Web Analytics
Jump to content

Høyttalerhjelp!


djupnes

Recommended Posts

God kveld!

Har en 1974 Twin Reverb jeg har utsatt høyttalerbytte på lenge nok. Høyttalerne som står i er Eminence OEM høyttalere fra 1979 (Har mest sansynlig erstattet de originale på en garantisak) med firkantige magneter, sortlakkerte med grønne serienummer, jeg antar de er keramiske.

Har brukt ampen mer enn normalt og på høyt volum mye i det siste og spesielt med fuzz har de utviklet en ugunstig og stikkende treblerespons, kjører nå ampen med brightswitchen av for å kompensere.

De høres rett og slett ikke spesielt bra ut lenger og de ser litt lørvette ut i papiret, spesielt kantene.

På tide å bytte! Da jeg ikke får prøvd noe særlig før jeg handler lurer jeg på om noen vet noe om disse høyttalerne og lydkarakteristikken så jeg har et utgangspunkt.

Sitter å vurderer WGS G12C, G12C/S og ET65. Spiller mye grisete surfpunk og psychedeliske greier så har ikke lyst å miste for mye treble og "shimmer" men vil ikke blø fra ørene heller.

Noen erfaringer?

G12C er en Jensen c12k/c12n clone, er redd for at det blir for trebly (men igjen er noens "stikkende" noen andres "klar og tydelig")

G12C/S er samme høyttaler men med glatt kone og (vistnok betydelig varmere lyd med mindre treble)

ET65 er en populær høyttaler for tiden, basert på Celestion G12-65

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.