Web Analytics
Jump to content

Modifisering av forsterker


Lefsa
 Share

Recommended Posts

Har en Cornford Harlequin rørforsterker. Dette er en relativt enkel, men spessiel amp.

Følgende specs: 1x12" Vintage 30, 2x12ax7/ecc83, 1xel84, 6watt, en kanal, to input. Ikke neo eff.loop el noe slikt fancy.

SÅ: forsterkeren er som sagt bestykket med 1xel84. Vil det være mulig å tilpasse ampen slik at man kjører 1xel34? Kunne tenke meg en litt "bredere" mellomtone, og en smule mer headroom. Er klar over at å skifte preamprør til noen med litt mindre gain vil løse deler av headroom-problemet, men det er noe eget med el34. Hvilke resultater vil evt et slikt bytte gi? Endres utgangseffekten?

Ampen låter utrolig bra, og er kjempefornmøyd med den, men som dere alle vet er det liksom alltid rom for "forbedringer" ;)

Håper på noen seriøse innlegg her!

Link to comment
Share on other sites

Blir nok en større ombygging enn bare å skifte røret. For det første så krever el34 rør mer strøm og(eller) spenning, så du må nok skifte trafo. Så må du tenke på bias og på å få rett strømstyrke på preamp rørene...

Du får finne ut av specsen på trafoen, choken(om det er choke) og OT. Så får vi se hva som kan gjøres...

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke powertrafoen jeg er mest redd for egentlig. Det er output trafoen. el34 er mye kraftigere enn el84 og vil kreve at du bytter til en annen output trafo som tåler mer og som er speccet riktig.

Det med spenning trenger man ikke bry seg for mye om egentlig, den tviler jeg på at blir endret for mye til at du må mod'e ps'en til preamprørene.

Link to comment
Share on other sites

Selg den og kjøp en Hellcat :) Tror det vil funke mye bedre :P :P

Tror absolutt ikke en slik endring vil være verdt pengene. Om du selger ampen vil du ikke få penga igjen. Designet på sluttrinnet er laget rundt et el84-rør og du vil kanskje ikke få den el34-lyden du leter etter heller.

Ellers:

Trafoer: 300$+ (for både power og output)

Sansynligvis 2-3000 for jobben.

Link to comment
Share on other sites

Er enig med gnome om heller selge og kjøpe en større forsterker. F.eks en hurricane om du liker lyden på din nåværende forsterker. Den har jo et push-pull sluttrinn med to el84, noe som vil gi rundt 18watt (Ref. marshall.. hehe..). Eller en hellcat om du vil ha enda større headroom. Et el34 rør vil ikke gi noe særlig mer i et singel ended sluttrinn. Og (selv om gnome kanskje er uenig) røret vil sannsyneligvis bli kjørt ganske kaldt uten skife av PT (uten at jeg vet specsen på trafoen som står i, og har heller ikke slått opp på databladet til de forskjellige rørene), noe som gjør at du får enda mindre effekt ut av det (og som gnome har nevnt, kanskje ikke helt den lyden du vil ha...).

Kjøp heller en gammel billig rørforsterker om du skal starte å modde. Cornford er liksom ikke den forsterkeren du har lyst til å f*cke opp. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.