Web Analytics
Jump to content

Justere spenninga i glødestrøms kretser.


Recommended Posts

Hei folkens!

Min nye Peavey 6505+ Virker bra nå, etter jeg fiksa likeretter'n til glødestrømmen for preamprøra. Den har som jeg tidligere har skrevet, en likestrømkrets til glødestrømmen for fire rør. Men, det er litt for høy spenning i kretsen på denne. Hele 7.2 V. Så jeg er litt bekymret for rørene og varme.

Så planen er å sette i en motstand rett før likeretter diodene. Men jeg er usikker på hvilken verdi. Disse rørene trekker vel kanskje 2.5-4 watt? Og spenningen bør ned i ca. 6.8 volt. Man skal vel bruke ohms lov her...

Jeg tipper på ca 0.5 ohm, Hva mener dere? Jeg kan jo bestille et par forskjellige og prøve meg fram...

 

Jeg har også en Carvin MTS 3200, som også har en likstrømkrets for glødestrøm. Til de to første rørene på denne. Her er spenninga litt lav og den likeretter'n trekker jo litt strøm. Den består av fire 1N4007 dioder. Disse er nok litt overdim, da kretsen bare er på ca 6.2V (før likeretter) og de to rørene drar vel kanskje 2-3 watt?

 Spenninga i kretsen etter likeretter'n er bare ca. 5.7 volt, og bør vel være minnst 5.9V.

Jeg tenkte å skifte diodene ut med shottky dioder, (som trekker mindre strøm) men jeg er usikker på hvilke jeg skal kjøpe. Noen forslag? Jeg har sett litt på denne: SB340 - Schottky-diode, 3A, 40V, DO-201, Diotec

https://www.elfadistrelec.no/no/schottky-diode-3a-40v-do-201-diotec-sb340/p/30031482?channel=b2c&price_gs=4.59&source=googleps&ext_cid=shgooaqnono-blcss&kw={keyword}&ext_cid=shgooaqnono-P-CSS-Shopping-NGRAM&gclid=Cj0KCQiAqo3-BRDoARIsAE5vnaKc0RFCLmMAE8-n3cmdM1zugdAFFfyr9VVKqg8eSV62_9tcXw4c-pIaAl1uEALw_wcB

Ikke like verdier som 4007 i det hele tatt, men 40V / 3 A burde vel holde i massevis?

 

Kan legge til at det også er flere filter kondensatorer i disse kretsene.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Har du loddet på plass R82 ? 
 

—-

 

Den R82 er en spesiell motstand. Den er stor, hvit og firkanta porseleen. Og har betegnelsen: 0.68  5W  10%  WW AXLH  SL. 

Det står 5W R68J på den. Jeg måler den til 0.8 ohm. Det er jo veldig lite....

Den har litt tørkna brun guffe på ene siden, og det ser ut som om det kommer fra denne motstanden.

—-

Link to comment
Share on other sites

Hehe, du følger med🙂 Jada, R82 er på plass, men det er ikke nok. Men nå har jeg bare 233V i veggen her, så da kan de hende allt blir bra. På "kontoret" har jeg bare 223V, så da blir det vel prerfekt å bruke Peaveyen der.

Med Carvinen er der verre, med bare 233V i veggen er nå gødespenninga nede i ca. 5.2V på hele kretsen (V1-V9). Napper jeg ut to slutt trinn rør, er jeg oppe i ca. 5.5V, og uten last fra trafo har jeg 5.7V. kanskje jeg bare får ringe "e-verket" å få de til å skru opp spenninga igjen...men da begynner vel led pærene i huset å ryke igjen🤪

Irriterende at det ikke er en 220-240V innput velger på disse.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Nå er jeg temmelig seint ute her og vet ikke om du har fikset det, men på Peaveyen kan du sette en litt feit (2-3A) diode i serie på glødespenningen for å droppe rundt en volt. 1N5408 burde funke bra, den kan du sette etter likerettingen et sted.

På Carvinen høres det ut som en god ide med Schottky-dioder. En 4007 dropper rett over 1V, de du linker til dropper 0.5V så da er du en del nærmere målet. 40V/3A holder i massevis :) 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for tips!

Jeg hadde lagt disse prosjektene på is, og tenkte at jeg kan bruke MTS'n når veggstrømmen er høy, og 6505 når den er som nå, lav.
Men dette skal jeg notere og prøve ut.

En annen ting. 

I vinter har jeg bygget et P18 plexi sett fra ampmaker. Jeg kobla nett kabelen til 240V koblinga på trafoen.n Og har litt lav glødespenning. Nå tenker jeg å koble strømmen til 230V trafokoblinga istede, for å øke glødespenninga. Det skulle vel ikke være noe problem selv om nettspenninga av og til kan være ca 240V ?

Link to comment
Share on other sites

PP18 Plexi byggesettet:

Det hjalp å koble om til 230V på trafoen. Det er 231V i huset her nå så...(i sommer var det riktig nok 247V her, men det var jo feil innstillt)
Og de andre verdiene jeg måler i ampen ble også temmelig nærme fasiten.

Jeg har hatt litt problemer med at normal/clean innputten på denne vrenger litt tidlig. Jeg har skifta anode motstandere fra 220KΩ til 100KΩ på V1a og til 56KΩ på V1b, uten at det hjalp stort. Nå fikk jeg rør i posten i dag. Så jeg bytta V2 (fasesplitter røret) til Ecc81. Det var stor forskjell fra Ecc83,såpass at det går litt ut over hot innputten (gain "kanalen") Så jeg ender vel kanskje opp med et Ecc82 rør.

Link to comment
Share on other sites

Åh, jeg trodde ECC 82 var en mellomting av 83 og 81. Disse tallene burde være logiske, men de indikerer vel egentlig noe annet en gain da...
Barry fra Ampmaker som lager disse settene, foreslår at jeg kan øke verdien på katode motstander. Så jeg vil prøve å skifte motstanden til fasesplitter røret fra 820 til 1200Ω.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Nå har jeg omsider fått skifta ut diodene i likerettern til glødespenninga for de to inngangsrøra, på min På Carvin MTS. De nye shottky diodene (SB 340, 3A 40V). De var store og hadde tjukke bein. Men etter å ha rensa godt i hullene på pcb'n fikk jeg de på plass.

Nå har spenninga økt fra 5.7V, til ca 6.3V på de to inngangsrøra, det hjalp så det er bra. Men, på de tre andre røra, som har vekslelstrøm gløding. Falt spenninga, fra 6.2V (før diodeskifte) til ca 5.2V.

Dette hadde jeg ikke regna med. Men er vel helt naturlig at spenninga faller litt her, når de to første røra får mindre motstand, og vil trekke mer strøm?

Det er 230V i huset her nå.

Men den låter veldig bra nå så, fortsetter det sånn, er jeg fornøyd.

Om jeg skulle få problemer med for lite varme nå i de tre andre rørene, kunne det være en ide å montere slike støyskjermer? De er jo konstruert til å skjerme for støy, men de vil også hindre kjøling.I allefall litt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.