Web Analytics
Jump to content

Vurderer ny gitar...


Crosshand
 Share

Recommended Posts

Har spilt på både ibanez og Dean, har faktisk en ibanez selv også, men nå er det altså SG som er planen.

Ibanez er forresten ikke spesielt hyggelige om dagen, da de har bestemt seg for å sjøte sammen halsen av flere deler for å spare penger...

Fikk høre dette på tre-45 i tr. heim, og han sa han kom til å slutte med ibanez.

Link to comment
Share on other sites

Ibanez er forresten ikke spesielt hyggelige om dagen, da de har bestemt seg for å sjøte sammen halsen av flere deler for å spare penger...

Fikk høre dette på tre-45 i tr. heim, og han sa han kom til å slutte med ibanez.

Geir har aldri likt Ibanez, og de har ingen planer om å skjøte halsen, halsen er i ett stykke. Det er en filosofi Ibanez har om at det gjør halsene sterkere. Det gjelder bare halser med tiltet hode. Geir/Tre'45 har veldig god peiling på veldig mye, men Ibanez har han ikke så god kontroll på.

Link to comment
Share on other sites

Nå er det vel sånn at både Ibanez og en hel haug andre produsenter i flere år har laget halsen i minst to deler,dvs at selve halsen og hodet er skjøtet sammen?Det har ihvertfall jeg inntrykk av,og hvorfor akkurat det skulle være hverken positivt eller negativt vet ikke jeg.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder treverk så er generelt to lima biter sterkere enn en hel bit.. utrolig men sandt.. Men på en gitar så er hovedpoenget med treverket å fange opp svigningene fra strengen.. og da er det bedre med kontuenitet i treverket..

Link to comment
Share on other sites

Ibanez skriver alltid at de har 'one piece necks' på sine gitarer. Og halsen er i ett stykke, at hode er skjøtet på har ikke noe med selve halsen å gjøre. Årsaken til skjøten er at halsdelen og hodedelen ikke står 'ved mot ved', dvs at de står mot hverandre ('presser' hver sin vei) for å gjøre presset på halsen mindre. Ibanez samarbeidet med PBC på tidlig 90-tall om å lage tension free necks. Halser som ikke står i spenn. Det er det samme prinsippet de lager halser etter i dag, for å kunne bruke slike tynne halser bør de bli utsatt for minst mulig bevegelse. Om produksjonen blir billigere eller ikke skal jeg ikke si noe om. Det blir den kanskje, fordi mer tre kan brukes og mindre blir resttre, men samtidig er det en operasjon mer hvor det er bare én retning av trevirket som kan brukes.

Link to comment
Share on other sites

The Euphor har helt rett.. to lima biter butt i butt er ikke et alternativ, og det tror jeg heller ikke finnes på noen gitar! (heldigvis) men derimot ved laminering av treverket, oppnår man større styrke og kan bestemme strekkretningen/fiberretningen..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.