Web Analytics
Jump to content

Skal handle høytalerkabinett


andesam
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Skal handle nytt høytalerkabinett til el-gitar. Har sett litt på Marshall 1960A, noen som har noen formeninger om dette? Skal bruke forsterkeren i en kombo jeg har, men bare frem til jeg får kjøpt en ordentlig Marshall rør amp :D . Spiller tyngre metal, det er vel relevant for valget.

Kan jo slenge inn et lite spørsmål til.. Kan Marshall EL-34-100/100 brukes til å forsterke 2 gitarer? Altså, man putter to gitarer inn (via preamper naturligvis) og ut til to høytalerkabinett. Så vidt jeg kan se så burde jo det fungere, det er jo i praksis to forsterkere.

På forhånd takk for alle svar!

- Andreas

Link to comment
Share on other sites

Det er en stereo amp, så det funker nok til 2 monosignaler ja.

Men husk på at du alltid på ha en last på forsterkeren, en høytaler eller dummyload etc.

Ellers tror jeg du ville likt et Rectifier eller Roadking kabinett fra Mesa eller noe Engl kabinetter bedre om du spiller tyngre metal. Kjøp også gjerne en Mesa eller Engl og tilogmed de litt dyre Crate seriene om du vil spille tyngre metal.

Link to comment
Share on other sites

Du kan finne Randall XL 412 kabinetter både på Kick music og Sound1. De liger vel rundt 1000-lappen under nytt Marshall, og er etter hva jeg har fåt tak i på nettet rundt omkring, bedre bygget, f.eks. De har Celestion Vintage 30 høyttalere, en høyttaler som IMHO låter bedre i bandsammenheng enn GT12-75.

Link to comment
Share on other sites

Styr unna nyere Marshall kabinetter, de er ikke så bra.

Dersom du skal ha et knallbra kabinett kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn Orange 4x12" med Vintage 30. Helt rått :wink:

koster vel ca 9.000-10.000.-

Det er nå min mening da...

Link to comment
Share on other sites

CAE-kabinettene får du tak i her til lands via godlyd.no.

Engl, Bogner, CAE, Marshall, Orange, Mesa/Boogie, Soldano, Rivera… mye å velge mellom, både i størrelse, antall elementer og hvilke elementer du vil ha. CAE-kabinettene selges også uten elementer, slik at du kan sette inn akkurat det du vil ha. Husker ikke om noen av de andre gjør tilsvarende.

Slik jeg ser det går kabinettvalg mer på hvilke elementer en vil ha, og litt på størrelsen, heller enn merke. Noen vil ha mer trøkk i bassen og kjøper et større kabinett, mens andre jakter på mellomtonen og klarer seg med mindre kabinetter og V30. Det kommer an på hvor man vil sitte i miksen og hvilken lyd en vil ha.

GT12-75 opplever jeg som for mørke, men mange syns de funker fint. Et 4x12"-kabinett med to greenbacks og to V30 er ofte anbefalt. Selv bruker jeg bare V30, men så holder jeg meg langt unna bassregisteret også. Skulle gjerne hatt et utømmelig budsjett og masse tid, så jeg kunne gått gjennom alt av elementer i Rivera-kabinettet mitt, bare for å ha gjort det.

Sjekk gjerne ut lydeksemplene fra MusikkPraksis da de testet høyttaler-elementer i fjor. Husk dog at lydeksempler ikke nødvendigvis avslører virkeligheten, i og med at det til syvende og sist er mange faktorer som bestemmer lyden din.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.