Web Analytics
Jump to content

Carvin V3. Svak clean kanal


Recommended Posts

Hellå, jeg har en Carvin V-3, som det meste av volum på clean (kanal3) plutselig forsvandt på. Skrur jeg kanal og master vol på fullt, får jeg en grei soveroms volum, med en litt daff lyd og eq knottene gjør små utslag. De to drive kanalene har fullt trøkk og ampen er ellers helt i orden. Det er ingen skurr eller vakkel i potmeterne. Jeg har selvfølgelig prøvd å skifte preamp rør.

Noen som har en ide om hva det kan være og hvor jeg bør prøve å feilsøke. Jeg har ikke allværden av elektronikk kunnskaper men jeg skal da klare f eks å teste om en motstand er i orden.

Her er noen bilder:  Det første viser hele ampen med kanal 3 (clean) oppe til venstre. De tre neste, kanal 3. Siste viser kabel fra kanal 3 til preamp...

DSC02518.JPG

DSC02516.JPG

 

DSC02511.JPG

DSC02512.JPG

DSC02517.JPG

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Ser jo ut til at det har vært en Reodor Felgen og fixa litt her da. Den kuttinga i pcb'n ser litt how u doin ut. Ville nok lasta ned skjema og sjekket om verdiene på kondisene der stemmer overens og evt lodda de ut og sjekka om de holder gitt verdi.
Evt holder vel Ernst Nærø fortsatt til på Carl Berners plass hvis du ikke har lyst til å operere selv.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Takk for tips! Det blir vel Ernst eller en annen amp doktor, teknkte bare å pushe meg selv litt lenger denna gangen...

Kuttinga i pcb'n? mener du utskjeringene for de store kondensatorene i printplata? Hvilke kondiser burde jeg sjekke?

Link to comment
Share on other sites

De utskjæringene ja, det var jallamekk. Sikkert gjort fordi han ikke har orket å skru ut kortet i overkant for å komme til. Man ser jo kobberbelegget i kortet stikker ut.
Jeg tipper alle de blå elektrolyttene er byttet + alt annet som det er hotglue på.
Først og fremst ville jeg lastet ned skjema og sjekket at det som er byttet har rett verdi.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Ok, men hvis " alle de blå elektrolyttene som kanskje er byttet + alt annet som det er hotglue på" er noe feil med, vil vel det påvirke hele ampen, ikke bare kanal 3?. Jeg tenkte at problemet må ligge i i pcb'n til kanal 3 eller på pcb under der kabel fra kanal 3 kommer inn.

Det kan jo være rett og slett denne utskjæringa so er litt for drøy?

Egentlig ikke vært helt fornøyd med clean kanalen på denne, når jeg tenker meg om. Litt tam lyd liksom...

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Kan nesten se ut som "reperatøren" ikke har tatt ut kretskortet engang og kun limt komponentene fast. Hvis det er tilfelle er det jo garantert dårlig kontakt en plass.
Men det er vanskelig å si uten å se baksiden av kortet.

Edit: Men det kommer på flere medlemmer her etterhvert med mere greie på dette enn meg. Jeg skyter bare litt fra hofta utifra hva jeg ser.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

2lags kort ser det ut til, jord på baksiden av kortet. Man ser at det er kuttet i den ene banen på topplaget. Hvis toppbanen treffer underbanen i kuttet blir det kortsluttning.
Det sjekker du enkelt med et multimeter. 
Du kan jo prøve å pusse litt i selve kuttet hvis det er kortslutning der.
 

Link to comment
Share on other sites

Når jeg ser i kuttet med forstørr.glass så ser det greit ut, men nå har jeg pusset litt og kuttet er helt reint. Men det er kontakt i mellom jord og leder (oppe-nede) men det er vel fordi jeg ikke kan måle på den måten fordi det er koblet sammen alle andre steder så selv om jeg skrur alle potm. på null så vil multimeteret vise full kobling mellom jord og leder?

Forresten det viser 2.5 ohm, skrur jeg alle på fullt viser det ca. 0.56 mega ohm (blir vel 5600 K.ohm) Kan vel si ingen kontakt. Virker som om det er volum og gain som "åpner"

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Nei du har rett, jeg tenkte opp ned. Lett å bli forvirra her :D

Du kan jo sette den sammen igjen og prøve da og krysse fingre og tær for at det var kortslutning i kuttet.
Den gule dingsen er også en kondensator.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Den går først til en gul liten dings. Snur jeg kortet så pot henger ned går banen til venstre pin og høyre pin til jord (midtre også)

Har prøvd ampen nå igjen, men ingen forskjell.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Har du en pinne av noe som ikke er ledene (tre, plast) så kan du prøve å forsiktig rugge litt på komponentene som er byttet mens ampen er på for å sjekke om noe har dårlig kontakt. Vil egentlig ikke andbefalle dette siden strøm ikke er til å leke med, men det er en nødløsning for å lete fram dårlig kontakt.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.