Web Analytics
Jump to content

Hvordan ta muskken til nesten nivå?


williamh

Recommended Posts

Heisann

jeg har egentlig et lite problem. Jeg skjønner rett og slett ikke det første steget jeg skal ta for å etterhvert få mulighet til å spille for folk og få bekjente som driver med musikk. Akkurat nå sitter jeg bare og øver for meg selv flere timer om dagen, og jeg føler jeg utvikler meg rent teknisk, men skulle gjerne tatt det til det neste nivået. Hva er det første jeg gjør når jeg ikke kjenner noen på min egen alder som spiller i band eller driver med musikk generelt med de samme målene som jeg har lyst til å oppnå? De fleste på min egen alder som jeg kjenner spiller kun for å få jenter (neida, men dere skjønner) Hva tenker dere? Håper dere skjønner problemstillingen,

takk

Edited by williamh
Link to comment
Share on other sites

Det kan være tungt å måtte dra seg ut av en slik situasjon på egenhånd. Nå aner jeg ingenting om lokalmiljøet ditt, men jeg hadde forsøkt å utvide søkeområdet ditt - hva med naobobygda/byen? Du sier ikke noe om alder og slikt, men lokale kulturskoler (offentlige og private) tiltrekker seg ofte musikkinteresserte unge. Så selv om du kanskje ikke er elev kan de nok sette deg i kontakt med noen som vil spille sammen. 

Ellers kan du avertere i lokalavisa, henge lapper på butikken, etc. 

Link to comment
Share on other sites

Facebook er fint for sånt. Aner ikke hvor du bor, men her i vestfold har vi en egen gruppe for musikere i vestfold, og jeg har kommet i kontakt med et band der. Også er det vel "musiker søker musiker"-gruppa, hvor det er folk fra alle steder.

Link to comment
Share on other sites

Spille med folk, det er neste nivå.

Siden du ikke nevner noe om alder:
Er du under 18:
-Forhør deg om de har samspillgruppe på den lokale kulturskolen.
-Heng opp lapp på ungdomsklubbene rundt omkring i distriktet.
-Sjekk om det finnes slike FB-grupper som Morten viser til.
-Gå på ungdomskonserter. Bli kjent med nye folk.

Jeg har selv vært med å holde "rockeband-workshops" for ungdom,og da er det ofte mange av de som melder seg på som sliter med å finne band, men får spilt med folk/får nye kontakter, der. Kanskje det finnes noen tilsvarende tilbud der du bor.

Over 18:
-Bruk et år på å gå på folkehøgskole(med musikklinje). Da treffer du masse folk i samme båt som deg.
-Gå på jam. Drikk pils, spill gitar, preik med folk.
-Bruk Facebook-grupper, evnt møteplassen på forumet her og hør om du finner noen likesinnede.


Om du er 14 år, bor i god-knows-where, det finnes null musikkinterissert ungdom og eneste alternativet er å vente til du blir gammel nok til å begynne på musikklinja på en VGS i nabofylket, så begynn å lag musikk. Kjøp deg et enkelt lydkort(om du ikke allerede har et) og spill inn egne idéer.
Lær deg å programmere trommer og kjøp deg en sliten bass, så har du plutselig noe mer fornuftig å gjør enn å bare sitte å øve.

Lykke til!

Edit:
Snoka litt på profilen din og så at du allerede holder på å lage/spille inn låter. Bra! Fortsett med det!

Edited by Ataxia
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.