Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar er best egnet for å oppnå denne tonen?


Gudimen
 Share

Recommended Posts

Skal gå til innkjøp av min første el-gitar og er i tenkeboksen om hvilken gitar jeg skal kjøpe. Kommer nok til å spille litt forskjellig, så går for en som er relativt versatil. Står mellom jaguar, strat og telecaster. Noen som vet hvilken gitar jeg burde bruke for å oppnå denne tonen? Starter på 2:50. På forhånd takk.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Hva er budsjett?

Alle alternativer vil nok gi deg et godt grunnlag. Jeg ville gått for humbucker for å oppnå tilsvarende lyd, men helt ærlig tror jeg du kan løse dette med alle gitartypene. Viktigeste aspektet her er å ha en klassisk fuzzpedal mellom gitar og forsterker, så kommer du "nærmt nok". Er du ikke kresen, klarer du deg med en Boss DS1. Men markedet kryr av brukte fuzzpedaler, så her kan du velge og vrake. 

Edited by Troll
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar! Fuzzpedal skal jeg gå til innkjøp av. Setter et pristak på 15  ettersom jeg trenger amp mm. Har sett litt på denne her, så da tenker jeg kanskje å gå får den. Har siklet etter en gibson es-335, men det blir litt i dyreste laget.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gudimen skrev:

Tusen takk for svar! Fuzzpedal skal jeg gå til innkjøp av. Setter et pristak på 15  ettersom jeg trenger amp mm. Har sett litt på denne her, så da tenker jeg kanskje å gå får den. Har siklet etter en gibson es-335, men det blir litt i dyreste laget.

Du kommer jo veldig langt med en ES 335 type gitar også, men som du ser er de veldig dyr. 

Støtter forslaget om en god amp. Det gir en helt spesiell følelse å sitte i et rom med en skikkelig rørforsterker i rommet. Kjøper du brukt og sikter deg inn på 5-6000 for forsterker, og resten på gitar og pedal - så får du et meget bra oppsett som varer. 

Mulig du klarer å komme i mål med en brukt Les Paul Classic eller Traditional. De ligger mellom 12-15k brukt avhengig av finish. Veldig allsidig gitarer, som løser det meste! 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan nok stemme. Fra hva jeg har lest om Marc Ribot, benyttet han seg ofte av gitarer som var i studioet og brukte ikke alltid sine egne. Mule Variations ble visst spilt inn på et improvisert studio i ingenmannsland, så vil anta at han tok med eget utstyr. Han er mest kjent for å bruke en jaguar, men tele og andre gitarer med humbucker er også listet på utstyret han har brukt, så litt usikker i dette tilfellet. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.