Web Analytics
Jump to content

Gitar med intoneringsproblem


Recommended Posts

Hei ! Har etter å ha styrt på litt med en elevs gamle Washburn Eagle(tror det er det) med bolt-on hals konstatert at den er sur i båndene, og a-strengen er absolutt mest ut å kjøre. Mener jeg ser en anelse skjevhet i halsen, men er forundret over at en så liten skjevhet kan få gitaren så veeeldig ut å kjøre. Skal sies at stemmeskruene er modne for utskiftning, og har bestilt nye av billigste kinakvalitet da jeg tror gitaren er så på tryne at det ikke er håp uten varmebehandling.

Er det noen som har noen erfaring med det samme?

Link to comment
Share on other sites

Har du testet med en kromatisk tuner? Ikke bare åpen streng og 12 bånd, men også resten av posisjonene på problemstrengen.

Holder den på stemmingen på kort sikt (hvis du stemmer den, spiller et par munutter og sjekker stemmingen igjen)? Hvis ikke, så høres det ut som stemmeskruene må skiftes for å gjøre noe meningsfylt med gitaren.

Når stemmeskruene er greie, så ville jeg sjekket hva som skjer med alle de andre tonene på en streng i forhold til den åpne strengen. Dersom intonasjonsproblemet starter allerede i de laveste båndene, så kan det være en feil i oversadelen (nut). Den er jo i prinsippet 0te bånd, og dersom sporet for strengen er for høyt, for trangt eller har feil vinkel, så kan man få problemer ved at dette 0te båndet ikke passer inn i rekken av bånd.

Det er vel det jeg kan bidra med så langt. Det høres rart ut at en skjevhet i halsen skulle påvirke bare en av strengene, eller en streng mer enn de andre.

Forresten: Det er forsøkt å bytte strengesett, ikke sant?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hei Sarge :) Oversadelen er en smule høy, men ikke verre enn på mange gitarer som har fungert greit, men skal senke strengene en smule og se. Kan jo hende vinkelen er feil. Har byttet basstrengene( dog til elendige strenger) men de oppførte seg likedan som de gamle og tror ikke problemet ligger der. Stemmeskruene siger fort, men har holdt seg såpass at jeg har fått prøvd den stemt.

Må vel prøve noe mer med stemmemaskin som du sier, men sadelen på a strengen er så langt bak som den kan, og samme med mørk e, så synes det er rart at den må bak for å treffe på 12 bånd.

Takk for hjelpen så lenge.

Link to comment
Share on other sites

Skulle jo tro at det ga motsatt effekt. Grunnen til at jeg spurte er at med for mye bøy i halsen er det omtrent umulig å intonere den, og det gir seg mest utslag på de tre laveste strengene. Mitt tips er å prøve å rette halsen mer om det er noe å gå på og evt. heve brua litt.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Flyttet halsen noen millimeter, samt fikset rettere vinkel slik at strengene fikk rettere bane over gripbrettet. Dette gjorde det betydelig bedre. Filte også oversadelen, men det gjorde ikke no spesielt fra eller til. Ennå ikke perfekt, men så bra at den er brukanes :) Men gitaren er ikke så glad i at jeg er hard på labben når jeg tar akkorder i forhold til andre gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.