Web Analytics
Jump to content

Epiphone Boneyard Les Paul


Floydian
 Share

Recommended Posts

Epiphone Boneyard Les Paul

Pris: Jeg kjøpte den for 7000, har sett den for 9000 og 5000 også

Spillbarhet: 9/10

Denne gitaren er lagd som en eksakt kopi av den ekte Gibson-versjonen og det merkes når jeg spiller. Perfekt strengehøyde og ikke noe buzzing i det hele tatt.

Lyd: 10/10

Det er ekte Gibson Burstbucker pickuper i denne gitaren og det gir veldig god lyd. Pickupene er de samme som både Joe Perry og Gary Moore bruker! Som alle Les Pauler er sustainen i denne veldig god. Neck-pickupen gir varm og fyldig lyd. Perfekt for en rolig solo eller clean jazz-lyd. Bridge pickupen har god intensitet og egner seg godt til riff. Kjører du begge pickupene får du en kul "twangy" lyd.

Utseende 9/10

Aged Tiger-finishen tar seg svært godt ut og ser finere ut i virkeligheten enn på bilder. Ellers er den i vanlig Les Paul design. Den er helt svart på baksida.

Overall: 9/10

En veldig god gitar til en god pris. Veldig gode humbuckere og bra spillbarhet. Det eneste problemet (viss man kan kalle det problem) er en at pickup-selectoren lager noe støy når jeg skifter pickup. Utenom det har jeg ikke hatt noen problemer med den. Anbefaler den!

Link to comment
Share on other sites

Er like litt vel ukritisk med å dele ut tiere her? 10/10 betyr jo rett og slett perfekt.. Nesten så den spiller av seg selv? Tar du pris i betraktning så er det jo helt ok!! Men hvis det er 10/10 uansett så håper jeg du har spilt på gitarer i samme prisklasse som familiebiler, så du vet hva virkelig sjukt råe gitarer egentlig er :P

Hvilke karakterer ville du gitt en Gibson Les Paul når du muligens oppdager at den er ganske mye bedre på alle felt (Selv lyd... Bedre treverk og ledninger gir deg mye større uttelling for pickuper..)

Ikke for å "være slem" med deg eller noe, jeg får et ganske godt bilde av gitaren! Men harmonycentral.com er jo komplett og fullstendig ubrukelig fordi folk ukritisk gir ting toppkarakterer på ting de liker og bånnkarakterer på ting som er helt ok, men som de ikke blir imponert av.

Men flott at du deler dine inntrykk av gitaren!!

Link to comment
Share on other sites

Ikke bli fornærma da, var ikke ment sånn. Unnskyld.

Det jeg mente var bare at dersom man gir 10/10 på delene med valuta for pengene i tankene, altså: "I denne prisklassen er dette så rått som det blir", så er det helt ok at du gir den gitaren gode karakterer.

Dersom det er 10/10 uansett prisklasse så er det "Dette er så rått du kan låte uansett" :shocked:

Jeg har ikke prøvd denne gitaren selv, og skal ikke si noe som helst på hvordan den låter eller hva du burde syns om lyden... :P Men kan jo hende at Gibsons med sanne pickupene låter enda litt råere? På grunn av treverk og kvaliteten på resten av elektronikken. Det vet jeg ikke noe om, men dersom de spiller på Gibsons når Epi er 9/10 - 10/10-gitarer, så innebærer jo det at de bare gjør det på grunn av pengene eller fordi de er posører ;) :mrgreen:

Jeg vil virkelig ikke skape noen dårlig stemning! Tenkte bare at litt konstruktiv kritikk nødvendigvis ikke må være negativ?

Link to comment
Share on other sites

Okå...

Samme treslag betyr ikke samme kvalitet eller egenskaper..

OG! Rimeligere fabrikanter som Epiphone, PRS SE-serie, rimelige ibanezer, Fender Standard osv osv, har ikke anledningen til å være like kresne på å plukke homogene trestykker, dvs uten svakheter: områder med bløtere, hardere eller svekkede. Sånne "lommer" av treverk med selv ganske små avvik har noe å si for lyd... Noe anna er at de ikke kan lagre treverket lenge nok i rett temperatur, rett og slett fordi lang lagring = høyere pris... Har også noe å si for lyd og kvalitet... Fuktig treverk kan "slå" seg. Ikke veldig mye, men nok til at enkelte frets kan skurre litt etter noen år.

Dersom elektronikken ikke av tilstrekkelig kvalitet vil den også farge lyden...

Hardwaren på Gibbos er mer presis og gir bedre tone og sustain.. Sadel, Stol, bånd osv osv...

Lista over forskjeller er enda mye mye lengre. Det er kort og godt ikke samme gitaren selv om Epis LPer er sabla gode til prisen, og er det nermeste du kommer originalen om du ikke har råd til den, eller for lite tålmodighet til å spare. Husk at Gibson faktisk eier Epiphone, og vil neppe lage ei billigøks som ville gå en original i strupen!

Men det er ikke lyden som er poenget :P tviler ikke et sekund på at Epien låter bra, og jeg skjønner fryktelig godt følelsen av å sitte med en duganes gitar i klypene, men såfremt du ikke bedømmer med prisen tatt i betraktning (Altså: "Jeg gir denne gitaren 10 av 10 fordi den definitivt er det råeste i denne prisklassen spør dere meg").

Dette er kanskje flisespikkeri, men reviews er litt lettere å forstå dersom man bare vet hva referansepunktene for den som har gjort det er..

MEN!! Jeg har sinnsykt lenge hatt lyst til å prøve noen av de nye Epi LP signaturene! Både Boneyard og Zakk-modellene! Buzzsaw er kanskje den barskeste LPen jeg har sett! Finishen på Boneyard er så bra at jeg skjønner ikke helt hvorfor noe lignende ikke er standard!?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.