Web Analytics
Jump to content

Bli gitarreparatør?


G2A

Recommended Posts

Det var noe som het musikkinstrumentakademiet i Sarpsborg, men de sleit litt med ulovligheter for en tid tilbake. Vet ikke om den skolen fortsatt er der.

Ellers er ikke "gitar-reparatør" noen beskyttet yrkestittel i Norge, så hvem som helst kan kalle seg det. Du trenger god kunnskap i trearbeid, lakkering og elektronikk. Og masse erfaring...

Link to comment
Share on other sites

Forslår at du tar en generell musikkutdanning, og bruker litt fritid på å mekke og lese på web om relevante temaer. Etterhvert kan du jo forsøke å høre med lokale eller andre butikker om de trenger noen til servicearbeid.

Link to comment
Share on other sites

Gjør som meg og ha interessen for det. Du trenger ikke kunne mye om trevirke for å kunne bli gitarreperatør, det er enkle triks, men det krever litt erfaring med de triksene før man er helt safe på dem.

Jeg hadde bare interessen for det, mekket en del og nå jobber jeg som gitarreperatør.

Men husk, det er mye rart en kommer over, i dag måtte jeg ringe en kar og si at jeg ikke fikk retta ut halsen hans (han klagde på skurr i no strenger) fordi jeg fant en knukket umbraco nøkkel jeg ikke fikk ut i hullet til truss rod'en :P

Ellers er det som folk sier her at du kan ta 3 år på MIA (Musikkinstrumentakademiet i Sarpsborg). Men husk at det eneste formelle du får ut av det er et svennebrev i Tysk ;)

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Forslår at du tar en generell musikkutdanning, og bruker litt fritid på å mekke og lese på web om relevante temaer. Etterhvert kan du jo forsøke å høre med lokale eller andre butikker om de trenger noen til servicearbeid.

Hei

Poenget er at for å ta generell musikkutdanning må en mestre den musikkteorien som blir gjennomgått på musikk-linja på videregående (er iallfall det jeg har hørt fra ei dame som jobber på et konservatorium), og jeg går allmenn. Kan veldig lite musikkteori, har ingen gitarlærer, tviler på at jeg greier å lære meg musikkteori de gjennomgår på skolen på tre år på bare 1 1/2 år. Har ikke klisterhjerne, ei heller særlig stor interesse for musikkteori ...

Skulle jeg mot formodning klare å karre meg inn på en høgskole/konservatorum/universitet/etc. så har jeg alt for lite penger til å kunne bare kjøpe meg instrumenter og mekke i veg ...

Finnes det ikke en annen veg?

Link to comment
Share on other sites

Du kan lese deg godt på vei av artikler på internett, men som nevnt, skal du kunne tjene penger på det burde du ha erfaring. Om din egen gitar ikke har behov for mekking så kan du jo se om du finner en kamerat som har en gitar som trenger en liten truss rod justering eller kanskje han vil bytte en pickup.

Er bare å finne mekkeobjekter og begynne å mekke. Det er egentlig ingen annen vei enn den gjennom å få hands-on experience.

Og, vær IKKE redd for å spørre!

Link to comment
Share on other sites

Da er ikke gitarrepratør noe for deg tror jeg. Du burde tørre å prøve å feile. Det er sånn jeg har lært det jeg kan og nå har jeg faktisk en Jem jeg må finne en smart løsning for å holde treverket ved broa på plass for det er knekkt.

Om du prøver deg frem så lærer du mest.

Link to comment
Share on other sites

Det er sånn jeg har lært det jeg kan og nå har jeg faktisk en Jem jeg må finne en smart løsning for å holde treverket ved broa på plass for det er knekkt.

*Gråte*

Håper du finner en løsning som funker bra :) Er det treverket som har blitt revet opp i brofestet (der stolpene til broa er), eller andre cracks det er snakk om?

Link to comment
Share on other sites

Det skal godt gjøres å ødelegge noe, skal mer til enn mange har forestilt seg. Spesiellt elektronikk er noe som er enkelt å rette opp. Truss rod justeringer er noe mange ikke tør, men de veit ikke at etter at du har prøvd å justere 2-3 gitarer går det som dugg for solen.

Det eneste jeg vil råde deg til å vente med er båndfiling :) Og det som krever mest trening er Floyd Rose systemer. Vanlige strat systemer er veldig enkle å ha med å gjøre. Både når det kommer til intonasjon, vinkel, strengehøyte stolhøyde og hele pakka.

Det er også greit med litt erfaring før du kobler opp en strat fra grunnen av. Gjør det noen ganger og følg koblingsskjemaene nøye.

Konklusjon, så lenge du bare skrur og lodder, kan lite gå galt.

Link to comment
Share on other sites

Når man har prøvd et par ganger, (og gjort de vanlige feilene ;)), er ikke Floyd Rose så ille heller :) Litt mer tidkrevende bare.

Eneste er at det er veldig viktig å ikke jobbe på flere strenger samtidig. Da kan man få det vondt når ting skal stemmes igjen ;)

Link to comment
Share on other sites

Det er sånn jeg har lært det jeg kan og nå har jeg faktisk en Jem jeg må finne en smart løsning for å holde treverket ved broa på plass for det er knekkt.

*Gråte*

Håper du finner en løsning som funker bra :)Er det treverket som har blitt revet opp i brofestet (der stolpene til broa er), eller andre cracks det er snakk om?

DET er det.

Har tenkt å prøve å støtte det opp med en aluminumsplate. Den ene lille tingen jeg ikke liker med Ibanezer er at det er så forbanna lite gods å jobbe med om noe går galt. Altså når de bygger gitaren så skal alt være så tynt som mulig. Typisk shredde gitar.

Link to comment
Share on other sites

Mulig det kan gå det og. Har ikke fått sett så sinnsykt mye på det siden verkstedet mitt(altså garasjen) er litt for kald for en gitar. Så jeg må vente til det blir litt varmere til å mekke der ute.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.