Web Analytics
Jump to content

Spørsmål om aktiv eller passiv PA subwofer


Zep Ledlin
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg har nylig kjøpt et PA anlegg og har null peiling. Det er en seks kanals mixer og to høytalere.

I mikser/forsterker er det en sub utgang. I hver høytaler er det en inn og en ut utgang som kanskje har noe med sammenkobling av flere høytalere.

Jeg ønsker en Sub til dette og slik jeg ser det er det to alternativer. En passiv sub med to kabler - og en aktiv Sub med en kabel.

Men jeg vet ikke hvilken som er best for meg.

Noen erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Du sier mikser/forsterker her. Betyr det at det er innebygd forsterker i mikseren din, eller bare tror du det? Hvis det er forsterker i mikseren din, har du passive høyttalere. Mulig at høyttallerne kan linkes, men da må du huske at samme forsterker-kraft skal drive større høyttaler-flate. Det skjer også noe med impedansen når du kobler flere høyttalere sammen i serie. Om sub-utgangen er forsterket, eller kun en signal-utgang er vanskelig å vite uten mer info.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Audun said:

Du sier mikser/forsterker her. Betyr det at det er innebygd forsterker i mikseren din, eller bare tror du det? Hvis det er forsterker i mikseren din, har du passive høyttalere. Mulig at høyttallerne kan linkes, men da må du huske at samme forsterker-kraft skal drive større høyttaler-flate. Det skjer også noe med impedansen når du kobler flere høyttalere sammen i serie. Om sub-utgangen er forsterket, eller kun en signal-utgang er vanskelig å vite uten mer info.

Takk for svar Audun!

Det er en PA forsterker på 250 watt med seks kanals mikser integrert. Høytalerne som følger med er nok passive, men det finnes en sub utgang, og jeg ønsker en sub til dette anlegget.

I manualen står det kun: When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level.

Det finnes to subber som er aktuelle med tanke på watt, men det er dette med to kabler til den passive og sikkert en kabel til den aktive som forvirrer meg.

Det betyr at om jeg skal kunne bruke den passive (billigst) så ser jeg ingen annen mulighet enn å koble den gjennom ut ingangene på høytalerne.

Du har nok et poeng i at den passive subben vil ta kraft og slik sett er nok en aktiv sub best, men da har jeg plutselig to volumknapper å forholde meg til. Det forvirrer meg og noe.

Jeg har aldri hatt PA, og heller aldri sub, så jeg er helt grønn her.

Link to comment
Share on other sites

Det beste tipset jeg kan gi, er at du finner en person med peiling på PA som fysisk kan være med deg, og vise og forklare det du trenger å vite. Både i forhold til det systemet du har, og hvilke muligheter du har til å ev. utvide / oppgradere.

Link to comment
Share on other sites

Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level.

Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub.
Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr.

Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.