Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Coaxial FRFR


skela

Anbefalte innlegg

Oppdaget nylig at min Roland Cube Monitor CM-30 låt helt greit til forsterkemodelleringer. Det var en positiv overraskelse da ampen kun var kjøpt inn som en allround monitor.

Men sjekker man litt nærmere så sitter det faktisk en coaxial høyttaler der og går ut fra at det er forsøk på flat response full range (dvs den mangler bassfrekvenser og har neppe linjalrespons men det fungerer delvis greit i øvingssammenheng).

Hvilke andre muligheter finnes i budsjettpris avdeling? TC Voicesolo 150 har coaxial høyttaler men mangler vel også litt bunndrag. Noen tips? Jeg burde sikkert anskaffe en Matrix q12 eller liknende men ser etter RIMI-løsninger først (en monitor skal kun gjengi nogenlunde hva man får servert ut i høyttalere så helt luksuriøst trenger det ikke være).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker selv Dynacord AXM 12A, men til over 10k sprenger den nok budsjettet. Atomic CLR (samme prisklasse) har lenge vært kongen på haugen av monitorer for amp-sims, men dårlig tilgjengelighet og treg service pga manglende forhandlernettverk er et tilbakevendende problem.

Av brukbare rimeligere monitorer med koaksial-design som jeg har prøvd kan nevnes både 10" og 12" versjoner av "the box pro mon A-series" (Thomann) samt Flexsys-serien til dB Technologies.

Blant de som vil ha enda mer trøkk for å kjøre monitoren i et oppsett som i tradisjonell backline er det mange, særlig blant Kemper brukere, som sverger til Yamaha DXR10 (evt DXR12). Denne er ikke koaksial, men er kraftig nok til det meste og har DSP med forhåndsinstillinger for ulike typer bruk. Disse er også populære som PA-topper og dukker jevnlig opp på bruktmarkedet.

Endret av PerH
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, slo akkurat til på en Voice Systems Contact CX for 500kr på Finn.... 150w coaxial med 8" speaker :-)

Tror på ingen måte det er en optimal monitor for amp sim men prisen var uansett lav for en muligens anvendelig monitor. Funderer også på om TC Voicesolo 150 kan fungere (også coaxial FrFr).

Man skal jo kun bruke disse for scenelyd (PA får jo egen feed). Så det sentrale er; -nogenlunde realistisk lydbilde, og evt -mulighet får å lage litt kontrollert feedback :-)

Men forstår det vel slik at lydbildet blir mer realistisk med 12" speaker på slike monitorer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.