vane med hensyn til patching)

Mest pga at du plugger den lange vanlige gitarkabelen din i en liten kabelskjøt, i stedet for rett i ampen. Men jeg ser at den Y kabelen har sånn låsemekanikk(?) så...

Link to comment
Share on other sites

Ok! Takker :D

Er midt i forsterkerjakt nå, og har gått veien ned fra Stilletto, via marshall og JTM45 til Fender Bassman, og nå kan det se ut som jeg er framme ved Victoria Double Deluxe... Også forsåvidt en non-master med fire innganger, men siden det er en vintage-tweed type så ligger panelet bakpå og peker oppover. Men det var uansett ikke snakk om noe jeg "måtte" eller ville ha... Det var bare at jeg tidvis blir å bruke patchkabel dersom det nå blir en nmv, også kom jeg over denne og ble nysgjerrig :P

Link to comment
Share on other sites

Y kabel og løs kabel blir ikke helt det samme (ting blir stort sett aldri det).

Hvis du ser på input kretsen vil du se at hvis du plugger en Y-kabel inn i begge input 1 så har du 34K motstand inn på begge sider og 1M til jord på hver side.

Hvis du patcher over fra input 2 på den ene siden til input 1 på den andre så har du derimot 68K innpå den ene siden og så 168K over til neste input og en masse crap til jord (de som har god tid kan jo regne litt på det).

Noe som jeg plutselig oppdaget her en dag som jeg ikke har tenkt på før er at hvis du plugger inn i normal input og har volumet på bright input'en lavt så får du en cap rett til jord fra signalet inn på rørtrinn 2. Det er jo ikke no særlig og låter fort litt dødt. Så det gjør at settingen på bright volumet i veldig stor grad påvirker lyden på normal kanalen. Det er litt påvirkning andre veien også men ikke på langt nær så mye.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.