Web Analytics
Jump to content

Tips til bytte av master pot. på Line 6


Recommended Posts

Har arvet en Line 6 Spider 2 av en kollega hvor Master potmeteret er litt slærkent. Lett tapping på knotten gjør at lyden kommer å går.

Er lodde kyndig og ønsker å reparere denne selv - har noen tips hvor jeg kan skaffe nytt eller erstatnings pot. og om det er noe spesielt å tenke på?

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd å åpne og rense den? Trenger ikke å være mer enn litt støv som forsurer sakene.

Nei det har jeg ikke, kjente på knotten og registrerte at den var ørlite slakk og tenkte den måtte være def. men jeg kjenner samme ør-lille bevegelse på resten av knottene.

Er det bare luft, børste som skal brukes, eller kan er smøre det opp med noe på boks, wd40 el l.?

Link to comment
Share on other sites

Styr unna WD40/5-56, det gjør vondt verre på sikt. Det du er ute etter kalles elektronikkrens :) CRC sin heter 2-26 trur jeg.

Har åpnet opp å prøvd å blåse reint i påvente av 2-26 :-)

Ser imidlertid at alle pottene er loddet på sammeprintplata og ligger nesten inntil frontplata...

Opplevde flere intense kvinelyder når jeg prøvde å moe opp volumknappen, tyder det på kortsluttning av støv eller at det er def. ??

Link to comment
Share on other sites

Hei FroD

Har du sjekket om det kan være brudd i lodding/kaldlodding? Når et potmeter er loddet rett i print blir det utsatt for mekanisk belasting. Da kan dette skje.

Beste måten å rense et potmeter på er og lodde det ut av printet, plukke det fra hverandre. Kullbanen renser du med Q-tip fuktet i teknisk sprit eller rødsprit. Sett sammen og lodd inn potmeteret igjen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei FroD

Har du sjekket om det kan være brudd i lodding/kaldlodding? Når et potmeter er loddet rett i print blir det utsatt for mekanisk belasting. Da kan dette skje.

Beste måten å rense et potmeter på er og lodde det ut av printet, plukke det fra hverandre. Kullbanen renser du med Q-tip fuktet i teknisk sprit eller rødsprit. Sett sammen og lodd inn potmeteret igjen.

Der har du det Espen!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.