Web Analytics
Jump to content

Beyerdynamic DTX 900


bove

Recommended Posts

Beyerdynamic DTX 900

 • Impedans: 32 Ohm
 • Frekvensområde: 10 - 22000 Hz
 • Følsomhet: 108 dB
 • Konstruksjon: Åpen
 • Vekt uten kabel: 180 gram
 • Kabellengde: 3 meter
 • Både 3.5 mm og 6.3 mm plugg (medfølgende skruadapter)

2681_DTX-900.jpg

 • Pris betalt: 750,-

Var på jakt etter noen greie hodetelefoner til studio samt generelt lyttebruk i hjemmet. Det at de skulle kunne brukes med bærbare enheter var egentlig ikke så viktig, men i og med at disse bare har 32 ohms motstand skal de fungere fint til det også.

Lyd:

Klar og åpen lyd. Skiller godt mellom alle lyder i hele frekvensområdet. Veldig markert og god bass, dog ikke så rund som med ordentlige høytalere. Til musikklytting vil man nok ønske å skru opp litt bass med EQ. Om man presser klokkene intill ørene er også bassen god og fyldig.

I det hele tatt gjør den jevne lydgjengivelsen at disse rettferdiggjør en hver god miks i alle sjangere.

Hørt mest på Rock/Metal/Elektronia samt sett på TV med dem, og de duger til alt.

Støydemping/lyd til omgivelsene:

Demper lite, og sender endel lyd ut til omgivelsene. Greit nok om du ønsker å høre på musikk mens noen andre sover, men de bør ligge på et annet rom.

Ergonomi:

Dette er vel det som har skuffet meg mest. For meg virker det ut som disse er laget for folk med 5cm bredere og 5cm lavere hode enn meg. Dette fører til at klokkene ikke ligger helt tight rundt ørene, og man mister en del bass. Pga bøyleformen for jeg heller ikke hatt de så lavt på hodet som jeg ønsker.

Skal prøve å holde bøylen i press i en dager eller to for å se om det hjelper, men med hardplastplastbøyle er det vel usikkert hvor mye jeg tør å bøye dem før jeg står i fare for å knekke hele bøyla.

Utseende:

Festet mellom klokkene og hodebøylen stikker ganske langt ut, noe en del altageligvis vil annse som litt corny.

Mye sølvfarget plast med enkelte kromdetaljer kan også få de til å virke litt wannabe, men putene på hodebøyla og klokkene, samt tykk og fin kabel veier opp for dette.

Pris:

Betalte 750,- på hpx.no

Dette er norsk kampanjepris, noe over britisk listepris.

Konklusjon:

I forhold til lyd har de ikke skuffet et sekund, men ergonomien burde absolutt vært bedre.

Annbefaler deg i det minste å prøve dem om du er ute etter gode klokker i denne prisklassen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.