Web Analytics
Jump to content

Gitar med intoneringsproblem


Recommended Posts

Hei ! Har etter å ha styrt på litt med en elevs gamle Washburn Eagle(tror det er det) med bolt-on hals konstatert at den er sur i båndene, og a-strengen er absolutt mest ut å kjøre. Mener jeg ser en anelse skjevhet i halsen, men er forundret over at en så liten skjevhet kan få gitaren så veeeldig ut å kjøre. Skal sies at stemmeskruene er modne for utskiftning, og har bestilt nye av billigste kinakvalitet da jeg tror gitaren er så på tryne at det ikke er håp uten varmebehandling.

Er det noen som har noen erfaring med det samme?

Link to comment
Share on other sites

Har du testet med en kromatisk tuner? Ikke bare åpen streng og 12 bånd, men også resten av posisjonene på problemstrengen.

Holder den på stemmingen på kort sikt (hvis du stemmer den, spiller et par munutter og sjekker stemmingen igjen)? Hvis ikke, så høres det ut som stemmeskruene må skiftes for å gjøre noe meningsfylt med gitaren.

Når stemmeskruene er greie, så ville jeg sjekket hva som skjer med alle de andre tonene på en streng i forhold til den åpne strengen. Dersom intonasjonsproblemet starter allerede i de laveste båndene, så kan det være en feil i oversadelen (nut). Den er jo i prinsippet 0te bånd, og dersom sporet for strengen er for høyt, for trangt eller har feil vinkel, så kan man få problemer ved at dette 0te båndet ikke passer inn i rekken av bånd.

Det er vel det jeg kan bidra med så langt. Det høres rart ut at en skjevhet i halsen skulle påvirke bare en av strengene, eller en streng mer enn de andre.

Forresten: Det er forsøkt å bytte strengesett, ikke sant?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hei Sarge :) Oversadelen er en smule høy, men ikke verre enn på mange gitarer som har fungert greit, men skal senke strengene en smule og se. Kan jo hende vinkelen er feil. Har byttet basstrengene( dog til elendige strenger) men de oppførte seg likedan som de gamle og tror ikke problemet ligger der. Stemmeskruene siger fort, men har holdt seg såpass at jeg har fått prøvd den stemt.

Må vel prøve noe mer med stemmemaskin som du sier, men sadelen på a strengen er så langt bak som den kan, og samme med mørk e, så synes det er rart at den må bak for å treffe på 12 bånd.

Takk for hjelpen så lenge.

Link to comment
Share on other sites

Skulle jo tro at det ga motsatt effekt. Grunnen til at jeg spurte er at med for mye bøy i halsen er det omtrent umulig å intonere den, og det gir seg mest utslag på de tre laveste strengene. Mitt tips er å prøve å rette halsen mer om det er noe å gå på og evt. heve brua litt.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Flyttet halsen noen millimeter, samt fikset rettere vinkel slik at strengene fikk rettere bane over gripbrettet. Dette gjorde det betydelig bedre. Filte også oversadelen, men det gjorde ikke no spesielt fra eller til. Ennå ikke perfekt, men så bra at den er brukanes :) Men gitaren er ikke så glad i at jeg er hard på labben når jeg tar akkorder i forhold til andre gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.