Web Analytics
Jump to content

Høyttalerhjelp!


djupnes
 Share

Recommended Posts

God kveld!

Har en 1974 Twin Reverb jeg har utsatt høyttalerbytte på lenge nok. Høyttalerne som står i er Eminence OEM høyttalere fra 1979 (Har mest sansynlig erstattet de originale på en garantisak) med firkantige magneter, sortlakkerte med grønne serienummer, jeg antar de er keramiske.

Har brukt ampen mer enn normalt og på høyt volum mye i det siste og spesielt med fuzz har de utviklet en ugunstig og stikkende treblerespons, kjører nå ampen med brightswitchen av for å kompensere.

De høres rett og slett ikke spesielt bra ut lenger og de ser litt lørvette ut i papiret, spesielt kantene.

På tide å bytte! Da jeg ikke får prøvd noe særlig før jeg handler lurer jeg på om noen vet noe om disse høyttalerne og lydkarakteristikken så jeg har et utgangspunkt.

Sitter å vurderer WGS G12C, G12C/S og ET65. Spiller mye grisete surfpunk og psychedeliske greier så har ikke lyst å miste for mye treble og "shimmer" men vil ikke blø fra ørene heller.

Noen erfaringer?

G12C er en Jensen c12k/c12n clone, er redd for at det blir for trebly (men igjen er noens "stikkende" noen andres "klar og tydelig")

G12C/S er samme høyttaler men med glatt kone og (vistnok betydelig varmere lyd med mindre treble)

ET65 er en populær høyttaler for tiden, basert på Celestion G12-65

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.