Web Analytics
Jump to content

Lakk på halsen


AutoMats
 Share

Recommended Posts

Når du snakker om å olje halsen, mener du vel egentlig å olje gripebrettet? Jeg tror du pønsker på å olje feil side av halsen ;) Hvis du tar av strengene, vasker over gripebrettet med en fuktig klut, lar det tørke litt og så klasker på noe olje, så merker du forskjell. Gripebrettet får en mye smoothere feel.

Det er ingen vits å olje baksiden av halsen, med mindre du har en ulakkert hals.

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Jo, var en Rickenbacker på musikksjappa her om dagen. Den hadde flere lag med klarlakk over gripebrettet - aldeles skrekkelig å spille på.

Hvis gripebrettet er lakkert vil du jo ikke oppnå noe ved å olje det ;) Da får du bare slafsete olje som ligger oppå lakken og føles guffen, i stedet for at den trekker inn og gir treet næring slik den skal.

Link to comment
Share on other sites

Gitarer med LØNN i gripebrettet (altså lyst treverk) er alltid lakkerte, og skal IKKE smøres med olje. Olje er reservert for gitarer med gripebrett i rosentre/rosewood. Lakkerte gripebrett kan f.eks pusses litt med en klut og kanskje litt gitarpolish.

Link to comment
Share on other sites

Gitarer med LØNN i gripebrettet (altså lyst treverk) er alltid lakkerte' date=' og skal IKKE smøres med olje. Olje er reservert for gitarer med gripebrett i rosentre/rosewood. Lakkerte gripebrett kan f.eks pusses litt med en klut og kanskje litt gitarpolish.[/quote']

Alltid lakkerte sier du? Har testet peavey EVH wolfgang med lønn i gripebrett, og det kjentes ikke mye lakkert ut. Strattene føles noe annerledes dog. Men jeg trodde at man ikke skulle olje lønn fordi det er lyst, og olja vil gjøre det mørkere - mao. det gikk kun på finish.

Link to comment
Share on other sites

Når du snakker om å olje halsen' date=' mener du vel egentlig å olje gripebrettet? Jeg tror du pønsker på å olje feil side av halsen ;) Hvis du tar av strengene, vasker over gripebrettet med en fuktig klut, lar det tørke litt og så klasker på noe olje, så merker du forskjell. Gripebrettet får en mye smoothere feel.

Det er ingen vits å olje baksiden av halsen, med mindre du har en ulakkert hals.[/quote']

og ikke minst en saftigere lyd?

Link to comment
Share on other sites

Hah, Morty, selv om du kjenner en som har en gitar med lakkert gripebrett som er dritt, vil ikke det si at alle er det.

Gitaren jeg har med ulakkert gripebrett er dritt den også, men det er vel lite sannsynlig at alle ulakkerte er som den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.