Web Analytics
Jump to content

NAD


ptb

Recommended Posts

Ikke det at jeg egentlig hadde behov for en amp til, men det dukket opp et godt tilbud på denne. Har jo Ironball fra før, men er litt nysgjerrig på 6L6 vs EL84.

Hmm. Ikke mulig å laste opp bilder med Safari?!? Måtte laste opp fra iPhone?

 

 

0A08B4E6-3FDF-4490-A063-4F027930AB90.jpeg

Edited by ptb
 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

^ Takker. 

Har ikke fått dannet meg noe inntrykk ennå. Det ble ikke noe mer enn å koble den opp og teste/sjekke og småklimpre litt på lavt volum. Men, fikk et inntrykk av at den er temmelig "sint" - om man byr den opp.

Link to comment
Share on other sites

Da kan jeg "mene" litt mer om Fireball 25´n - uten at jeg har brede referanser i mange forsterkere, eller spiller aktivt i band. Klimprer i hovedsak hjemme til litt ulik backing osv, så ta mine synspunkter med det som utgangspunkt.  

Mange mener at Engl = Metal. Mye skyldes kanskje at generell omtale, YT-demo-video´r osv av Engl stort sett dreier seg om 5 % clean-egenskaper og 95% fullt øs. Når det kommer til både Fireball 25 og Ironball (som jeg også har) er nå min mening er at det er en sannhet med relativt store modifikasjoner. Begge egner seg godt til et langt bredere spekter enn "headbangers ball"🙂

Likeledes har jo kabinett og element mye å si på lydgjengivelsen. Jeg har 2 stk 1x12" kabinett i lik størrelse m/hhv V30 og Alnico Gold hvilket gir 2 ganske så ulike lydgjengivelser.

Fireball 25 har mye Power, derom hersker ingen tvil, og leverer godt i overkant av mitt behov. Men med Powersoak ned på 5W går det bra å dra på og presse rørene litt til "hjemmeøving", såfremt man er måteholden med Mastervolum.

Clean synes jeg har en fin terskel og overgang fra at den begynner å sprekke og opp til brukbart med vreng. Mid-boost gjør akkurat det den skal. 

Lead tar over omtrent der Clean "slutter" og fortsetter opp til... nok 🙂. Men karakteristikken er tight og kontant hele veien.

Tonekontroller gir jevne og fine utslag. Hvordan den responderer på pedaler skal jeg ikke si for mye om. ME-80 brettet mitt brukes mest til å "leke" litt med lyder. Kjører Reverb og Delay i sløyfa og lar stort sett amp´n gjøre resten.

Fireball 25 har ikke reverb, tilkobling for hodetelefoner eller annet. Det er Input, loop og linje/høyttaler ut. Pedal styrer Clean/Lead og Mid-boost/loop. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

^ Du har jo hatt den gamle 60W modellen. Den hadde en helt annen krets- og forsterkerløsning - og jeg antar at den da trolig låt noe ulikt det 25´n gjør.

Fireball 25 virker på meg å være mer en "direkte" effektmessig nedskalert versjon av 100´n m/4x12AT7 og 2x6L6GC og "kun" 25W. Trolig er de voicet likt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.