Web Analytics
Jump to content

Kabinett - Trenger hjelp


strikes

Recommended Posts

Hei! 

Er på utkikk etter en spesiell type kabinett. 

Men den jeg er på utkikk etter er limited run, og svindyr hvis den først luftes. 

Så er da mitt spørsmål: 

hvis jeg får tak i et tomt kabinett, evnt med høyttaler som byttes, i samme str, med samme høyttaler med lik motstand, samme konstruksjon osv (open back)...

Hvil det da låte noe i samme gate som "originalen" eller går jeg glipp av noe essensielt? 

Link til kabinettet:

http://www.andertons.co.uk/speaker-cabinets/pid31806/cid690/marshall-custom-shop-1x12-cab-for-the-csjtm-145.asp

 

Høyttaler er Celestion alnico T652, som ifølge en ubekreftet påstand fra et annet forum, er det samme som en Alnico blue. 

Anyone?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Et Marshall kabinett bør være 13-lags baltisk bjørkefiner med fingerskjøter.

Og baffel skal settes inn fra baksiden og skrus fast.

Småting som listverk rundt baffel og type grillklut har også mye å si.

Har erfaring fra at Marshall RI/HW kabinetter låter annerledes enn de gamle,

og at småting er det som gjør forskjellen. Det blir ikke likt selv om man bruker de samme høytalerne.

Vi påstå at kabinett har mye mer å si for lyden enn de fleste tror.

Marshall, Fender og Vox gjorde alle dette litt på sine egne måter, så det spørs hva du er ute etter.

Kan sikkert bestille det meste fra Swanson eller andre, men da koster det også.

Link to comment
Share on other sites

Problemet er at anbefalte kabinett ikke lar seg teste, da det er vrient nok i seg selv å finne noen tilsalgs/tilprøvs(jepp, nytt ord).

Swanson skal sjekkes.

Spørsmålet er om jeg som vanlig dødelig vil høre stor forskjell? Håper det;-)

Link to comment
Share on other sites

Fingerskjøting går fint med mal. Verre på frihånd. Hvis man ikke har mal er det bedre å bruke sentertapper og lim. På et stort kabinett er det bare å lime inn lister i skjøtene på innsiden, da kan du nesten parkere en bil på det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.