Web Analytics
Jump to content

Norske sessionbassister!


AXL
 Share

Recommended Posts

Frode Berg bruker Yamaha basser, og sist gang jeg så han på tv hadde han kort hår.

Frode gjør mye nrk-ting. Det samme kan sies om Rino Johannesen og Antonsen. Min første bass-time tok jeg med Rino. Typisk session-bassist - som er sjefsgod på blekkespilling... Heitest av dem alle er vel kanskje jonny sjo, men han figurerer ikke så alt for ofte utenfor sine egne konstellasjoner.

Link to comment
Share on other sites

clay fra forumet her har jo hora seg litt rundt i metalmiljøet ihvertfall, ellers kommer jeg ikke på noen spesielle..

Var det ikke det jeg tenkte.. Makan!

Men jo, han er vel utlånt en del båtte i hytt og pine. Flink er'n også den pøbeln.. Ender vel med at jeg blir sittende hjemme å passe på ungene han har skaffet seg, mens han er ute på turné å skaffer nye.

*frøsgeipe*

Link to comment
Share on other sites

Ingen tvil om at Antonsen ser best ut av alle nevnt her. Typisk musiker som glemte at årene har gått - derfor en fyr å se opp til, en som ikke snor seg etter strømmen. :D

Vil si meg uenig, men jeg er inhabil :P

Link to comment
Share on other sites

Tom Erik Antonsen

Frode Berg

Rino Johannesen

Erik Anti

Det er vel de "største" i hvert fall i NRK-sammenheng.

I Trondheim var det i hvert fall for ca. 10 år siden Odd Magne Gridseth som tok det meste av jobbene, her i Bergen er vel Yngve Moe og Geir Rognø mye brukt.

Hvor ble det av Bjørn Kjellemyr?

Audun Erlien er vel fortsatt mye brukt, i hvert fall på innspillinger? Var jo Sveinung Hovensjø i riktig gamle dager, og så har vi jo han produsent-bassisten Ketil Saunes?

Er mange gode. :)

Link to comment
Share on other sites

Var det ikke det jeg tenkte.. Makan!

Men jo, han er vel utlånt en del båtte i hytt og pine. Flink er'n også den pøbeln.. Ender vel med at jeg blir sittende hjemme å passe på ungene han har skaffet seg, mens han er ute på turné å skaffer nye.

*frøsgeipe*

unger i flertall faktisk. skal nok vente lenge på det du.

Link to comment
Share on other sites

I Trondheim var det i hvert fall for ca. 10 år siden Odd Magne Gridseth som tok det meste av jobbene, her i Bergen er vel Yngve Moe og Geir Rognø mye brukt.

Er mange gode. :)

Odd Magne bor nå i Ørsta og spiller ikke så mye lenger, men jeg har vært så heldig å få tatt en del timer med ham. Kanskje Norges største basstalent gjennom tidene. Vanvittig evnerik og interessant kar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.