Web Analytics
Jump to content

Coaxial FRFR


skela

Recommended Posts

Oppdaget nylig at min Roland Cube Monitor CM-30 låt helt greit til forsterkemodelleringer. Det var en positiv overraskelse da ampen kun var kjøpt inn som en allround monitor.

Men sjekker man litt nærmere så sitter det faktisk en coaxial høyttaler der og går ut fra at det er forsøk på flat response full range (dvs den mangler bassfrekvenser og har neppe linjalrespons men det fungerer delvis greit i øvingssammenheng).

Hvilke andre muligheter finnes i budsjettpris avdeling? TC Voicesolo 150 har coaxial høyttaler men mangler vel også litt bunndrag. Noen tips? Jeg burde sikkert anskaffe en Matrix q12 eller liknende men ser etter RIMI-løsninger først (en monitor skal kun gjengi nogenlunde hva man får servert ut i høyttalere så helt luksuriøst trenger det ikke være).

Link to comment
Share on other sites

Bruker selv Dynacord AXM 12A, men til over 10k sprenger den nok budsjettet. Atomic CLR (samme prisklasse) har lenge vært kongen på haugen av monitorer for amp-sims, men dårlig tilgjengelighet og treg service pga manglende forhandlernettverk er et tilbakevendende problem.

Av brukbare rimeligere monitorer med koaksial-design som jeg har prøvd kan nevnes både 10" og 12" versjoner av "the box pro mon A-series" (Thomann) samt Flexsys-serien til dB Technologies.

Blant de som vil ha enda mer trøkk for å kjøre monitoren i et oppsett som i tradisjonell backline er det mange, særlig blant Kemper brukere, som sverger til Yamaha DXR10 (evt DXR12). Denne er ikke koaksial, men er kraftig nok til det meste og har DSP med forhåndsinstillinger for ulike typer bruk. Disse er også populære som PA-topper og dukker jevnlig opp på bruktmarkedet.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Ok, slo akkurat til på en Voice Systems Contact CX for 500kr på Finn.... 150w coaxial med 8" speaker :-)

Tror på ingen måte det er en optimal monitor for amp sim men prisen var uansett lav for en muligens anvendelig monitor. Funderer også på om TC Voicesolo 150 kan fungere (også coaxial FrFr).

Man skal jo kun bruke disse for scenelyd (PA får jo egen feed). Så det sentrale er; -nogenlunde realistisk lydbilde, og evt -mulighet får å lage litt kontrollert feedback :-)

Men forstår det vel slik at lydbildet blir mer realistisk med 12" speaker på slike monitorer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.