Web Analytics
Jump to content

NAD


ptb
 Share

Recommended Posts

Ikke det at jeg egentlig hadde behov for en amp til, men det dukket opp et godt tilbud på denne. Har jo Ironball fra før, men er litt nysgjerrig på 6L6 vs EL84.

Hmm. Ikke mulig å laste opp bilder med Safari?!? Måtte laste opp fra iPhone?

 

 

0A08B4E6-3FDF-4490-A063-4F027930AB90.jpeg

Edited by ptb
 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

^ Takker. 

Har ikke fått dannet meg noe inntrykk ennå. Det ble ikke noe mer enn å koble den opp og teste/sjekke og småklimpre litt på lavt volum. Men, fikk et inntrykk av at den er temmelig "sint" - om man byr den opp.

Link to comment
Share on other sites

Da kan jeg "mene" litt mer om Fireball 25´n - uten at jeg har brede referanser i mange forsterkere, eller spiller aktivt i band. Klimprer i hovedsak hjemme til litt ulik backing osv, så ta mine synspunkter med det som utgangspunkt.  

Mange mener at Engl = Metal. Mye skyldes kanskje at generell omtale, YT-demo-video´r osv av Engl stort sett dreier seg om 5 % clean-egenskaper og 95% fullt øs. Når det kommer til både Fireball 25 og Ironball (som jeg også har) er nå min mening er at det er en sannhet med relativt store modifikasjoner. Begge egner seg godt til et langt bredere spekter enn "headbangers ball"🙂

Likeledes har jo kabinett og element mye å si på lydgjengivelsen. Jeg har 2 stk 1x12" kabinett i lik størrelse m/hhv V30 og Alnico Gold hvilket gir 2 ganske så ulike lydgjengivelser.

Fireball 25 har mye Power, derom hersker ingen tvil, og leverer godt i overkant av mitt behov. Men med Powersoak ned på 5W går det bra å dra på og presse rørene litt til "hjemmeøving", såfremt man er måteholden med Mastervolum.

Clean synes jeg har en fin terskel og overgang fra at den begynner å sprekke og opp til brukbart med vreng. Mid-boost gjør akkurat det den skal. 

Lead tar over omtrent der Clean "slutter" og fortsetter opp til... nok 🙂. Men karakteristikken er tight og kontant hele veien.

Tonekontroller gir jevne og fine utslag. Hvordan den responderer på pedaler skal jeg ikke si for mye om. ME-80 brettet mitt brukes mest til å "leke" litt med lyder. Kjører Reverb og Delay i sløyfa og lar stort sett amp´n gjøre resten.

Fireball 25 har ikke reverb, tilkobling for hodetelefoner eller annet. Det er Input, loop og linje/høyttaler ut. Pedal styrer Clean/Lead og Mid-boost/loop. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

^ Du har jo hatt den gamle 60W modellen. Den hadde en helt annen krets- og forsterkerløsning - og jeg antar at den da trolig låt noe ulikt det 25´n gjør.

Fireball 25 virker på meg å være mer en "direkte" effektmessig nedskalert versjon av 100´n m/4x12AT7 og 2x6L6GC og "kun" 25W. Trolig er de voicet likt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den hadde ikke lignet i det hele tatt. I 1954 var Stratocasteren noe totalt nytt, med inspirasjon fra romfart, konseptbiler og 50-tallets fremtidsvisjoner. Hadde den blitt lansert i dag så hadde den ikke lignet på noe vi har sett til nå. Kanskje noe i nærheten av Abasi eller Strandberg sine gitarer, men antakelig enda lengre vekk fra "standarden".
  • Det John Mayer sier er at hvis Stratocasteren hadde blitt lansert i dag,så hadde den vært litt annerledes enn 1954-utgaven.Han hadde noen ideer som var utenfor rammen til Fender sine signatur/artist-modeller (som strengt tatt er satt sammen av standard stratocasterdeler,som halsprofiler,lakk,kobling av elektronikk,det eneste som er unikt er pickupene.)Men å starte et prosjekt ut over disse rammene,som innebar bl.a. å forandre  profilen til kroppen var ikke noe Fender ville gå med på.De vil ikke ha noe nytt. De hadde et nytenkende prosjekt med Roland (VG Stratocaster).Det ble ingen suksess. Samarbeidet PRS/John Mayer har fått enorm oppmerksomhet,bedre markedsføring av både gitar og artist kan ingen håpe på å oppnå.  Og økonomisk er dette helt sikkert en vinn/vinn-situasjon for begge parter    
  • Har faktisk 2 stk 1x12 rivera cabs med metallgrill som jeg brukte til en mindre amp. Fantastisk bra cabs som jeg ikke kvitter meg med....ALDRI!!   Dessverre så er det i praksis håpløst å bruke på 100w ampen min. De er for små fysisk og elementene tåler ikke 100w. Skal bruke disse kabinettene hjemme etter hvert på en amp med mindre watt.     ...men er det noen som har erfaring med begge nevnte kabinett og kan dele sin erfaring? Merk at jeg har skrevet feil i innlegget, Orange closed back skal det være, får ikke endret.  Som noen nevner så ser det betydelig bedre ut med Marshall cab sammen med en Marshall topp, men noe sier meg at byggekvalitet på Orange er MEGET bra, og ut fra noen youtube tester så har jeg intrykk av at Orange er litt mer "balansert". På den andre siden så er det vel 7 kg tyngre enn Marshall sitt og er et beist av et kabinett selv om det er 2x12. Når det kommer til pris så er jeg der at jeg vil "buy nice, not twice"     Går mest i 70 og 80 talls heavy + Stoner rock og litt blues heheh, har prestert å skrive open ser jeg, det skal være closed back. Får ikke korrigert innlegget     Er en forsterkertopp, og jeg har allerede gått runden om 4x12, og kjenner at det er så alt for upraktisk når jeg skal frakte det til spillejobber     Akkurat det jeg opplever også. Låner et 4x12 cab (med 12T-75....funker ikke bra på JCM 900 etter min smak), og det er rett og slett for stort å ta med seg. Blir litt teit å må kjøpe meg en gammel Toyote Hi-Ace for å få med utstyret når en 2x12 fint går i ei stasjonsvogn  
  • SS er jo hypermoderne! Har du ikke sett den ekstra lille cutouten på det nedre hornet?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.