Web Analytics
Gå til innhold
Lefsa

Modifisering av forsterker

Anbefalte innlegg

Har en Cornford Harlequin rørforsterker. Dette er en relativt enkel, men spessiel amp.

Følgende specs: 1x12" Vintage 30, 2x12ax7/ecc83, 1xel84, 6watt, en kanal, to input. Ikke neo eff.loop el noe slikt fancy.

SÅ: forsterkeren er som sagt bestykket med 1xel84. Vil det være mulig å tilpasse ampen slik at man kjører 1xel34? Kunne tenke meg en litt "bredere" mellomtone, og en smule mer headroom. Er klar over at å skifte preamprør til noen med litt mindre gain vil løse deler av headroom-problemet, men det er noe eget med el34. Hvilke resultater vil evt et slikt bytte gi? Endres utgangseffekten?

Ampen låter utrolig bra, og er kjempefornmøyd med den, men som dere alle vet er det liksom alltid rom for "forbedringer" ;)

Håper på noen seriøse innlegg her!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blir nok en større ombygging enn bare å skifte røret. For det første så krever el34 rør mer strøm og(eller) spenning, så du må nok skifte trafo. Så må du tenke på bias og på å få rett strømstyrke på preamp rørene...

Du får finne ut av specsen på trafoen, choken(om det er choke) og OT. Så får vi se hva som kan gjøres...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke powertrafoen jeg er mest redd for egentlig. Det er output trafoen. el34 er mye kraftigere enn el84 og vil kreve at du bytter til en annen output trafo som tåler mer og som er speccet riktig.

Det med spenning trenger man ikke bry seg for mye om egentlig, den tviler jeg på at blir endret for mye til at du må mod'e ps'en til preamprørene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oki, må si jeg ikke har så peiling som dere, så jeg blitt lett forvirret her. MEN, vil det la seg gjøre? Hva vil evt bli ffekten av en slik modifisering?Vil jeg oppnå det jeg vil, eller er det bare bortkastede $?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selg den og kjøp en Hellcat :) Tror det vil funke mye bedre :P :P

Tror absolutt ikke en slik endring vil være verdt pengene. Om du selger ampen vil du ikke få penga igjen. Designet på sluttrinnet er laget rundt et el84-rør og du vil kanskje ikke få den el34-lyden du leter etter heller.

Ellers:

Trafoer: 300$+ (for både power og output)

Sansynligvis 2-3000 for jobben.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er enig med gnome om heller selge og kjøpe en større forsterker. F.eks en hurricane om du liker lyden på din nåværende forsterker. Den har jo et push-pull sluttrinn med to el84, noe som vil gi rundt 18watt (Ref. marshall.. hehe..). Eller en hellcat om du vil ha enda større headroom. Et el34 rør vil ikke gi noe særlig mer i et singel ended sluttrinn. Og (selv om gnome kanskje er uenig) røret vil sannsyneligvis bli kjørt ganske kaldt uten skife av PT (uten at jeg vet specsen på trafoen som står i, og har heller ikke slått opp på databladet til de forskjellige rørene), noe som gjør at du får enda mindre effekt ut av det (og som gnome har nevnt, kanskje ikke helt den lyden du vil ha...).

Kjøp heller en gammel billig rørforsterker om du skal starte å modde. Cornford er liksom ikke den forsterkeren du har lyst til å f*cke opp. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.