Web Analytics
Jump to content

Trenger en enkel duo! :)


Recommended Posts

Hei!

Jeg og en venn har snart gitarprøve på skolen (9. klasse). Vi skal spille sammen. Hittil har vi bare Wild Thing, hvor jeg synger, og vi begge spiller akkurat det samme, igjennom hele sangen. Ikke så veldig avansert. Men musikklærern blir litt imponert da, grunnet barre akkordene... lol..

Men, vi trenger noe mer. Jeg har lenge hatt lyst til å spille Money (Pink Floyd), da jeg kan sax soloen på trompet, og den første gitarsoloen. Men tviler på at vi klarer å få til hele sangen. Da det egentlig er tre gitarer (eller 4?) og er ganske vanskelig å få fint til...

Han er flink på akkorder. Mens jeg er flinkere på fingerspill. Han andre aner knapt hva en a moll akkord egentlig er(en prim, en tæsj, en kvint, og muligens en septim, subdominant, dominant, osv.osv.) , men han kan likevel mengder av akkorder. Derfor tenkte jeg det hadde vært tøft med en grei og passe enkel med likevel litt utfordrende låt, hvor den ene gitaren hovedsaklig spiller akkorder, mens den andre har mer fingerspill og "ikke akkorder". Jeg er vant til å spille trompet hvor det er umulig å få til akkorder :P og piano hvor jeg har spilt mest etter noter og lite på gehør og akkorder, så liker fingerspill og lignende best.

Vi har begge to el-gitarer. Trenger en fin låt å spille. Gjerne en litt kjent en. Om nødvendig kan vi begge synge. :wink:

Håper dere har noe forslag! :mrgreen:

Vet forresten ikke om det har noe å si, men han har en gitar med humbuckere, og jeg med 3 single coil...

Tusen takk i forveien! :D

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Ett enkelt forslag som jeg har gjennomført sammen med en gitarspillende gitarkamerat.

Vi tok en kjent sang, Norge i rødt, hvitt og blått for vår del. Bestemte hvem som skulle spille melodi og akkorder hvor, 50/50 deling. Den som spilte komp fant selv ut hvilke akkorder eller toner som passet inn, dermed fikk vi forskjellige stemninger på sangen etterhvert som nye deler kom. Melodien holdt vi så lik originalen som mulig.

Veldig morsomt å spille, samt spennende for de som hører på. På en prøve er det også bra, fordi du selv får bestemme hva du sil spille, og dermed legge listen opp på ditt eget nivå.

Vi spilte med to elgitarer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.