Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

43 minutter siden, mislykketmusikant skrev:

hva anses for å være høyest klasse; gammel custom, eller nyere custom shop? da tenker jeg på byggkvaliteten, ikke samleverdien. og når byttet de fra custom til custom shop?

Her var det spm. som inneholder mange forhold.  Et simpelt svar KAN være:
Det enkle først. 1993 er året for Historics (CS).
Men før det eksisterte Custom Shop, som kunne bygge oneoffs-, serier- eller batches- på bestilling.
Det seriøse er at Gibson selv kunne være en 'bestiller'.
Når det gjelder 'kvalitet' fra  CS, gjelder tommelregelen; dess nyere dess bedre.
Denne påstanden kan  derimot være et tveegget sverd. Mange hevder at '99 - '04 er veldig bra. Andre sier 2007.
2012 er krangleåret.  Temaet for tråden lar seg neppe konkludere.

 • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samtidig kan det vel nevnes at Les Paul Custom ble flyttet fra den ordinære Gibson USA- produksjonslinjen til Gibson CS i 2004, hvis jeg ikke tar helt feil. Vet ikke om det var det du spurte om... Om det spiller noen rolle med hensyn til kvalitet, vet jeg heller ikke.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
21 minutter siden, mislykketmusikant skrev:

 la oss si 1975 les paul custom 

Det er en Les Paul med modellnavnet 'Custom', i motsetning til e.g. modellene LP Std., LP Deluxe . . . Har ingenting med 'Custom Shop' å gjøre.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

ok. det var det jeg trodde. men hvordan er nivået (altså materialvalg, byggkvalitet og pris) på en custom i forhold til en les paul (standard toppmodell, altså ikke spesialutgave, anniversary, og slikt)) som er produsert av custom shop? er en nyere customshop produskjon en bedre konstruert gitar enn en eldre custom?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nivå 1975? Generellt ganske enkelt dårligere.(Man bør holde orden på betegnelser brukt i denne tråden.)

Endret av Jester
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Les Paul Custom på `50-tallet ble laget litt forskjellig fra Standard. Kroppen var kun Mahogni og gripebrett i Ibenholt, i motsetning til topp i lønn og rosentre gripebrett på Standard. Og så har du selvsagt blokk innlegg og gull hardvare. 
Da Les Paulen ble reintrodusert i 1968, fikk vel også Custom lønnetopp, og har hatt det siden. Bortsett fra reissuene av `50=tallsmodellene fra CS, selvfølgelig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Roland Jazz chorus 120 (JC120) selges/byttes. De som kjenner til disse vet hvor gode disse er. Ampen er fra juli 2006. Ny pris på disse er i overkant av 14000,- Siden den ikke er så gammel, trenger man ikke å bekymre seg for at noe skal gå i stykker med det første (kontra å kjøpe en gammel fra 70-tallet). Av det jeg har lest om forskjellen på de eldre og de nye JC-120 (hvor av denne er en av de nye), er at de nye modellen har bedre distortion. Jeg kan skrive under på at dette eksemplaret ser og låter helt fantastisk. Fantastisk clean lyd (den beste man får), Chorus, Reverb, Vibrato og Distortion. Låter fantastisk på alt fra Stratocaster til Rhodes. Har selv prøvd den på begge. Footswitch medfølger! Ny pris på disse er i overkant av 14000,- Kan være behjelpelig med frakt!   Bilder kan sees I finn annonsen: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192313524 
  • Vurderer og selge/bytte en Gibson Explorer Antique Natural fra 2018. Gitaren har en fantastisk sustain, resonans og er veldig dynamisk og spille på. Ekstremt behagelig mahogny hals. Må prøves! Følger med bevis og forsikring fra Gibson. Kommer selvfølgelig i original hardcase. Gitaren har to mindre hakk, men er ellers strøken. Se vedlagte bilder. Gitaren kan hentes/prøves i Oslo, men jeg kan også være behjelpelig med frakt. Gitaren kan også sendes. Bare å komme med bytteforslag! Byttes gjerne Gibson og Fender (gjerne eldre modeller). Men er også interessert i det meste av annet musikkutstyr Bilder kan sees I finn annonsen: https://www.finn.no/user/ads/admin.html?finnkode=192299903    
  • Rockboard by Warwick ja. Gode kabler. Kan også anbefale EBS Flat Gold; tar ca like stor plass.
  • Hmmm.. Tror de heter Rockboard. 🙂
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.