Web Analytics
Jump to content

Coaxial FRFR


skela
 Share

Recommended Posts

Oppdaget nylig at min Roland Cube Monitor CM-30 låt helt greit til forsterkemodelleringer. Det var en positiv overraskelse da ampen kun var kjøpt inn som en allround monitor.

Men sjekker man litt nærmere så sitter det faktisk en coaxial høyttaler der og går ut fra at det er forsøk på flat response full range (dvs den mangler bassfrekvenser og har neppe linjalrespons men det fungerer delvis greit i øvingssammenheng).

Hvilke andre muligheter finnes i budsjettpris avdeling? TC Voicesolo 150 har coaxial høyttaler men mangler vel også litt bunndrag. Noen tips? Jeg burde sikkert anskaffe en Matrix q12 eller liknende men ser etter RIMI-løsninger først (en monitor skal kun gjengi nogenlunde hva man får servert ut i høyttalere så helt luksuriøst trenger det ikke være).

Link to comment
Share on other sites

Bruker selv Dynacord AXM 12A, men til over 10k sprenger den nok budsjettet. Atomic CLR (samme prisklasse) har lenge vært kongen på haugen av monitorer for amp-sims, men dårlig tilgjengelighet og treg service pga manglende forhandlernettverk er et tilbakevendende problem.

Av brukbare rimeligere monitorer med koaksial-design som jeg har prøvd kan nevnes både 10" og 12" versjoner av "the box pro mon A-series" (Thomann) samt Flexsys-serien til dB Technologies.

Blant de som vil ha enda mer trøkk for å kjøre monitoren i et oppsett som i tradisjonell backline er det mange, særlig blant Kemper brukere, som sverger til Yamaha DXR10 (evt DXR12). Denne er ikke koaksial, men er kraftig nok til det meste og har DSP med forhåndsinstillinger for ulike typer bruk. Disse er også populære som PA-topper og dukker jevnlig opp på bruktmarkedet.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Ok, slo akkurat til på en Voice Systems Contact CX for 500kr på Finn.... 150w coaxial med 8" speaker :-)

Tror på ingen måte det er en optimal monitor for amp sim men prisen var uansett lav for en muligens anvendelig monitor. Funderer også på om TC Voicesolo 150 kan fungere (også coaxial FrFr).

Man skal jo kun bruke disse for scenelyd (PA får jo egen feed). Så det sentrale er; -nogenlunde realistisk lydbilde, og evt -mulighet får å lage litt kontrollert feedback :-)

Men forstår det vel slik at lydbildet blir mer realistisk med 12" speaker på slike monitorer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.