Web Analytics
Jump to content

høfner


arneK

Recommended Posts

Hva er det du vil vite, egentlig? Høfner er et gitarmerke fra øst- tyskland. De har gode hjemmesider, med en fyldig "retro"- avdeling. Hyllet av mange, fordi the Beatles brukte disse gitarene. Særlig er vel Sir McCartney kjent for "felebassen" han har brukt nå og da i alle år.

Jeg har en fra 1958/59 som jeg vurderer å selge.

Link to comment
Share on other sites

takk for svar, hva jeg vil vite, tja, hva er radius på halsen, den virker uvanlig liten , uvant for meg. Hva slags pickup, er den orginal den svarte som står i her, treverk, osv. I hvilke år den ble produsert f eks, er den sjelden, verdi på den osv... Men skal gå inn på sida dems og lese litt. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er på stående fot litt usikker på når Høfner begynte med trussrod. Grunnet mangel på det, er en del gamle eksemplarer utstyrt med med "balltrehalser" som vi få de mest massive Gibsonhalser til å rødme av skam.
De skiftet på et tidspunkt fra de sorte singlecoilene til humbuckere. Husker ikke i detalj når det skjedde, men det var på begynnelsen av sekstitallet.
Tror du vil finne ut hvilken modell dette er på nettsidene til Høfner. Det er bilder fra varekatalogene på sidene. Mye morsom gitarinformasjon er. Det er også flere nettsteder med masse opplysninger om disse gamle gitarene. Det finnes også en egen gruppe på Facebook.
Min er en model 463 fra 1958/59. Det skal stå et serienummer stemplet inn i kroppen ikke langt unna elektronikken, som det er mulig å finne å lese ved help av et speil/lys, eller man kan bruke et USB inspeksjonskamera. Da blir dateringen lettere å få til.
For å gjøre det enda mer komplisert, så var det vanlig å bruke opp delene man hadde på lager, selv om man introduserte en ny modell. Derfor kan den samme gitaren, med det samme modellnummeret være utstyrt med forskjellige pickups, forskjellig grad av pynt og forskjellig elektronikk. Legg så til at dette er over femti år gamle gitarer, og eiere/gitarfiklere kan ha byttet ut deler. :)

Link to comment
Share on other sites

Artig å prøve denne, det er svigers som kjøpte den til sin bror i 1960, og den har hatt samme eier hele vegen. Han er en ganske habil klimprer, men mest på klassisk gitar. Denne er mest til pynt . Den trenger litt pleie nå, bl annet er binding løs akkurat i innersvingen på gitarens venstre side sett forfra, elektronikken er heller ikke på topp, men lite slitasje på båndene, og den har veldig fin klang. Kunne trengt litt inntonering også, men lite muligheter for fininnstilling, pga broens utforming. Men mye god gitar igjen , likte den jeg. Legg merke til den fine headstocken, og at den har et ekstra bånd, nullte bånd eller hva det kalles...hva er funksjonen med det forresten....

Edited by arneK
glemte å skrive om headstocken.
Link to comment
Share on other sites

Nulte bånd har akkurat samme funksjon som nøtta, bare at istedet for å la strengene hvile på nøtta, så hviler de istedet på nultebåndet. Vet ikke hva fordelen med det egentlig er, men ulempen er vel at nultebåndet slites fortere enn en tradisjonell nøtt gjør. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.