Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

[KJØPES] Båndfil - trekant (for crowning)


Anbefalte innlegg

Jeg har forlagt eller kasta yndlingsfilen min, og jeg _hater_ de andre crowningfilene mine.
Er det noen som har en til overs, eller en de ikke bruker lengre? Jeg betaler altså.

Type trekant med avrundede kanter. Trenker ikke ha håndtak.

De er så s*t*ns dyre at jeg vil sjekke her før jeg bestiller ny. Kan eventuelt bytte i annet gitarrekvisita...

Trondheim
PM

Endret av Gubbe
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Men altså....

Jeg fant en ordinær trekantfil i rotet, og fikk rydda opp i en nokså brutal bånd-jobb der mange av bånda var nesten like flate som breie (båndjobben var utført av en ikke helt ukjent gitarperson i byen jeg bor i). Men det er jo et styr å måtte trippeltape mellom bånda for å unngå sleiv, så anyone?

Jeg kan selvsagt forsøke å slipe ned kantene på fila, men det er noe med at de trekantfilene jeg får tak i på den lokale isenkrambutikken i riktig størrelse er gradvis spisse, og dermed litt klønete å håndtere.

Velvel, så er det kanskje bare å selge sjela si til SM.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Men da er fysikken forståelig. Jeg klarer ikke å skjønne at stemmeskruer gradvis kan bevege seg av kraften fra strengespennet.
  • Jeg har også vært borti Gibson 335 som ikke holder stemming veldig godt. Dette skyldes visstnok at halsen er veldig tynn (ustabil) og gir etter for kreftene i strengene. Jeg vil tro at problemet vil kunne bli borte dersom man bruker tynnere strenger, men det vet jeg ikke.
  • Jeg hadde et liknende problem med stemmeskruen til g-strengen og byttet den med den til h/b-strengen i et 3+3 sett. Settet skal være av god kvalitet (Sperzel USA) og byttet løste problemet. Vedkommende som tipset meg, fortalte at dette er et sjeldent men ikke ukjent problem. G-strengen er visstnok den som sliter mest på stemmeskruene. Jeg har ikke opplevd dette før eller siden:)
  • Har hatt en del gamle stemmeskruer, og kjenner ikke igjen problemet. Kvaliteten på Kluson kan jo ha variert over tid, og på 70-tallet ble de ofte bytta ut med Grover på nyinnkjøpte Gibson.
  • På facebook-gruppa "Gitarister på facebook" er det en som sliter med at sin Gibson SG sliter med å holde stemminga. Den påstås å nettopp ha vært inne for justering av nut. Den har vanlige Kluson type stemmeskruer (Gibson Deluxe). Her blir det påstått at disse slites over tid, og dermed at mekanikken beveger seg etter at du har stemt opp. Jeg kan forstå at de kan bli slarkete etter hvert, og dødgang før de tar, men at de beveger seg slik at strengen gradvis mister spenn? Høres veldig merkelig ut i mitt hode, men kan hende det er sånn? Mekanikken er jo så enkel at det i mitt hode, er slik at enten så virker den, eller så får du ikke skrudd i det hele tatt hvis tannhjul eller drev er så slitt. Noen her som har opplevd dette, eller kan forklare hvordan dette ev. kan skje?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.