Web Analytics
Gå til innhold
Petrez

Forsterkerkombo, maks 3000

Anbefalte innlegg

Er egentlig trommis, så har relativt lite greie på dette. Men har selv hatt lyst til å prøve meg på gitar etterhvert, og da vi i bandet nå stort sett øver hjemme hos meg (og skattepengene nettopp er i boks :wink: ), så er jeg ute etter en forsterker først og fremst.

Er i grunn ikke interessert i kommentarer som "spar mer", kjøp en dyrere serie osv... Rommet vi spiller på er forholdsvis lite (5x5m omtrent) og forsterkeren blir neppe brukt til større gig-situasjoner. Den bør allikevel ha nok kraft til å holde stand med trommer/vokal (Laney 100 watts PA) /bass (Roland Cube-30 Bass amp).

Når det er sagt, så har jeg sett på følgende modeller:

Rocktron R50C 2390,- (inkl.frakt)

https://www.gitarbutikken.com/index.php?visprodukt=29

Behringer GMX210 V-Tone 2695,-

http://www.kickmusic.no/ehandel/inc/produk...3&vareid=951406

Behringer LX112 V-Ampire 2890,-

http://www.riff.no/butikk/product_info.php...roducts_id=2383

Laney HCM 65R 2790,-

http://www.kickmusic.no/ehandel/inc/produk...6&vareid=812551

Roland Cube 60 (eller mulig 30) 2890,-

http://www.sound1.no/portal_2003_dynamic/a...Produkt_ID=2509

Av disse må jeg si Rocktron ligger først for min del akkurat nå da den både er billigst, samt at gitarbutikken.com inkl. fri frakt. Men er den mye dårligere enn noen av de andre ampene? Kom gjerne med innspill, evt. foreslå noe annet. Kan jo legge til at det vil bli brukt mest distortion/vreng -lyd, spiller mest heavy/thrash metal for tiden... Kan også si at jeg vegrer meg litt for å kjøpe Behringer, bassisten i mitt forrige band hadde sin Behringer forsterker i 2 måneder før den slokna totalt på en øving. Ingen overbelastning, kun vanlig spilling. Men de tilbyr jo mye for pengene så... man kan jo ha flaks....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

HVIS du skulle være så heldig (høhøhø) å bo i/nær bodø, kan du jo høre med http://forum.gitarnorge.no//viewtopic.php?t=6094 han der.

GARANTERT den beste metallampen du får til 2000kr ;)

Skulle du ikke være i nærheten av bodø, får du samme amp (bare med G2 føyd til, slik at mid-potten kan gjøre noen ekstra triks) til 3490 hos sound1.

Rocktron har jeg ikke prøvd, så jeg skal ikke si noe, men vil ikke anbefale V-ampire ampen. Den tar seg litt vann over hodet med å tilby så mye rart i den prisklassen.

Jeg har testet cube 30 på øving, og det var ikke nok. Den druknet fullstendig. Men det kan jo hende at 60watteren funker bedre.

Morgan har en forsterkerserie som er klin lik randall sine RGer. Produsert på samme fabrikk og låter likt, bare med annet navn på og noe lavere pris ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

OK, takker for svar. Bor nok desverre ganske langt unna Bodø, er fra Østfold selv... :| . Tror jeg skal stryke Behringerne helt, stoler ikke nok på det merket til å ville gi de penga mine desverre... Har nå også funnet en brukt Peavey Bandit 112 til salgs for 1500 kr som jeg vurderer sterkt, om den ikke er solgt kan nok det bli løsningen. Laney'en også virker veldig kurant...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker ikke Dave Mustaine et eller annet av Rocktron? Uansett vil jeg slenge inn Vox sine Valvetronix amper i potten... du får en 30watter som virkelig biter fra seg til rundt 2700. Du kan velge imellom flere ampmodeller ved en skruknott og den har et utgangsrør som varmer opp lyden litt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Valgte til slutt Laney. Trengte den nokså kjapt og da de både hadde den på lager + kunne sende inkl. frakt, så ble det den... Håper på å bli fornøyd (vel, for min del blir jeg det sikkert da jeg ikke en gang spiller gitar, men spørs om gitaristen i bandet deler samme syn :P )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

tror jeg ville styrt unna behringer. Rocktron lager bra rack-utstyr, men jeg har ikke prøvd noen av komboene. Hvis den låter noe i nærheten av rackutstyret, er rocktron en sikker vinner mener nå jeg!

Hørt mye bra om den roland-greia og, men uansett: ikke kjøp noe før du har hørt forsterkeren i action og er 100% sikker på at du synes den låter dritfett.

Du bør prøve å se etter en brukt marshall valvestate combo. Ikke de nyere AVT, men de gamle valvestate. Ikke de billigste, men de litt høyere modellene som har bass, mid, treble og contour på vreng-kanalen. Gjerne 2x12 combo. Disse låter bra til thrash/heavy!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.