Web Analytics
Jump to content

Ny bass


Erkny
 Share

Recommended Posts

God kveld.

Band-bassen er rimelig skral, og jeg har tenkt å kjøpe inn ny bass i så henseende. Er halvveis på vei til å trykke "kjøp" på en Fender MIM P-bass, men har fortsatt øynene åpne for diverse Squier (CV&VM) basser, både P og J typer. Har vel også myst litt på Sterling sin SUB serie.

Ser at alle lovpriser Squier sine CV og VM modeller, og det påstås at de er minst like gode som Standard MIM. Noen erfaring med dette, og eventuelt anbefalinger?

Sikkert mye til salgs på finn.no, men jeg tenker å kjøpe nytt denne gangen. Prisklassen i området rundt nevnte basser - dette gjelder forsåvidt også design. (J eller P, evt MM)

Mvh

Erkny :)

Link to comment
Share on other sites

Helt ærlig virker det som om det beste for deg faktisk er å kjøpe en brukt en, iom at du er såpass usikker på P vs J vs MM. De låter ganske forskjellig, og selv liker jeg egentlig alle tre. Kjøper du brukt taper du (sannsynligvis) ikke penger på det når du evt. skal selge bassen igjen for å prøve noe annet. Dessuten får du jo faktisk ganske mye mer for pengene.

Link to comment
Share on other sites

Helt ærlig virker det som om det beste for deg faktisk er å kjøpe en brukt en, iom at du er såpass usikker på P vs J vs MM. De låter ganske forskjellig, og selv liker jeg egentlig alle tre. Kjøper du brukt taper du (sannsynligvis) ikke penger på det når du evt. skal selge bassen igjen for å prøve noe annet. Dessuten får du jo faktisk ganske mye mer for pengene.

Hmmm, du har jo utvilsomt et poeng - og det skal sies at jeg ikke er noe særlig bevandret i bass universet, med unntak av gamle rakkelverk samt en T-bird kopi jeg hadde selv en gang.. Får ta noen runder på finn tenker jeg :P

Link to comment
Share on other sites

For min egen del tok det ganske mange basser før jeg egentlig fant ut nøyaktig hva preferansene mine var. Det krevdes ganske mye prøving og feiling før jeg kunne få peilet meg inn på dette. Det hadde jo blitt håpøst dyrt hvis jeg ikke for det meste holdt meg til bruktkjøp/salg med hvertfall de 6-7 første bassene jeg eide. Instrumenter er jo heller ikke sånt som lett blir "gammelt" eller ødelagt av at noen andre har eid de i noen år. Nå har jeg riktignok kjøpt en del gitarer og basser nye i løpet av de siste par årene, men grunnen til det er en kombinasjon av at jeg visste veldig godt hva jeg ville ha, og jeg var villig til å betale litt ekstra for å få nøyaktig de spesifikasjonene jeg ønsket meg. Det hadde ikke vært spesielt vits i å bruke mye penger på det før jeg visste akkurat hva jeg likte og ikke likte. :)

Det er heller ingenting i veien med hverken MIM eller Squier CV/VM P eller J-bass. Det er riktignok en del eksemplarvariasjon, men det er stort sett solide og greie instrumenter. Er ikke noe iveien med en Sterling ray34 eller sub heller. Alt handler i bunn og grunn om personlige preferanser, som gjerne tar ganske lang tid å peile seg inn på. Handle litt brukt, så kan du prøve nye ting uten å gå i tap, og med god samvittighet! :D

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 9 months later...

Bumper min egen tråd. Det må da være lov.

Først: Endte opp med en Fender P-bass 50`s noe, fiesta red MN med gull plekterbrett - som nå er byttet ut med et hvitt. Ble finere da synes jeg. Låter bra. God å spille på. Ser bra ut. What´s not to like?

Så: Er litt småfysen på en mindre basscombo til å ha hjemme, type Rolandkube, Fender rumble e.l. Ikke så liten at den er ubrukelig til en jam/øving, men ikke større enn at den er et osj å dra på. Effekter er ikke et must, men mulighet for litt drivelyd er ønskelig.

Prismessig i 2K+ land kanskje..? Noen som har et bra tips?

Link to comment
Share on other sites

Matt Freeman! Har testet en del av disse - på forskjellige musikkforretninger og har også eiet en. Alle har vært imponerende.

Upps - så du hadde handlet.

Har forøvrig en warwick bluecab 60 - kombo du kan få billig om du bor i nærheten... tenkte 750,- De kostet litt nye, men låter ikke veldig imponerende (derfor jeg selger). Selv byttet jeg til en Fender Rumble og er svært fornøyd, så det kan jo være ei anbefaling...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.