Gå til innhold
Brekkvasselven

Gitar med intoneringsproblem

Anbefalte innlegg

Hei ! Har etter å ha styrt på litt med en elevs gamle Washburn Eagle(tror det er det) med bolt-on hals konstatert at den er sur i båndene, og a-strengen er absolutt mest ut å kjøre. Mener jeg ser en anelse skjevhet i halsen, men er forundret over at en så liten skjevhet kan få gitaren så veeeldig ut å kjøre. Skal sies at stemmeskruene er modne for utskiftning, og har bestilt nye av billigste kinakvalitet da jeg tror gitaren er så på tryne at det ikke er håp uten varmebehandling.

Er det noen som har noen erfaring med det samme?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du testet med en kromatisk tuner? Ikke bare åpen streng og 12 bånd, men også resten av posisjonene på problemstrengen.

Holder den på stemmingen på kort sikt (hvis du stemmer den, spiller et par munutter og sjekker stemmingen igjen)? Hvis ikke, så høres det ut som stemmeskruene må skiftes for å gjøre noe meningsfylt med gitaren.

Når stemmeskruene er greie, så ville jeg sjekket hva som skjer med alle de andre tonene på en streng i forhold til den åpne strengen. Dersom intonasjonsproblemet starter allerede i de laveste båndene, så kan det være en feil i oversadelen (nut). Den er jo i prinsippet 0te bånd, og dersom sporet for strengen er for høyt, for trangt eller har feil vinkel, så kan man få problemer ved at dette 0te båndet ikke passer inn i rekken av bånd.

Det er vel det jeg kan bidra med så langt. Det høres rart ut at en skjevhet i halsen skulle påvirke bare en av strengene, eller en streng mer enn de andre.

Forresten: Det er forsøkt å bytte strengesett, ikke sant?

Endret av sarge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Sarge :) Oversadelen er en smule høy, men ikke verre enn på mange gitarer som har fungert greit, men skal senke strengene en smule og se. Kan jo hende vinkelen er feil. Har byttet basstrengene( dog til elendige strenger) men de oppførte seg likedan som de gamle og tror ikke problemet ligger der. Stemmeskruene siger fort, men har holdt seg såpass at jeg har fått prøvd den stemt.

Må vel prøve noe mer med stemmemaskin som du sier, men sadelen på a strengen er så langt bak som den kan, og samme med mørk e, så synes det er rart at den må bak for å treffe på 12 bånd.

Takk for hjelpen så lenge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skulle jo tro at det ga motsatt effekt. Grunnen til at jeg spurte er at med for mye bøy i halsen er det omtrent umulig å intonere den, og det gir seg mest utslag på de tre laveste strengene. Mitt tips er å prøve å rette halsen mer om det er noe å gå på og evt. heve brua litt.

Endret av Ichi

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flyttet halsen noen millimeter, samt fikset rettere vinkel slik at strengene fikk rettere bane over gripbrettet. Dette gjorde det betydelig bedre. Filte også oversadelen, men det gjorde ikke no spesielt fra eller til. Ennå ikke perfekt, men så bra at den er brukanes :) Men gitaren er ikke så glad i at jeg er hard på labben når jeg tar akkorder i forhold til andre gitarer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.