Web Analytics
Jump to content

Marshall/Fender ABY


Mathias Rognskog
 Share

Recommended Posts

Halla! Jeg spiller i et band med en trommis som spiller ganske høyt, og spiller gjennom en 18W Marshall 1974x. Den gjør jobben godt, og spiller noen ganger også for høyt, ihvertfall når jeg bruker er ekstra kabinett.

Har savna reberb i det siste, men ikke funnet noe som låter tilfredsstillende gjennom Marshallen. Digger Fender-ish Reverb, og har lyst til å ha kjøre 2 amper samtidig der en Fender gir meg reverb. Liker Princeton-reissuene, men har hørt at de spiller litt for lavt for band med bråkete trommiser. Men vil dette bli et problem hvis Princetonen aldri skal spille alene uansett, bare legge sin farge på soundet? Har dere eventuelt forslag til andre amper eller andre løsninger?

Takker for svar, altså!

Link to comment
Share on other sites

Da ser jeg at det kan være greit å vite at en ikke alltid blir overdøvd av trommer.

Har ikke noe særlig erfaring med Princeton-ampene, men ser de er 12 watt.
Spilte selv lenge med en Fender Excelsior(som er 13 watt) som hovedamp, og hadde aldri problemer med at trommene overdøvde meg.
Men igjen så har den ampen 15-tommers element og ikke 10(rett på meg om jeg tar feil her!) som Princeton har, og flytter gjerne da litt ekstra luft.
Men en 10-tommer(og det faktum at det er en Fender og ikke en Marshall) vil kanskje trenge mer gjennom lydbildet uten at den trenger å være møkkhøy?
Om du vil at ampen skal låte rent eller vrenge er jo også noe en må ta med i regnestykket. :)

Min erfaring med å bruke 2 amper samtidig er at da trenger nødvendigvis ikke ampene bli skrudd like høyt for å oppnå samme volum(eller iallefall følelse av volum) som en er vant til med 1 amp.

Men uansett så høres 1974x og liten Fender-kombo ut som en kul kombinasjon.
Hadde du lagd denne tråden for 6 mnd siden så hadde jeg testet det ut selv når jeg var i studio sist(de hadde begge nevnte amper der). ;)

Link to comment
Share on other sites

De har en '68 Custom Princeton hos 4Sound Molde, Mathias... så da kan du teste selv der... det er en god liten amp.

Men når det er sagt, så bruker jeg '68 Vibrolux som er på kjekke 35W (tror jeg det var). Om jeg begynner å ratte volum forbi '6' så begynner det å bli litt grøtete ganske raskt. Spesielt med humbuckere.

Jeg tror du vil slite litt med headroom på en Princeton... at det fort blir litt for mye grøt til dere.

Mitt stalltips er enten en Fender Deluxe Reverb (som GunnarpåMO her anbefalte) eller Vibrolux. Både '65 og '68 Custom er knalle serier IMHO....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.