Web Analytics
Jump to content

jam en ....... h? e?


Lejs

Recommended Posts

en kamerat sa til meg i går...... hva gjør du hvis noen ber deg jamme en E...... jeg vet som sagt ikke noe om det....... hva gjør jeg???? bare øver på tekniske ting, men skal begynne å øve på sånne ting nå...

Link to comment
Share on other sites

Man jammer ikke EN E, men I E. Hvis du skal jamme i E er vel det mest naturlige å bruke en eller annen form for E-skala, f.eks E-moll pentaton = bluesskala fra 12.bånd, eller E-dur pentaton (Bluesskala fra 9.bånd), eller E-dur eller e-moll skala.

Hvis det du jammer over bare inneholder akkorden E blir det kanskje litt kjedelig etterhvert...

Link to comment
Share on other sites

jeg ville spurt åssn stil.

og så, ut fra det, ville jeg prøvd å finne sånn omtrentlig ei akkordrekke som funka, f.eks 12-takters blues. Det viktigste er da egentlig å høre på det den andre spiller, og komplimentere det. Så, når "grunnlaget" for jammen var lagt, ville jeg visst omtrent hvilke skala/virkemidler jeg kunne brukt når det passa seg å solere litt.

Link to comment
Share on other sites

HVis det var en jam,s å ville jeg nok ha improvisert, men ellers har jo Tstone og Phoncible besvart spørsmålet ditt litt bedre, så derfor svarer jeg bare for å få et ekstra innlegg.

Link to comment
Share on other sites

HVis det var en jam,s å ville jeg nok ha improvisert, men ellers har jo Tstone og Phoncible besvart spørsmålet ditt litt bedre, så derfor svarer jeg bare for å få et ekstra innlegg.

Ærlighet varer lengst :)

Ops, der fikk jeg et ekstra innlegg jeg også!!!

Link to comment
Share on other sites

Skal du spiller over en E så kan du bruke E skala eller C#moll skala (det er samme skala). Og en del andre skalaer da også.. Arpeggioer er også fint å bruke under jamming ;)

Edited by CrowaX
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.