Web Analytics
Jump to content

Rep av akk gitar (Bourgeois dreadnought)


skela

Recommended Posts

På tide å gjøre noe med en Bourgeois D Ltd som har ligget ubrukt i en årrekke pga sprekk i lokket. Følgende må gjøres:

- liming av 10 cm langsgående sprekk i lokk (med veden)
-noe buling ved stol (kan skyldes sprekk i lokk), kan evt fikses ved tilpasning av sadel
-justering av hals 

Bourgeois bruker et liknende bolt-on halsfeste som Taylor og neck shim, neck reset etc er derav enklere enn på andre gitarer. 

Dagens spørsmål til forums-ekspertisen: hvilken gitarreparatør er best egnet til oppdraget? I området Oslo og omegn, kjørbar avstand. Det rette sted er muligens Harald Hougaard i Moss. Er det andre man bør vurdere?

Link to comment
Share on other sites

Ikke lett å se på bildet men sprekken strekker seg fra kantlist til siden av stolen. Halsen er relativt rett frem til tolvte bånd overgang til lokket er ikke helt rett. Stolen buler muligens pga sprekk i lokket men her kan man også justere høyden på sadlen. 

Dette er en god gitar som tidligere ble mye brukt, de siste årene har den kun samlet støv og dårlig samvittighet. På tide å gjøre noe med saken (samt installere nye og bedre tunere :-) ). 

@nikotro: ja kjenner til Toth og de fleste andre i bransjen. Men har et par andre akustiske instrumenter som trenger arbeid, deriblant en mandolin og en bouzouki og lurer derav på om det kan være lurt å oppsøke noen som har spesialisert seg noe mer mot akustiske instrumenter. 

Og slik man jo fundere i nye fem år.. :-)  #prokrastinering 

D30417ED-B16C-4D74-AA6E-D5A793273B9E.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Just now, germaniumkid said:

Harald Hougaard på Jeløy i Moss er en racer på akustiske instrumenter.  

Har hørt mye godt om arbeidet til Hougaard. Flere av de andre teknikerne har vel mer spesialisert seg på elektriske gitarer mens HH hovedsakelig bygger og fikser akustiske instrumenter. 

Ser også nå at Trond Tufte (Guitar Works på Høvik) har gjort endel arbeid på akk gitar i det siste: 
https://www.facebook.com/pg/guitarworks.trond/photos/
 

 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, germaniumkid said:

Ellers er Trond Gudmestad og Øyvind Holmboe begge meget kompetente på akustiske instrumenter  men da bør kjøreturen gjøres til en ferie 

1f60e.png

Du har nok rett i det. Et annet alternativ er å dra frem limtuben, Erlewines Repair Guide og noen tvinger (eller strikker) og forverre problemet ytterligere selv. :-)

 

Edit: gitaren burde nok vært fuktet opp og reparert for flere år siden.. den har stort sett ligget ubrukt i kassen siden sprekken ble oppdaget.. blir de liggende for lenge er det mulig at lim alene ikke er nok, det må i så fall settes inn en treflis. #latskap

https://www.premierguitar.com/articles/20074-acoustic-soundboard-when-crack-happens

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, germaniumkid said:

Edit. Det gjelder å lese hele poster tydeligvis men ja,  jeg er nok enig i at en kjøretur nedover Østfold ville vært verd det  

Korrekt. Avveiningen her er vel dog at liming av lokk kan ta tid, derav blir det to turer (for henting og levering). Men dette kan kombineres med andre gjøremål med litt planlegging. 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, nikotro said:

Hva med å høre med Hornaas musikk? De forhandler jo et bredt spekter av akustiske instrumenter og jeg er nesten sikker på at de har en eller flere kyndige håndverkere i sitt nettverk.

De har nok det. Men foreløbig er kompasset innstilt på en pilegrimsreise til Jeløya :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.