Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar er best egnet for å oppnå denne tonen?


Gudimen

Recommended Posts

Skal gå til innkjøp av min første el-gitar og er i tenkeboksen om hvilken gitar jeg skal kjøpe. Kommer nok til å spille litt forskjellig, så går for en som er relativt versatil. Står mellom jaguar, strat og telecaster. Noen som vet hvilken gitar jeg burde bruke for å oppnå denne tonen? Starter på 2:50. På forhånd takk.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Hva er budsjett?

Alle alternativer vil nok gi deg et godt grunnlag. Jeg ville gått for humbucker for å oppnå tilsvarende lyd, men helt ærlig tror jeg du kan løse dette med alle gitartypene. Viktigeste aspektet her er å ha en klassisk fuzzpedal mellom gitar og forsterker, så kommer du "nærmt nok". Er du ikke kresen, klarer du deg med en Boss DS1. Men markedet kryr av brukte fuzzpedaler, så her kan du velge og vrake. 

Edited by Troll
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar! Fuzzpedal skal jeg gå til innkjøp av. Setter et pristak på 15  ettersom jeg trenger amp mm. Har sett litt på denne her, så da tenker jeg kanskje å gå får den. Har siklet etter en gibson es-335, men det blir litt i dyreste laget.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gudimen skrev:

Tusen takk for svar! Fuzzpedal skal jeg gå til innkjøp av. Setter et pristak på 15  ettersom jeg trenger amp mm. Har sett litt på denne her, så da tenker jeg kanskje å gå får den. Har siklet etter en gibson es-335, men det blir litt i dyreste laget.

Du kommer jo veldig langt med en ES 335 type gitar også, men som du ser er de veldig dyr. 

Støtter forslaget om en god amp. Det gir en helt spesiell følelse å sitte i et rom med en skikkelig rørforsterker i rommet. Kjøper du brukt og sikter deg inn på 5-6000 for forsterker, og resten på gitar og pedal - så får du et meget bra oppsett som varer. 

Mulig du klarer å komme i mål med en brukt Les Paul Classic eller Traditional. De ligger mellom 12-15k brukt avhengig av finish. Veldig allsidig gitarer, som løser det meste! 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan nok stemme. Fra hva jeg har lest om Marc Ribot, benyttet han seg ofte av gitarer som var i studioet og brukte ikke alltid sine egne. Mule Variations ble visst spilt inn på et improvisert studio i ingenmannsland, så vil anta at han tok med eget utstyr. Han er mest kjent for å bruke en jaguar, men tele og andre gitarer med humbucker er også listet på utstyret han har brukt, så litt usikker i dette tilfellet. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.